СТЕФАНОВИЋ: Избори, видећемо у наредних 20-ак дана; Нема попуштања пред насилницима

Танјуг

уторак, 26. 03. 2019. у 12:31

СТЕФАНОВИЋ: Избори, видећемо у наредних 20-ак дана; Нема попуштања пред насилницима

Небојша Стефановић Фото П. Милошевић

Члан Председништва СНС Небојша Стефановић изјавио је да ће се у наредих 20-ак дана знати да ли ће избора бити у јуну или у марту наредне године

Члан Председништва СНС Небојша Стефановић изјавио је да ће се у наредих 20-ак дана знати да ли ће избора бити у јуну или у марту наредне године.

Стефановић је, на питање новинара чему је он ближи и какав је његов став, рекао:

"Тешко ми је да вам кажем, јер то не зависи од једног, већ од много фактора, који међусобно утичу једни на друге. Видећемо у наредних 20-ак дана".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђурић: СНС се никада није плашила нити избегавала изборе

Он је додао да је и предсдник Србије и СНС Александар Вучић јуче рекао да ће избори бити или у јуну или на пролеће наредне године.

Стефановић је појаснио да је јун први реалан, могући термин за одржавање избора.

"Чули сте од председника шта су све разлози и шта је рекао. Уколико не (у јуну), онда наредне године у марту", рекао је Стефановић.

СТЕФАНОВИЋ: НЕМА ПОПУШТАЊА ПРЕД НАСИЛНИЦИМА

Никакви услови које постављају тајкуни и људи чија је једина идеологија и политика рушење и уништавање, неће бити испуњени и не пада нам на памет да са таквим људима правимо било какве договоре, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Стефановић је поновио да никакво насиље неће бити толерисано, те да је било превише најава да ће се оно догодити, да ће у наредном периоду људи изаћи на улице и да ће некоме да ограниче слободу... и замолио, како је рекао, све да не поштују и не прате оне који позивају да на насиље.

Стефановић је скренуо пажњу да су они који пријављују скупове, по Закону о јавним окупљањима, одговорни за насиље на тим скуповима и за евентуалну штету, али да међу њима нису Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Вук Јеремић, Борко Стефановић.

"Гурнули су друге људе, који се потписују на пријавама скупова, а они су се сакрили иза тих људи", рекао је Стефановић.

Он је поновио да се се никада није спречавало право грађанада се окупе и протестују, како каже, где год и када год желе, јер је ово слободна земља, у којој могу да изразе слагање или неслагање, ал да насиље није дозовљено.

"То важи једнако за све - нема насиља", нагласио је.

Он је додао и то да је полиција све оне који су претили, и лидерима опозиције и члановима владе, "процесуирала у трептају ока", осим у случајевима у којима компаније попут "Твитера" због сопствене политике, нису давале информације, без међународне правне помоћи.

"Зашто Обрадовић сваког дана има потребу да позива на неку врсту радикализације, да те људе гура у насиље, а да се он, Ђилас, Јеремић, лагано склоне иза њих... То показује колико нису спремни да стану иза својих људи, а како лако гурају друге да учине неко зло", констатовао је Стефановић.

Навео је да оно што се дешавало у РТС не треба да се заборави, јер је било узашно и оставило је последице.

"Не знам шта Бошко очекује, али знам да ни Александар Вучић ни било ко од нас није спреман да попусти пред насилницима, фашистима и тајкунима", рекао је Стефановић.

Позвао је грађане да се окупе кад год то желе, али да буду свесни да постоје и они који другачије мисле.

"Некад ми се чини да у друштву имамо мањину која не дозвољава већинско мишљење", закључио је Стефановић.

СТЕФАНОВИЋ: У МУП-У ИМАМО РЕДОВАН ПРОЦЕС ЗАМЕНЕ МУНИЦИЈЕ

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да у МУП-у постоји редован процес замене муниције.

На питање новинара да ли је истинита информација да се из складишта полицијских станица у Бојнику, Лебану, Медвеђи и околним местима износи и одвози муниција, он је рекао и да у МУП-у постоји муниција која је из 1970, 1980, 1990. године која би по процедури требало да буде уништена, што би МУП коштало, а и изгубили би део муниције.

"Пронашао сам начин да с државним компанијама, пре свега ''Првим партизаном'' из Ужица направим споразум по којем ћемо ми стару муницију, коју не смемо да користимо, заменити за нову", казао је Стефановић.

Додао је да ће та стара муниција, која је по магацинима, бити ремонтована у "Првом партизану" и да ће је та компанија искористити.

"МУП ће добити потпуно нову муницију, не ту ремонтовану, а тиме ћемо и зановити количине муниције које су потребне за свакодневне редовне активности", навео је министар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (109)

star

26.03.2019. 12:49

Mnogobrojni faktori imaju uticaja o datumu raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, ali se nadam da ćemo uskoro saznati tačan datum izbora.

Tamara

26.03.2019. 12:53

U kom god periodu da budu izbori,narod ce poverenje opet ukazati SNS-u,sto je svakako i zasluzeno.

Jelena

26.03.2019. 13:00

Uskoro ćemo znati tačan datum, to je dobro. Ovako će i opozicija završiti svoje dosadne proteste, nadam se.

caca

26.03.2019. 13:01

Svaka odluka koja se donese, bice doneta u interesu naroda!!!!!Vucic ima podrsku svih nas!!!

Mira

26.03.2019. 14:12

Svi na izbore,mi smo spremni,mislim na narod.Pa kom opanci a kom obojci..a i valjda ce ovi sa pistaljkama da prestanu da duvaju.

Mira

26.03.2019. 14:14

Ima zaista mnoštvo faktora od kojih zavisi to kada će izbori biti raspisani. Najvažniji je voditi računa o najboljem interesu građana i države.

Dex

26.03.2019. 16:07

Pred nasilnicima niti sme niti može biti popuštanja, izbore im treba dati pa će onda videti na čemu su, a kako rade teško da će i cenzus dostići.

Boki

26.03.2019. 16:50

SNS nema sa suprotne strane opoziciju,vec nasilnike i huligane,tako da je pobeda na izborima zagarantovana.

Zoran74

26.03.2019. 17:11

Siguran sam da su se grajdani vec sada jasno opredelili i da ce izabrati buducnost a ne vandalizam i anarhiju.

Srki

26.03.2019. 17:14

Bili izbori ove godine kao vanredni ili naredne kao redovni ishod istih je poznat unapred obzirom da opozicija nema ama baš nikakvu alternativu,siguran i uveren politički plan, program...!

milena

26.03.2019. 17:41

Nema sanse da neka druga partija dobije izbore, SNS ima punu podrsku naroda, to je jasno.

Boban

26.03.2019. 18:42

Odluku za izbore treba doneti samo u koliko je to u interesu za budućnost Srbije.

mita

26.03.2019. 19:44

SNS će u svakom slučaju imati većinu glasova na izborima.Svojim predanim radom je to i zaslužila!

Aca

26.03.2019. 20:14

Izbori nece promeniti stanje, kad god se odrzali, podrska SNS-u i Vucicu moze biti samo jos veca

Filip

26.03.2019. 21:09

Nakon neuspeha na lokalnim izborima opoziciji nikako ne odgovara da uskoro ponovo budu novi izbori.

Ana

26.03.2019. 22:38

Nadlezni ce odluciti kada je najbolji trenutak za izbore, ne mogu na to da uticu nevaspitani pojedinci koji jedino znaju da upotrebljavaju nasilje i silu.

Biki

26.03.2019. 22:54

Izbori će biti onda kada budu u interesu Srbije, a pobednik se zna, to je SNS jer je najorganizovanija stranka, jer radi sve u interesu građana Srbije.

Maja

27.03.2019. 06:05

Nasilnicima se mora stati na put i to što pre. Nasilnici ne smeju biti na slobodi!

Daca

27.03.2019. 07:56

I da budu izbori narod ce odluciti sta ce biti, ali mislim da se vec zna jer su prepoznali ko se bori zaa narod i ko otvara fabrike.