Председник Александар Вучић захвалио је данас руском председнику Владимиру Путину на подршци независности и поштовању територијалног интегритета Србије и пренео му да Русија увек може да рачуна да ће у Србији имати савезника.

Вучић је Путину у Палати Србија рекао да је Београд увек могао да рачуна на руску подршку у међународним односима, као и да Русија, упркос томе што је Србија мала земља, може да рачуна да у тој земљи има савезника."Србија и Русија су искрени пријатељи и хоћу лично да вам захвалим на томе што сте много енергије, труда рада, времена и, ја бих се усудио да кажем и поштовања и љубави, уложили у напредак српско-руских односа", рекао је Вучић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: POSETA ŠEFA RUSKE FEDERACIJE - Vučić: Zahvalni smo na podršci Srbiji; Putin: Hvala Srbima na toplom prijemu (FOTO + VIDEO)

Он је рекао да трговинска размена две земље напредује, да се увоз и извоз повећава у озбиљним процентима али да напредују и односи у осталим сферама друштвеног живота.Вучић је рекао да има простора за напредак на подручју иновационих и дигиталних технологија и замолио Путина да помогне Србији у пројекту "Тачка кључања", јер Београд верује да може да направи један такав хаб у Србији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Pogledajte koje će dokumente Vučić pokazati Putinu

"Сви наши договори и споразуму по питању инфраструктуре, односи у енергетици, не само да се развијају него су на највишем нивоу. Војно-техничком сарадњом смо веома задовољни и хвала вам на труду да помогнете нашој земљи. Ако се сећате, а ја сам због тога веома поносан, пре шест година смо углавном разговарали о томе како да Србија враћа дугове. Данас Србија нема проблеме са тим и враћа све своје обавезе на време и постала је поуздан партнер Русији", рекао је он.

ПУТИН: БЛИСКЕ ВЕЗЕ ТЕМЕЉ ЗА БУДУЋНОСТ

Председник Русије Владимир Путин рекао је данас у Београду да блиске везе и духовна блискост српског и руског народа помажу у грађењу будућности и захвалио се "братском српском народу" на топлом пријему.

Путин је пре састанка с председником Србије Александром Вучићем рекао је да је робна размена између две земље порасла на две милијарде долара и да је добро што су односи све бољи.

"Драго ми је да имам прилику да посетим пријатељску и братску Србију и да разговарамо о томе шта је урађено и шта још може да се уради", навео је Путин.

Руски лидер је захвалио Вучићу на ангажовању у развоју билатералних односа.