ДЕО посланика опозиционих странака могао би да у суботу, после протеста опозиције у Београду, остане у просторијама Народне скупштине и започне протест налик ономе који је 2011. године организовао тадашњи лидер СНС Томислав Николић.

Ово је, према нашим информацијама, једна од опција које се разматрају за 13. април, за када је СзС заказао скуп испред Скупштине. Коначан договор о начину на који ће се протест усмерити после окупљања у суботу још није постигнут. Разматра се и предлог Зорана Живковића (Нова) да демонстранти "кампују" испред Скупштине до 9. маја, док има и оних који сматрају да би после суботњег окупљања требало да се разиђу и наставе са протестима и ад-хок окупљањима као и до сада.

Опцију са "камповањем" део опозиционара сматра лошијим избором, како због тога што је организационо захтевна, тако и због чињенице да ће се, недељу дана касније, на истом месту одржати митинг СНС, па би останак испред здања парламента био безбедносно ризичан.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Власт и опозиција у нечему сагласни: Државног удара неће бити!

Лидер Двери и председавајући СзС Бошко Обрадовић рекао је у среду да ће окупљање у Београду бити "круна" досадашњих протеста:

- То ће бити миран, ненасилан скуп, али чврсто остајемо у нашим захтевима, као што су фер избори и слободни медији.

Док се у табору опозиције премишљају који метод да употребе, аустријска компанија "Штрабаг", која изводи радове на реконструкцији Трга републике у Београду, доставила је захтев Граду за накнаду штете.

- Она је настала када је група хулигана предвођена Марком Бастаћем и Бранком Миљушем упала на градилиште и спречавала раднике да раде. Износ штете је 846.616,10 динара. Није поштено да је плате грађани Београда. Поднећемо тужбу за накнаду штете против Бастаћа, Миљуша и Н.Н. лица - написао је на фејсбук-профилу Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

Иначе, полиција је у среду забранила скуп у организацији директора телевизије Пинк Жељка Митровића, који је онпријавио за суботу испред Скупштине. Планирао је да камионом прати демонстранте из СзС и пушта музику.