ТОКОМ деветог протеста дела опозиције "Један од пет милиона, који се одржава у Београду, избио је инцидент у којем су се учесници физички сукобили са припадницима левичарске организације Маркс 21.

Реч је о групи студената са којом се не тако давно вербално сукобио и лидер Савеза за Србију, упућујући им псовке.

Није било теже повређених у вечерашњем инциденту, али је током шетње демонстраната, уочен један детаљ који никако не доприноси политичком дијалогу у Србији. Наиме, један од учесника шетње у рукама је носио вешало, као метафору шта ће се десити политичким ривалима уколико "грађанска опција" дође на власт?! Слика без преседана забележена је у моменту када се поворка демонстраната кретала Улицом српских владара. Претходно су се скупу на платоу код Филозофског факултета обратили бивша ректорка Београдског универзитета Марија Богдановић, представница удружења малинара Слађана Станковић и музичар Марко Шелић Марчело. Медју окупљенима били су и лидери СЗС Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Борко Стефановић, Јанко Веселиновић...

На скупу је затражена оставка министра просвете Младена Шарчевића, због "омаловажавања људи из академске заједнице који су подржали протесте". Иначе, тај став првог човека ресора просвете јавно је осудио и председник Србије Александар Вучић.