Дачић са Данијелсоном: ЕУ приоритет, Србија да искористи моменат

Танјуг

06. 03. 2019. у 12:30

Дачић са Данијелсоном: ЕУ приоритет, Србија да искористи моменат

Фото Танјуг / Ивица Дачић у разговору са Кристијаном Данијелсоном

Министар спољних послова је у разговору са генералним директором за суседску политику и преговоре о проширењу ЕК нагласио да чланство у Европској унији остаје апсолутни спољнополитички приоритет Србије
БЕОГРАД - Министар спољних послова Ивица Дачић је у разговору са генералним директором за суседску политику и преговоре о проширењу Европске комисије Кристијаном Данијелсоном нагласио да чланство у Европској унији остаје апсолутни спољнополитички приоритет Србије.

Дачић је изразио наду да ће предстојећа председавања Савету ЕУ задржати проширење високо на свој агенди, за шта је добио уверавања генералног директора Данијелсона, саопштило је Министарство спољних послова.

Данијелсон је рекао да је тренутни састав институција ЕУ веома отворен ка региону и позвао нашу страну да искористи постојећи моменат. Говорећи о кршењу Цефта споразума од стране Приштине, Данијелсон је подвукао да је Европска комисија јасно позвала Приштину да хитно повуче одлуку о увођењу такси на робу из Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Брнабић са Данијелсоном: Пуноправно чланство приоритет Србије

Истовремено, похвалио је поступање наше стране, захваљујући којем су спречене још штетније последице, наводи се у саопштењу. Саговорници су се сложили да је неопходно заједнички унапредити напоре на повећању видљивости ЕУ у Србији.

Наиме, ЕУ је наш највећи трговински партер, са готово две трећине удела у укупној трговинској размени. Осим тога, највећи је донатор Србије и највећи број директних инвестиција долази управо из ЕУ, напомиње се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације