У северној Косовској Митровици данас су, због увођења такси од 100 одсто на робу из централне Србије, протествовали таксисти, који су сиренама изразили своје незадовољство због те одлуке.

Они су возили кроз центар северне Косовске Митровице, поред станице косовске полиције и других институција привремених власти у Приштини, преноси РТС.

"На овај начин, желимо да искажемо наш бојкот, мирним, гандијевским путем. Наш револт и да апелујемо на међународну заједницу, на све компетентне и релевантне установе да утичу на Приштину да смање царинске дажбине", рекао је Немања Ђорђевић из Удружења професионалних таксиста.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Dr Perić: Situacija u zdravstvenom centru u Pasjanu teška

Према његовим речима, такве мере утичу и на такси услуге и позвао грађане да подрже протесте, преноси радио Контакт плус.

"Још једном желим да апелујем на све наше суграђане да подрже овај гандијевски протест. Да подрже све нас. Да подрже нашу жељу, нашу вољу да опстанемо на овим просторима, јер ово није питање само нас, вец је питање и наше деце, наших родитеља, наших мајки, питање трудница", рекао је Ђорђевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: TUGA U SRPSKIM ENKLAVAMA NA KOSOVU: Hrane i lekova ima za još nekoliko dana, humanitarna katastrofa zbog prištinskih taksi

Како наводи РТС, у центру Северне Митровице током протестне вожње таксиста, били су присутни припадници Косовске полиције и Кфора.

Косовска влада увела је 21. новембра таксе од 100 одсто на производе из централне Србије и Босне и Херцеговине.