Пастор: Значај заједничких седница, изађимо на изборе

Танјуг

30. 10. 2018. у 19:33

Пастор: Значај заједничких седница, изађимо на изборе

Фото Танјуг

Председник скупштине АП Војводине и Савеза војвођанских Мађара је истакао значај заједничких седница покрајинске и републичке владе

Председник скупштине АП Војводине и Савеза војвођанских Мађара је, у интервјуу за Суботички мађарски радио, истакао значај заједничких седница покрајинске и републичке владе и подсетио на времена када се такви састанци нису сами по себи подразумевали, нити је било међусобне комуникације, те се ни проблеми нису могли решавати.

Он је рекао да се, међу 10 тема о којима је било речи на трећој заједничкој седници покрајинске и републичке владе, која је недавно одржана, налазило и питање Палића, за који је недавно донета одлука о покретању развојног пројекта.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Pastor: Mogućnost promene teritorije nije relana

Циљ је да се до наредне купалишне сезоне, дакле до раног лета 2019 године може користити спољни базен са тобоганом.

Поред тога, градиће се и затворена бања која ће радити и током зиме, а не само лети. Од око једне милијарде динара укупног улагања већ је расписан тендер за прву фазу од 300 милиона што улаже републичка влада, док ће остатак ићи из буџета за 2019 годину из средстава републике, покрајине и града Суботице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: PREMIJERKA O REKONSTRUKCIJI VLADE: Kada i ako bude promena biće ih, ali ne licitirajte imenima

Гости ове бање неће бити само Суботичани, већ и из других средина, тако да ће се подстакнути угоститељство не само на Палићу већ у целом граду, истакао је Пастор.

На заједничкој седници донета је и одлука да се у року од две године реализује изградња пречистача за воду у Бачкој Тополи, Малом Иђошу, Србобрану и Темерину. То је давни сан, планска документација је спремна а извори финансирања обезбеђени у укупној вредност од 1,5 милијарди динара, подвукао је Иштван Пастор.

Седница покрајинске и републичке владе дотакла је и здравство.

Пастор је указао да су у току припреме за обнову болница у Суботици, Панчеву, Сомбору, Сенти и Кикинди. Развој неће бити ограничен само на грађевинарске радове већ ће се односити и на набавку опреме, што је од посебног значаја.

У области здравства се још не зна тачан износ инвестиција јер се још израђује планска документација.

Оно што је у овом тренуту сигурно јесте да су са републичког нивоа на располагању значајна средства за реализацију. То није неки сан иза којег нема реалности, истакао је Пастор.

Говорећи о изборима за националне савете, Пастор је позвао бираче да изађу на гласање.

Излазак на изборе неће се тицати само избора за Мађарски национални савет, већ ће приказати и снагу заједнице, додао је он.

Савез војвођанских Мађара не учествује директно, већ подржава листу Мађарске слоге.

Иштван Пастор је рекао да лично није учествовао у кампањи јер није кандидат за члана националног савета, али очекује да Мађарска слога оствари убедљиву већину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације