Председништво Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) одржало је седницу у Београду, на којој су разматрана најважнија питања нашег друштва, а нарочито ситуација на Косову и Метохији.

- ПОКС позива државни врх да замрзне разговоре са Приштином око отворених питања на Косову и Метохији због инцидента који се догодио упадом Хашима Тачија на север Косова. Србија не треба да учествује у дијалогу до маја 2019. године, када ће се одржати избори за Европски парламент, на којима се очекује победа десничарских странака и промена политике ЕУ према Косову и Метохији, у нашу корист. – рекао је Жика Гојковић, председник ПОКС и народни посланик.

Прочитајте још: Завршна конвенција ПОКС

Председништво ПОКС је одлучило да пружи пуну подршку тешње сарадње Србије и Русије у проналажењу трајног и одрживог решења за јужну српску покрајину, Косово и Метохију, која је договорена на последњем састанку председника Русије и Србије.

ПОКС сматра да, без обзира на боље односе које ће Србија градити са Русијом и Кином, треба да се наставе реформе које за циљ имају усаглашавање закона са стандардима Европске Уније, а нарочито са државама које су најразвијеније и најуређеније међу њима, а то су монархије. Србији је то потребно - не због уласка у ЕУ - колико због позитивних ефеката на нашу економију, побољшање животног стандарда и изградњу правне сигурности наших грађана.