Зоран Станковић: Југ је увек био и остаће део Србије

Ј. С.

25. 02. 2019. у 15:02

Зоран Станковић: Југ је увек био и остаће део Србије

Зоран Станковић / Фото: Д. Миловановић

Зоран Станковић о све гласнијим спекулацијама о размени територија Београда и Приштине. Овакве приче немају никаквог утемељења у било којем плану или преговорима

НЕМА говора ни о каквој размени територија општина Прешево, Бујановац и Медвеђа. Тај крај је увек био, јесте и остаће део Србије. Разне спекулације о некаквој размени само узнемиравају и српско и албанско становништво на југу Србије.

Овако председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић, за "Новости", коментарише све учесталије приче о новим границама.

- Те приче, по мојим сазнањима и контактима које имам, немају никаквог утемељења у било ком плану и било којим преговорима. Нису тема разговора ни у Бриселу, ни на било ком другом месту - каже Станковић.

Према његовим речима став међународне заједнице по овом питању је изричит - да нема никаквих промена.

ПРОЧИТАЈТЕ И:Зоран Станковић: Губитници зову на рат и отцепљење

- Став је јасан нема размене територија, нема размене становништва, нема кориговања граница. Према томе, мислим да становништво може да буде мирно - каже Станковић.

Иначе, пре неколико дана председник привремених институција у Приштини Хашим Тачи затражио је да се у платформу за дијалог са Београдом укључи резолуција за придруживање Косову општина са југа централне Србије Прешева, Медвеђе и Бујановца. Он је рекао и да ће косовска скупштина предложити нацрт резолуције о придруживању тих општина Косову.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Jagodinac

25.02.2019. 18:42

E tako prica intelektualac i obrazovan covek a ne ko dacic skim ces sta da menjas koferce