ПОДРШКУ за политику коју води за очување Косова и Метохије у саставу Србије председнику Александру Вучићу пружиће и 25 момака из Косовске Митровице и Лепосавића који су у петак, пешице, тачно у 10 сати кренули из Јариња за Београд.

Пут од близу 300 километара прећи ће у наредних седам дана када ће, како је планирано, стићи на велики скуп „За будућност Србије“ који је заказан за 19. април.

Група Срба, окићена српским заставима и транспарентом на којем пише „Срби са КиМ за Србију и Вучића“ одлучили су се на овај корак, како кажу, као подршка државној политици коју води Александар Вучић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vučić: Međunarodna zajednica da prestane sa pritiskom na našu zemlju; Dolaze dve investicije od po 50 miliona u Novi Sad (FOTO / VIDEO)

- Кренули смо са ове свете земље како бисмо подржали и председника Александра Вучића и политику јачања Србије, јер само јака Србија може заштити права нашег народа и осигурати његов опстанак на КиМ. Они који раде против стабилне и снажне Србије раде против интереса Срба на КиМ, и ми немамо намеру да ћутимо јер потенцијалне жртве неодговорне игре дела српске опозиције могу бити наше породице – изјавио је пре самог поласка Ненад Георгије из Лепосавића.

Он је истакао да је веома важно да људи у централној Србији знају да су Срби на Косову и Метохији изложени незапамћеним притисцима, обесправљивању и насиљу.

- Нама се ради о глави док тамо неки Ђилас, Јеремић и Обрадовић покушавају да задовоље своје личне и себичне амбиције и успут упропасте и Србију и нас – рекао је Георгијев.

На веома тежак и дуг пут до Београда Ненад Вукадиновић из Лепосавића се одлучио јер, како каже, „не може да седи и гледа како се у централној Србији дешава терор мањине над већином.

- Ми немамо никакве сумње да су они који настоје да ослабе Србију тај налог добили да би се питање КиМ решило на за нас неповољан начин. Живимо у времену када се далекосежно одлучује о будућности српства на КиМ и позивамо људе добре воље, који воле Србију и наше заједничко извориште да нас подрже успут, да нас поздраве и охрабре, јер оно што ми данас чувамо, чувамо за цео српски народ – рекао је Вукадиновић.

Срећан пут ходочасницима пожелели су и председници Привремених органа општине Лепосавић и Косовска Митровица Зоран Тодић и Александар Спирић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Predsednik Srbije: Skup 19. aprila najveći u poslednjih 50 godina

- Наши суграђани желе овим подухватом да покажу колико су спремни да подрже политику Александра Вучића. Ово је један леп гест иако их чека тежак и далек пут. Њихова је жеља да овде остану, да живе са својим породицама и зато желе да покажу колико им је стало до јаке и стабилне Србије која једино као таква гарантује нама опстанак на овим просторима – рекао је Тодић.


Први човек Косовске Митровице Александар Спирић сматра да су „Срби са Косова и Метохије свесни озбиљности ситуације у којој се налазе“.

- Зато смо данас дошли да испратимо ту енергију која жели трајну и нераскидиву везу са државом Србијом – рекао је Спирић.

Група од 25 момака без већих проблема прошла је контролу са косовске стране административне линије у Јарињу где им је затражено да спусте српске заставе и транспаренте, док им је само пар метара даље, где се налазе припадници МУП Србије, то било дозвољено.