Вулин критиковао Ђукановића: Од Турчина гори потурица

Танјуг

27. 12. 2018. у 13:37

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да му је жао што види да је у Црној Гори успостављена политика по којој све што је антисрпско и свако ко се борио против Срба, има разлога да добије споменик и награду

Вулин критиковао Ђукановића: Од Турчина гори потурица

Александар Вулин
Фото: Танјуг

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да му је жао што види да је у Црној Гори успостављена политика по којој све што је антисрпско и свако ко се борио против Срба, има разлога да добије споменик и награду.

"Од тога да забрањујете да се прославља Дан ослобођења када је српска војска донела слободу, па до тога да дижете споменик онима који су се активно борили против српске војске и Срба", рекао је Вулин одговарајући на питање како коментарише откривање споменика црногорским комитима од стране црногорског председника, Мила Ђукановића.

Ђукановић на тај начин не шаље поруку само Србији, а Срби су добро разумели ту поруку да се сматрају окупаторима и непријатељима, већ, наводи Вулин, шаље поруку и својим грађанима, трећини својих грађана који живе у Црној Гори и говоре за себе да су Срби, баштине баш ту културу и традицију против које ви сада дижете споменике и хвалите оне који су убијали Србе.

Прочитајте још - ЂУКАНОВИЋ ОТКРИО СПОМЕНИК ЦРНОГОРСКИМ КОМИТИМА: Уједињење - сурова казна!

Наравно, рекао је Вулин, не очекујем да ће се на овоме завршити, јер ако идете овом политиком да награђујете свакога ко се борио против Срба, Секула Дрљевић мора ускоро добити споменик.

"И он за свој огромни допринос антиспрској борби мора да добије споменик. А пошто сам чуо господина Ђукановића да се позива на Његоша и да га цитира како би објаснио како је и зашто подигао споменик људима који су се борили против уједињења два народа и против Србије и Срба, да га подсетим још једне сјајне Његошеве реченице 'Од Турчина гори потурица' ", поручио је министар Вулин.


ВУЛИН: ТАЧИЈЕВЕ ГАДОСТИ И УВРЕДЕ НЕ ПРИХВАТАМО

Министар одбране Александар Вулин, на питање новинара да прокоментарише изјаву Хашима Тачија да је Приштина спремна за наставак дијалога иако је Србија геноцидна држава, поручио је да "можете само да се згадите и над оним који то изговара и над оним што је изговорено".

"Када такву изјаву да неко ко је осумњичен за вађење органа Србима у Жутој кући, када то каже неко ко је активно учествовао у томе да се 220.000 Срба протера са Косова и Метохије и да се никада не врате, када вам то каже неко ко активно учествује и у томе да се од доласка међународне заједнице на простор Косова и Метохије до данас убије више од 1.000 Срба и да нема ниједног јединог осумњиченог, односно осуђеног за тако нешто, када вам то каже неко ко не зна да је у Старом градском стрељано 16 Срба, када вам то каже неко ко се прави да не зна да је у ваздух дигнут аутобус са Србима и да је убијен двогодишњи Данило Цокић, онда можете само да се згадите и над оним који то изговара и над оним што је изговорено и да питате међународну заједницу докле ће моћи да слуша да се тако нешто говори о Србији", рекао је Вулин.

Он је подсетио на покушаје да се српски народ окриви и осуди као геноцидан, чак и на седници Савета безбедности Уједињених нација, и да то нигде није прошло, па чак ни у Хашком трибуналу.

"Јадна је та слика где Тачи говори пред 30 посланика, јер су га чак и сви остали његови посланици бојкотовали. Важно је ко каже, а не шта се каже. О Тачију је све испричано. На нама је да се боримо за положај српског народа и ми те гадости и увреде од команданта браће Мазреку немамо разлога чак ни да прихватимо", закључио је министар одбране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

naranca

28.12.2018. 00:42

@Mr Radomir Scepanovic - @Scepanovici Pa za vas je I srpski kaplar general

Jok Megdan

27.12.2018. 14:41

trenutno u cg samo isplivala istina o dešavanjima 1918. i vlast se ponasa u skladu sa tim...ispravlja nepravdu.

Slavob

27.12.2018. 14:50

Pojašnjenje maleno, komite se organizuju prvi put 1916.g. nezadovoljni kapitulacijom CG i raspuštanjem crnogorske vojske.Okupaciji CG suprostavljaju se Austrougarskoj aktivno sve do oslobodjenja 1918.g. i ujedinjenja.Mali nebitan broj komita je obnovio i preokrenuo se protiv Kraljevine SHS i dvora,ti odmetnici zajedništva sa Srbijom,danas se veličaju i podižu im se spomenici.

Nikola I.S.

27.12.2018. 23:12

Konačno da neko iz vrha Srbijanske vlasti progovori nešto o Milogorskom progonu svega što je Srpsko.

Ivan Zgrozeni

28.12.2018. 08:08

@Nikola I.S. - Неписмен си. Не постоји "србијанска власт". Не знаш употребу великог и малог слова. Вулин и Дачић су савезници Мила Ђукановића. Када Милу падне подршка, почне да бућка, изјави нешто против Срба а горе наведена два сома се одмах упецају, изјаве нешто против Црне Горе и Мило конослидује свој режим.

Naravno da postoji

29.12.2018. 16:31

@Nikola I.S. - To je vlast Srba u Srbiji. Srbi u Republici Srpskoj nisu Srbijanci.