Председник Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је данас да је од лидера грчке Нове демократије Киријакоса Мицотакиса добио уверавање да та земља неће мењати своју позицију по питању Косова и да Београд може да рачуна на подршку Атине по питању територијалног интегритета и у будућности.

"Ми смо га замолили и да нам помогне у конкретним стварима - од гласања за Интерпол до неких других", рекао је Вучић новинарима након састанка са Мицотакисом у седишту СНС у Београду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вучић: Десетоструко смо снажнији кад наступамо заједно

Вучић је навео да је саговорника упознао са таксама које је Приштина увела на робу из Србије, упркос сапоразуму ЦЕФТА.

"Нисам желео да га доводим у неугодну позицију да арбитрира у томе, али сам га обавестио јер то није само питање односа Београда и Приштине, него и односа Приштине према свима другима", рекао је Вучић и навео да су разговарали и о томе како да Србија и Грчка оснаже своје политичке али и економске везе.

Вучић је захвалио Мицотакису на подршци коју Грчка пружа Србији на путу европских интеграција.

"Констатовали смо да нас веже искрено пријатељство, али смо причали и о конкретним начинима да унапређујемо сарадњу. И по питању инфраструктуре, пруге од Београда до Солуна која би била боља и превозила више путника и робе, али и о свим другим важним питањима... Немамо много добрих и искрених пријатеља као што је Грчка и уверен сам да ће односи у будућности бити макар једнако блиски као до сада, или чак и ближи", рекао је Вучић.