Потпредседник ГО СНС Марко Ђурић критикује Демократску странку Србије због тога што оптужује друге за капитулантску политику, а управо је та странка, тврди, најодговорнија за губљење територија и продају државе.

У саопстењу за медиеј Ђурић наводи да се у време владавине ДС С-а распала заједничка држава, да је Црна Гора изашла из Државне заједнице, десио се погром над Србима на КиМ, једнострано је проглашена независност Косова, а ДС С је са својим тајкунима пљачкашким приватизацијама распродао целу Србију, велики број грађана оставио без посла, а државу и народ довели до просјачког штапа.

Наводи да једино у чему је конзистентна политика ДС С-а јесте инертност, неспособност и безидејност, а једино што умеју да предложе јесу нечињење и мировање...да се "правимо мртви" и да чекамо да се ствари реше саме од себе.

И док се Александар Вучић и влада боре да дају све од себе да се дође до одрживог и компромисног решења, да на КиМ добијемо више него што сада имамо, остали попут ДСС-а и ДОС-ових сателита који су нас својом "стручношћу" и довели у овакву ситуацију, или подмећу клипове у точкове или предлажу да пустимо да се ствари реше саме од себе, примећује Ђурић.

Констатује да ДС С није научила ништа из својих пораза и поручује да зато не треба да се нада да ће популизмом заслужити да буде нешто више од статистичке грешке.

"ДС С би да данас сулудим идејама о замрзавању конфликта разори и ово државе што нам је остало, мислећи да се проблеми могу решити забијањем главе у песак", наводи Ђурић, те примећује да су нас управо нечињење и погубна политика Демократске странке Србије и њених тадашњих савезница довели до тога да се данас везаних руку и ногу боримо да на Косову и Метохији за Србе и Србију добијемо више него што смо имали када су они о томе одлучивали.

"Срећом, народ им више никада неће дати ту прилику", закључује Ђурић.