ПОСЕТА првог човека Руске Федерације Владимира Путина Београду са посебном пажњом праћена је и на северу Космета. Дан пре доласка, руским заставама окићене су општине Косовска Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток, а на билбордима у овим градовима и дуж пута Приштина - Рашка стајале су поруке на руском језику "Хвала", "Ми смо браћа. Бог је с нама", као и фотографије Путина и Вучића како се срдачно рукују.

Прочитајте још:ЗАВРШЕНА ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ: Вучић испратио Путина (ФОТО+ВИДЕО)

И старији и млађи су поручили да посета председника Русије представља подршку српском народу и охрабрење да ће се за косовски проблем наћи праведно решење.

- Ову посету доживљавам као посебну част за српски народ и као поруку осталим силама у свету да Србија није сама и да има пријатеље. - говори, за "Новости", старина Драгољуб Николић.

И Бранислав Поповић (35) долазак Путина доживљава као посебно охрабрење за српски народ на Космету:

- То је посебно значајно у овом тренутку, када је жеља да се реши питање Косова.

Билборд код Звечана

Стефан Вучковић из Косовске Митровице каже да су Срби са Косова и Метохије посебно захвални што се принципијелно и искрено бори за очување Космета у Србији.

Прочитајте још: ШАРПЛАНИНАЦ НА ПОКЛОН ОД ПРЕДСЕДНИКА: Путин се упознао са Пашом (ФОТО + ВИДЕО)

Присуство Путина на Космету, макар то било и на билбордима, очигледно да је засметало америчким припадницима Кфора. Према причи очевидаца, они су спрејевима префарбали његову слику у месту Балабан, надомак Звечана.