Директор Канцеларије за Косову и Метохију, Марко Ђурић је рекао су се јединице РОСУ повукле са језера Газиводе пре 10 минута и да су представници појединих иностраних амбасада упутили извињење због хапшење Срба.

- Лично најоштрије осуђујем изјаву Мају Коцијанчић. Она је упозорила обе стране и позвала нас на уздржаност. Као да ми нападамо сами себе. Ово је врхунац безобразлука - рекао је Марко Ђурић у трећем обраћању нацији.

- Председник републике Алксандар Вучић се тренутно налази у обиласку наших оружаних снага. Он ће се обратити нацији у 21 час. Срби су на више локација на Косову почели са окупљањем.

"NOVOSTI" NA LICU MESTA: TAČI PROVOCIRA NA GAZIVODAMA: Došao sam da prošetam, seo u čamac i obišao jezero (VIDEO)

Lazanski: Provokacija Prištine i pokušaj Tačija da povrati uticaj


РОСУ СЕ НИСУ ПОВУКЛЕ, НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ СЕ СПРОВОДЕ ВОЈНЕ АКТИВНОСТИ

- Лажне су и нетачне информације да су се јединице РОСУ повукле са Газивода. До почетка ове конференције још увек се налазе на Косову - поручио је на другој конференцијији за штампу директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Радници Центра за екологију, Немања Миловановић, Милош Милић, Никола Ђуровић, Гаљак Ненад су задржани од стране специјалне јединице РОСУ.

ISPOVEST ZATVORENOG RADNIKA SA GAZIVODA: Repetirali su puške na nas i pretili da će pucati!

- Они немају то право.По трећи пут Срби виде да не могу да рачунају на КФОР и НАТО. Јасно вам је да вам је лаж да се ово одржава због унутрашњих политичких игрица на Косову. Поручујемо им. Доста је игрица. Време је да се неодговорним потезима коначно престане.


- Ми хоћемо компромис, мир, али часа нећемо часити да заштитимо наш народ на Косову - рекао је Ђурић. - Спроводе се активности војске на територији целе Србије како биу се створили услови да спречемо насиље. Ми од ЕУ више немамо користи. Нико од њих се не бави узроцима. Ни послом за који су ангажовани.

PALMA: Kosovski Albanci objavili rat Srbiji, Evropskoj Uniji i Ujedinjenim Nacijama

ПРВА КОНФЕРЕНЦИЈА: ТАЧИ ХОЋЕ ДА СЕ СЛИКА И СЛОБОДНО ШЕТА ПО ЈЕЗЕРУ ГАЗИВОДЕ

Директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, држи конференцију за штампу поводом драме која се одвија у Зубином Потоку.

Како смо раније јавили, специјалне јединице РОСУ су заузеле језеро Газиводе.

- До зуба наоружане специјалне јединице РОСУ су упале на језеру Газиводе како би омогућили Хашиму Тачију да посети језеро. Тачи и његови терористи су на Газиводама извршили упад како би он могао слободно да се слика и воза у чамцу на језеру. Они су морали да склоне све Србе који су се тамо нашли. Све људе који су се затекли у Центру за екологију су везали а потом и ухапсили. Имају само један циљ а то је да застраше све Србе на Косову.

(УЖИВО) КРИЗА НА КОСОВУ: КФОР подигао хеликоптере; РОСУ се повукле; Коцијанчић: Рачунамо на мир и уздржаност свих(ФОТО+ВИДЕО)

Ђурић је истакао да су обавестили Међународну заједницу о свему што се дешава на Косову.

- По свим међународним договорима и споразумима они не могу то да раде. Дакле, овако нешто се десило наочигледа међунарне заједнице. Све који смо звали да их обавестимо о овом инциденту нису реаговали. Они ћуте. Упозорили смо међународну заједницу и Приштини да нећемо толерисати никакву агресију на Србе.

- Председник Србије је наложио Начелнику генералштаба да подигне војску на највишу борбену готовост. Србија у складу са резолуцијом 1244 неће дозволити да се врши агресију према нашем народу - рекао је Ђурић.