УПАЛИ су одједном. Грунули на врата са дугим цевима. Натрпали су мене и моје колеге у једну просторију. Провоцирали су нас и на сваки наш покушај да изађемо репетирали су оружје и претили нам да ће запуцати!

Ово је за Новости поручио Немања Миловановић, радник Центра за екологију и спорт који је заједно са још тројицом Срба био жртва иживљавања специјалаца Росу који су данас упали на језеро Газиводе кршећи све важеће споразуме између Београда и Приштине.

"НОВОСТИ" НА ЛИЦУ МЕСТА: ТАЧИ ПРОВОЦИРА НА ГАЗИВОДАМА: Дошао сам да прошетам, сео у чамац и обишао језеро (ВИДЕО)


Он нам говори искрено да му није било свејдено кад су маскирани и до зуба наоружани полицајци упали у просторије Центра.

Лазански: Провокација Приштине и покушај Тачија да поврати утицај


- Отворено су нас провоцирали. Надмено су нам говорили да они могу да додају на север и у наш објекат кад год хоће и да нема те силе која их у томе може спречити - препричавао је немиле сцене Миловановић.

Наш саговорник нам каже да су албански специјалци за тили час блокирали улаз у објекат који је недавно свечано отворио председник Александар Вучић.

ПАЛМА: Косовски Албанци објавили рат Србији, Европској Унији и Уједињеним Нацијама

МАРКО ЂУРИЋ О СТАЊУ НА КОСОВУ: Тачи и његови терористи упали на Газиводе да би он могао да се шета, везали су Србе који су се нашли тамо

- Распоредили су се у оближњој шуми с пушкама наготовс. Никоме нису дозвољавали да прође туда нити да приђе нашем центру. Кроз главу ми је само пролазило шта ће се десити ако опали само један метак. Од тога ме је подилазила језа - забринуто је говорио Миловановић.