Именовања амбасадора: Лазански иде у Москву

Д. М.

среда, 10. 04. 2019. у 23:36

Именовања амбасадора: Лазански иде у Москву

Фото Н. Фифић

Влада усвојила предлог о именовању амбасадора у Русији, сазнају Новости, а на новој дужности наћи ће се новинар и посланик СНС Мирослав Лазански. Следи низ кадровски промена због истека мандата бројних амбасадора

НОВИ амбасадор Србије у Русији биће Мирослав Лазански, посланик у клубу СНС у српском парламенту и војни коментатор - сазнају "Новости".

Предлог о именовању Лазанског за шефа нашег ДКП у Москви усвојен је на прошлонедељној седници Владе Србије. Он ће на том месту наследити Славенка Терзића, којем је још 2017. истекао четворогодишњи мандат.

Лазански би требало да буде само први у низу кадровских промена у нашој дипломатској мрежи, с обзиром на то да су рок службе пробили амбасадори у скоро половини од 69 амбасада, колико их Србија има широм света.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Јоксимовић: Активни смо у реформама, очекујемо отварање нових поглавља

Ускоро би на дневни ред требало да дођу и именовања нових амбасадора, између осталог, и у Кини, Украјини, Црној Гори, Чешкој, Швајцарској, Албанији...

У дипломатским круговима се незванично помињу и "рокаде", па би тако досадашњи амбасадор у Кијеву Раде Булатовић могао службу да настави у Скопљу, уместо Душанке Дивјак Томић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)

Маре

10.04.2019. 23:44

Напокон је дочекао да постане амбасадор, после толико наметања.

mara

11.04.2019. 10:43

@dragan - Naravno da je u penziji. Javna je tajna da ima penziju 100 000 dinara.

Vlajko

11.04.2019. 09:39

@Hungover - Ako ti smatraš da su pored izjava brojnih političara i analitičara na našoj političkoj sceni reči Lazanskog laprdanje, onda imaš problem ili sa značenjem reči u srpskom jeziku ili sa logičnim zaključivanjem i realnim sagledavanjem sveta oko sebe. U savkom slučaju dobronameran savet ti je da potražiš pomoć stručnjaka.

Шумадинац

11.04.2019. 00:40

Зашто да не, Лазански добро познаје како функционише руска администрација и дипломатија...

Milan

11.04.2019. 01:26

Zaslužio je gospodin Lazanski. Odličan novinar i čovek predan svom poslu do maksimuma. Odličan znalac i patriota. Siguran sam da nas neće obrukati u Moskvi. Čestiamo.

Dalibor

11.04.2019. 02:36

Pricajte sta hocete za njega.Pametni ljudi se bave pametnim stvarima, a tupsoni ce da pljuju kad nemaju pametnija posla.Realno, budite vi dobri u svom poslu, koliko je on u svom, pa onda imate pravo da mu nesto prigovorite.

savo arizona

11.04.2019. 07:38

Vi koji laprdate I klevecete Lazu.Lazo je najbolji diplomata I najbolje zna svetsku politiku I vojno strateska I naoruzanje cjele planete.Ja sam vojnik ofocir bivse nam JNA I mnogo sam naucio od naseg Laze I ponosan sam sto postoji takav kapacitet .Lazo nekati je srecno I biricetno I posalji,tj,ubjedi Bracu Ruse da nam isporuce naoruzanje ti to najbolje znas KOJE.

Mateja Ivanović

11.04.2019. 10:32

Dajte mu i Nagradu grada Beograda od 200 000 iako ne ispunjava kriterijume (piše da je konkurisao za višegodišnji rad a nagrada se dodeljuje za rad u 2018. godini) pa da utisak bude potpun kako penzioneri sa visokim primanjima , članovi SNS-a od pre nekoliko godina staža postaju još ambasadori. Da li znate da Lazanski ima penziju od 100 000 dinara i 90 000 kao Narodni poslanik. Ko ima daj mu još više da ima jer je iz redova SNS.

Kritičar 2

11.04.2019. 12:22

Posebno je degutantno bilo omogućiti NJ.E. da se provoza u jednom od preostalih MIG 29 kada piloti nisu uopšte leteli zato što nije bilo resursa osim za izvršavanje namenskih zadataka. Ali patriota je morao da proba i to... Kompleksaš, ni novinar ni vojnik a hteo da bude i jedno i drugo. Fotka na omotu knjige, u kamuflažnoj uniformi sa laptopom i pištoljem na opasaču?! Pa gosn, novinar te stvari ne idu zajedno... Ili si kovač ili ne gariš ono na čem sediš.

Kritičar 3

11.04.2019. 12:30

A posebna priča je "lupetanje" prilikom prenosa parade sa Crvenog trga 9.maja. U sadejstvu sa g. Brkićem uspeo je da pokaže prilično neznanje o OS Ruske Federacije i izneo gomilu netačnih podataka da je to strašno. Ili je možda bilo previše rano za NJ.E. da bi do 10 ujutro izvetrili maligani iz razbarušene glave (ovime sam stekao mnogo neprijatelja u ženskoj populaciji). Na kraju nadam se da će za dobro naše otadžbine svoj posao shvatiti mnogo ozbiljnije i za promenu učiniti nešto pametno.