РЕАКЦИЈЕ СТРАНАКА НА НАЈАВУ МАЈЕ ГОЈКОВИЋ: Неће сви у клупе ни због Косова

Д. Р. Ђ.

уторак, 16. 04. 2019. у 15:02

РЕАКЦИЈЕ СТРАНАКА НА НАЈАВУ МАЈЕ ГОЈКОВИЋ: Неће сви у клупе ни због Косова

Фото Н. Фифић

Стављање питања КиМ на дневни ред већ договорено са премијерком Аном Брнабић и председником Александром Вучићем

НАРОДНИ посланици ускоро ће расправљати о питању Косова и Метохије. То је у понедељак најавила председница парламента Маја Гојковић, не прецизирујући хоће ли ова дискусија бити пре или после разговора који ће се о дијалогу Београда и Приштине водити током конференције о Западном Балкану у Берлину 29. априла, а коју организују немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Емануел Макрон.

Гојковићева је истакла да је стављање питања КиМ на дневни ред већ договорено са премијерком Аном Брнабић и председником Александром Вучићем, а навела је и да је убеђена да ће сви посланици учествовати у расправама о важним темама и да је парламент место дијалога за оне који имају посланике.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СКУПШТИНА СРБИЈЕ: Спор око амандмана

Питање је, међутим, хоће ли се ико од представника опозиционих странака које од краја јануара бојкотују седнице законодавног дома, појавити на дебати о КиМ.

Посланица ДС Александра Јерков каже за "Новости" да Скупштина у претходном периоду уопште није била укључивана у доношење одлука о преговорима о КиМ, нити информисана како они теку и сматра да је ова најава сигнал да су Вучић и Тачи "тајно финализовали неки договор":

- Вучић је досад све сам радио, па не видим о чему бисмо сада, после шест година, причали у Скупштини.

На другој страни, у ЛДП нам кажу да ће се када дође позив за расправу о КиМ одазвати јер сматрају да је о најбитнијем питању потребно разговарати у институцијама. И председник СРС Војислав Шешељ потврђује нам да ће њихови посланици бити на седници о КиМ, док лидер ДСС Милош Јовановић каже да ће одлучити кад буду чули како је она замишљена. О косовској теми, истиче, одавно је требало да се расправља у парламенту, а не да се "не зна о чему се води дијалог и да се потеже противуставно питање разграничења".

КОНСУЛТАЦИЈЕ

САВЕЗ за Србију саопштио је да неће учествовати на данашњем састанку који је Гојковићеве заказала крајем прошле недеље. Она је тада позвала представнике посланичких група на разговор о даљем раду парламента.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (36)

Марко

16.04.2019. 15:30

“Вучић је у протеклих 6 година све сам, па не видим разлог да се сада ...” Нисам у странци и немам намеру да се икада учланим. А ово је један од разлога зашто...људи који не би требали да буду јавне личности су годинама исте. Људи који немају самосвест да виде шта је битније од личног интереса и сујете...

bubamarica

16.04.2019. 15:44

SAVEZ za Srbiju saopštio je da neće učestvovati na današnjem sastanku koji je Gojkovićeve zakazala krajem prošle nedelje

Strahinja

16.04.2019. 15:51

Opozicija ne želi dijalog, jer je neorganizovana, neozbiljna i nema nikakav konkretan program.

Boban

16.04.2019. 23:49

Opoziciji je bitno da prima platu, a to što ih nema nigde nema veze. Bitno je da se uništava Beograd i sparinguje sa znacima.

rade

17.04.2019. 06:50

Ove što bojkotuju rad skupštine brinu nacionalni interesi toliko koliko i sadržaj menia poslaničkog restorana averovatno i manje.

Radivoje

17.04.2019. 07:28

Opozicija gleda samo svoje interese i Srbija ih apsolutno ni malo ne zanima.

Slađa

17.04.2019. 07:38

Opozicija pokazuje svoje pravo lice,a to je da je nezainteresovana za važna pitanja koja se tiču budućnosti Srbije.

Marko

17.04.2019. 09:04

Teško da će se ovi što bojkotuju pojaviti i tad,na taj način će nam i pokazati koliko ih Kosovo zanima!

Marija

17.04.2019. 09:10

Opozicija je duzna u Skupstini ili davati bolje predloge od vladajucih ili stvarati zajednicki koncezus a ovo sta neki rade je sramota.

Dakki

17.04.2019. 11:31

Opoziciju ne interesuje ni Srbija ni nacionalni interes samo ih interesuje da se što pre dokopaju fotelja.