ВЛАДА СРБИЈЕ: Подршка пољопривредницма, усвојене измене Закона о заложном праву

Танјуг

21. 02. 2019. у 17:53

ВЛАДА СРБИЈЕ: Подршка пољопривредницма, усвојене измене Закона о заложном праву

Фото Н. Скендерија

Влада Србије усвојила је на данашњој седници предлог измене Закона о заложном праву на покретним стварима уписаним у регистар

Влада Србије усвојила је на данашњој седници предлог измене Закона о заложном праву на покретним стварима уписаним у регистар, којим би се подаци о евентуалним оптерећењима на покретним стварима и правима правних и физичких лица регистрацијом учинили потпунијим, јавно доступним и правно сигурнијим.Како се наводи у саопштењу Владе применом усвојених измена Србија ће бити боље позиционирана на Дуинг бизнис листи.

Такође, Влада је данас донела и Уредбу о финансијској подршци пољопривредним произвођачима за куповину дизел горива у износу од 20 динара по литру, до 60 литара горива по хектару, а за највише 20 хектара пољопривредног земљишта.

За ову намену Влада је обезбедила 1,9 милијарди динара и пријаве се могу поднети Управи за трезор од 1. марта до 31. априла 2019. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Vučić: Znam da ne živimo u svili i kadifi; Brnabić: Jadarit je veliki potencijal, moramo da zaštitimo naše bogatstvo (FOTO/VIDEO)

Како су навели из Владе и у 2019. години ће се наставити са развојем саветодавних послова у пољопривреди. Тако ће усвојеном Уредбом о том питању пољопривредним произвођачима обезбедити пружање бесплатних информација, стручних савета, помоћи и услуга у циљу повећања конкурентности и модернизације пољопривредне производње.

За пружање савета и информација пољопривредницима, удружењима и задругама обезбеђена су средства у износу од 347 милиона динара.

На данашњој седници усвојена је и одлука о образовању Одбора за организацију Дигиталног самита шест економија Западног Балкана, који ће бити одржан у Београду 4. и 5. априла.

ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА ЗА КУПОВИНУ ДИЗЕЛА

Влада Србије, услед успешне финансијске консолидације и додатних средстава која су тиме обезбеђена, данас је на седници донела Уредбу која представља финансијску подршку пољопривредним произвођачима за куповину дизел горива у износу од 20 динара по литри, до 60 литара горива по хектару, а за највише 20 хектара пољопривредног земљишта.

За ову намену обезбеђено је укупно 1,9 милијарди динара, а пријаве се могу поднети Управи за трезор од 1. марта до 31. априла, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Влада Србије наставиће и у 2019. години са вишегодишњом праксом развоја саветодавних послова у пољопривреди.

Усвајањем Уредбе о утврђивању годишњег програма развоја саветодавних послова у полкопривреди у 2019. години, пољопривредним произвођачима обезбедиће се пружање бесплатних информација, стручних савета, помоћи и услуга у циљу повећања конкурентности и модернизације пољопривредне производње.

За пружање савета и информација пољопривредницима, удружењима и задругама обезбеђена су средства у износу од 347 милиона динара, навадено је у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације