БРУС - НА дневном реду 21.седнице Скупштине општине Брус која је заказана за 2. април биће утврђен престанак мандата председник општине Милутину Јеличићу-Јутки, како су “Новости” прве објавиле, али нема тачке која се односи и на именовање Јуткиног наследника. Ово друго питање, врло је важно, јер од тог избора непосредно може зависити увођење привремене општинске управе.


Прочитајте још: НОВО РОЧИШТЕ ПРОТИВ ЈУТКЕ: Жене спремне за суд и све што их чека


- У дневни ред то није унето, јер просто, имена нема, а надам се да ћу га добити на састанку представика одборничких група пре седнице, како би том тачком допунили дневни ред - каже за “Новости” Мирослав Панић, председник Скупштине општине Брус. - У случају да до именовања не дође, Јеличић може обављати функцију председника општине максимално 30 дана, како стоји у закону. У том периоду треба да се изабере нов председник, а уколико се то не догоди, иду привремене мере.

И док се чека Јуткин наследник, Јуткин претходник - бивши председник општине Брус, Слободан Видојевић(СНС) наводи да мисли да добар део одборника више не подржава Јутку, као и да има гласина да се иде на то да се одборници просто не појаве на седници.


Прочитајте још: Јуткина оставка стигла до Скупштине (ФОТО)


- Он планира, односно покушава да иде на увођење привремених мера - наводи за “Новости” одборник Слободан Видојевић, додајући да неки одборници нису заинтересовани да пређу у СРС, како по писању медија, планира Јеличић. - Привремене мере могу да трају 60 дана и то време се припремају локални избори.

Поред оставке на место председника општине, Милутин Јеличић је најавио и замрзавање свих страначких функција, укључујући и фукцију повереника СНС, где је прешао из НС. Суђење Јутки по оптужбама за кривична дела полно узнемиравање и недозвољене полне радње у случају где је оштећена његова бивша сарадница Марија Лукић, наставља се 10.априла. Председник општине у оставци је назначио да се неће изјашњавати док траје судски поступак.

Фото: Брусонлине