ИСПУНИЛИ смо задатак и показали смо како се на миран, демократски, цивилизован и достојанствен начин понашају посланици владајуће коалиције и како се мирним и демократским средствима могу одбранити институције од оних који би хтели насиљем, псовкама и вређањем да пониште изборну вољу грађана, поручио је данас шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић.

Ми смо се врло јасно супротставили нарастајућем фашизму у једном делу српске опозиције”, рекао је Мартиновић на конференцији за новинаре којој су присуствовали и посланици СНС и других странака владајуће коалиције.

Каже да је уочи јучерашњег протеста створена атмосфера “смака света”.

Или ће се десити смак света или ће Вучић да поднесе оставку. Није било смака нити је Вучић поднео оставку”, рекао је Мартиновић.

Поводом најаве новог окупљања опозиције за седам дана, Мартиновић је упитао колико ће успети да сакупе за седам дана ако су јуче успели да сакупе 7.500 људи, те да у Србији висе нико не верује људима попут Сергеја Трифуновића, Бошка Обрадовића, Вука Јеремића, Драгана Ђиласа.

Нека раде шта им је воља. Ако буде потребно посланици ће се поново сакупити, бранићемо Скупштину од насилника, бандита и фашиста”, рекао је Мартиновић поводом нове најаве окупљања дела опозиције чије је захтеве оценио као ирационалне.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Чувамо Скупштину од насиља и тајкуна

Нагласио је да су тако показали како се понашају одговорни људи који брину не само о интерисима своје станке, него о интересима државе и њених грађана.

Они, каже, који мисле да је будућност Србије у мотроним тестерама и вешалима нека наставе тако, а грађани су им, додаје, јасно поручили да су против такве њихове политике.

Навео да су лидери СзС показали како они схватају демокраију и то су показали на Старом граду и у Параћину, избацивањем одборника из Старог града и тиме што Саша Пауновић није дозволио да се одборнику СНС укаже лекарска помоћ иако је дијабетичар.