Вучевић: Питање Срба на КиМ условљава питање целе Србије

Tанјуг

09. 04. 2019. у 21:59

Вучевић: Питање Срба на КиМ условљава питање целе Србије

Милош Вучевић / Фото Ж. Кнежевић

Милош Вучевић изјавио је да провокација приштинских власти које директно угрожавају не само српску привреду већ и опстанак српског народа у покрајини узнемиравају и брину све грађане Србије
КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да провокација приштинских власти које директно угрожавају не само српску привреду већ и опстанак српског народа у покрајини узнемиравају и брину све грађане Србије.

Вучевић је то рекао у разговору са председником Привременог органа општине Косовска Митровица Александром Спирићем, преноси телевизија Мост.

Он је након састанка рекао да није посао оних који долазе са подручја централне Србије или Војводине да дају неке снажне политичке пароле када посете Косово и Метохију, већ да дођу и виде шта је могуће учинити да се народу помогне.

Према његовим речима, након свих једностраних потеза Приштине од којих је последњи расписивање локалних избора на северу Косова, очекивања од сутрашњег сусрета представника Срба са председником Србије Александром Вучићем су велика.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Мач са две оштрице пред Српском листом

"Питање Срба на КиМ условљава питање целе Србије. Морамо да причамо о будућности, а не о прошлости или сукобима између Срба. Сигуран сам да ћемо мудрошћу, озбиљношћу и одговорношћу представника Срба на Косову и Метохији, државног врха Србије успети да одговоримо на све изазове и проблеме, да будемо паметни, стрпљиви, да чувамо наше државне интересе, а пре свега да чувамо Србе на Косову и Метохији", рекао је Вучевић.

Он је додао да ћемо се борити заједно, политичким средствима да се сацува српски народ истичући да по неким питањима морамо да будемо јединствени. "Има ли важнијег питања од судбине Срба на Косову и Метохији? То питање уствари условљава питање целе Србије", рекао је он.

Александар Спирић истакао је да је посета делегације из Новог Сада и подршка која се упућује народу на Косову и Метохији, потврда трајне и нераскидиве везе са државом Србијом, са Војводином, и са тамошњим српским народом.

Како је рекао, изазови за српски народ су данас веома велики, и у овом моменту јако је важна подршка самог Београда, Новог Сада, председника Александра Вучића и Канцеларије за Косово и Метохију.

"У овом моменту су јако важни солидарност и јединство како би одржали трајне и нераскидиве везе са државом Србијом. Ово је моменат да сви збијемо редове и сачувамо своја огњишта и потврдимо став да одавде нема назад, да остајемо овде да градимо боље и перспективније прилике за живот нас и наших породица. Не само на простору нашег града, већ свуда на Косову и Метохији где српски народ живи", поручио је Спирић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације