ШТО се тиче дијалога, на који позива опозиција, мислим да је,благо речено, лицемерно да позив стиже од оних који су напустили место где се дијалог води :Скупштину Србије, Војводине и локалне парламенте и сада нас позивају на дијалог. Где да водимо дијалог? На улици?!

То поручује Миленко Јованов, потпредседник ГО СНС и шеф посланичке групе те странке у Скупштини АП Војводине.

Осврнувши се на тврдњу опозиције о "лошем стању у друштву", Јованов је казао да управо опозиција, у највећој мери,доприноси таквом стању:


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вулин најавио штрајк глађу

- Није СНС упадала са моторном тестером у јавни сервис, нити демолирала градилиште у Београду, а нисмо ни покушали да упадамо у Скупштину малтретирајући жене. Све то радила је опозиција. Дакле, ако опозиција жели да се смири стање у друштву, нека се смире сами, нека своје понашање ускладе са оним што је пристојно понашање у политици и онда ћемо имати мање тензија у друштву - поручио је Јованов, и нагласио да се у Србији ништа неће решавати на улици, него у институцијама.

Јованов је тиме реаговао на изјаву председника посланичке групе ДС-ДСХВ Горана Пауновића који је изнео очекивање да ће се у наредних недељу отворити дијалог, потребан друштву које има проблеме.

- Када имате нагомилане проблеме и разлике у схватањима позиција на којима се налазе супротстављене стране, мора се користити дијалог, разговор који ће спустити тензије и релаксирати односе у држави како бисмо на предстојеће изборе,било да буду превремени или у редовном термину ушли без тензија - казао је Пауновић и позвао власт да отвори дијалог о "слободним и фер изборним условима".