ЦИК тражи да се доставе оставке градоначелника са севера

Танјуг

субота, 20. 04. 2019. у 20:06

ЦИК тражи да се доставе оставке градоначелника са севера

Адриана Хоџић и Рамуш Харадинај / Twitter @haradinajramush

Писмо је упућено Хоџић након састанка ЦИК-а у петак, током ког су разматране пријаве политичких партија за изборе који ће бити одржани 19. маја
Централна изборна комисија (ЦИК) упутила је министарки администрације и локалне самоуправе Адриани Хоџић писмо којим захтева да у року од 24 часа достави писма оставки градоначелника Лепосавића, Зубиног Потока, Звечана и Северне Митровице.


До сада је влада одбијала да објави оставке градоначелника са севера, а премијер Рамуш Харадинај је рекао да је тешко да се донесе одлука на основу докумената на којима се о, како каже, "Републици Косово" говори као о Косову и Метохији, преноси Кос сев.

Писмо је упућено Хоџић након састанка ЦИК-а у петак, током ког су разматране пријаве политичких партија за изборе који ће бити одржани 19. маја.

"Овај захтев односи се на припремне активности ЦИК-а за најбољу могућу организацију ванредних избора за градоначелнике Лепосавића, Зубиног Потока, Звечана и Северне Митровице, који ће бити одржани 19. маја. Због заузетог распореда и ограниченог времена за организовање ванредних избора, тражимо од Ваше институције да у року од 24 часа од пријема овог захтева достави горе наведену документацију“, наводи ЦИК у писму Хоџић, преноси Коха.

Чланови ЦИК-а су затражили и да се пријаве детаљно испитају пре верификације кандидата Српске листе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)