Група од неколико десетина грађана предвођених председником општине Стари град Марком Бастаћем блокирала је данас нешто после 12 часова радове на београдском Тргу Републике, тако што су "формирали живи зид" око механизације.

Бастаћ је казао новинарима да ће блокада радова на Тргу Републике трајати целог дана.

Прочитајте још:
СзС ЗАОШТРАВА МЕТОДЕ: Ђиласовци блокирају факултете

"Ово је још једна блокада коју спроводимо како бисмо одбранили све оно што Весић покушава да уништи. Наши захтеви остају исти, тражимо од градоначелника Београда Зорана Радојичића да разговара са нама да се обуставе штетни радови док се грађани на референдуму не изјасне о њима и хитно разрешење заменика градоначелника Горана Весића", навео је Бастаћ.

Упитан да ли су у току радови на изградњи жичаре на Калемегдану, Бастаћ је рекао да тренутно у том делу града нема ни механизације ни радника, али и најавио да ће у случају да ти радови почну "телима бранити културно и историјско наслеђе које Весић покушава да уништи".Прочитајте још:
Бастаћ и СзС опет на Тргу, Дирекција: Да се омогуће радови

Новинар Срђан Шкоро оценио је да је градска власт затворила Трг Републике како грађани не би могли да протестују на том простору.

"Оно што актуелна градска власт чини могу да раде само људи који мрзе овај град. Градска власт чини да ово постане најружније место на свету, овим радовима бришу наше успомене и наше сећање на овај град", казао је Шкоро.

Након обраћања новинарима Марко Бастаћ се попео на један од багера после чега су се радници без инцидената померили са градилишта.