НОВИ САД - Потпредседник владајуће Српске напредне странке (СНС) Миленко Јованов, изјавио је у Новом Саду да има чврста сазнања о томе да представници опозиционог Савеза за Србију (СзС) Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића позивају људе и прете им губитком посла када дођу на власт.

"Представници Ђиласове, Јеремићеве и Обрадовићеве коалиције у последња два дана зову људе и прете им губитком посла, када једном они дођу на власт. Звало ме је више људи из више градова да ми се жале да су контактирани преко друштвених мрежа, или телефоном, да им се скреће пажња да се све прати и да пазе шта раде", рекао је Јованов.

Он је рекао и да су тиме "што су објавили да ће да забране слободу кретања тако што ће да блокирају народу пут до Београда, а затим рекли да ће да онемогуће скуп Будућност Србије", лидери Савеза за Србију најдиректније повредили Уставом загарантовано право на слободно кретање и окупљање.

ПОРЧИТАЈТЕ ЈОШ - Јованов:Ђилас опљачкао РТС,а сад би опет да уређује програм

"Сада бране народу да има политички став и слободу да подржи онога кога жели. Поставља се питање шта је следећа идеја у овом фашистичком редоследу, да ли означавање кућа у којима живе они који их не подржавају, или конц-логори", запитао се потпредседник СНС-а.

Он је истакао да функционери владајуће странке подсећају да Србија јесте и биће слободна држава у којој грађани могу слободно да изражавају свој став.

"Зато ће сви који се користе фашистичким методама већ сутра (на митингу) у Београду добити јасну поруку да народ у Србији не пристаје на њихов терор. Позивам, зато, државне органе да заштите грађанске слободе, гарантоване Уставом, које су се, као и увек, прве нашле на удару фашиста, који атмосфером страха, праћења и притисака желе да онемогуће грађане да се понашају у складу са својом слободном вољом", поручио је Јованов.