БЕОГРАД - Функционер СНС Горан Весић оценио је да, ко није веровао како изгледа када опозицију води фашиста Бошко Обрадовић, могао је да се увери у суботу када је, један од лидера опозиционе коалиције, Сергеј Трифуновић претио Мађарима.

"Претити Мађарима са којима Срби живе у хармонији и са чијом матичном државом имамо најбољу сарадњу, представља чист фашизам. На мети ових фашиста прво су се нашле жене, па новинари, па неистомишљеници а сада и националне мањине", навео је Весић на својој Фејсбук страници.

Зато Србија, истиче Весић, мора да се одупре фашизму који представљају Бошко Обрадовић и његов потрчко Сергеј Трифуновић.

"А шта друго да очекујемо од Трифуновића који је био потрчко Легије, убице Зорана Ђинђића", навео је Весић на Фејсбуку.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вулин: Опасан позив Трифуновића на међунационалну мржњу

УДРУЖЕЊЕ: ТРИФУНОВИЋ ПОНОВО УБИО МАЂАРСКОГ ХЕРОЈА СА КОШАРА

Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији синоћ је најоштрије осудило изјаву лидера ПСГ Сергеја Трифуновића да председник Александар Вучић "у Србију насељује Сиријце и Мађаре" и истакло да је тим говором мржње директно прозвао и увредио породице косметских жртава.

"Међу жртвама су и припадници мађарске националне мањине, чија је домовина Србија и за коју су своје животе положили на Косову и Метохији.

Зар, политичком глумцу бивше власти, смета и проливена крв војника Тибора Церне, која оста на Црвеној стази на Кошарама", саопштило је Удружење.