Вучићева метла све до Владе

Д. МИЛИНКОВИЋ

26. 09. 2018. у 12:00

Вучићева метла све до Владе
Спремају се крупни кадровски резови у СНС и пре најављене ванредне изборне скупштине. На удару локални функционери, али и директори јавних предузећа и министри

ИАКО је избор новог руководства у Српској напредној странци најављен тек за следећу годину, на ванредној скупштини, у табору напредњака већ у наредним недељама могло би да дође до кадровских промена - сазнају незванично "Новости".

Према нашим информацијама, у СНС се спрема велика чистка, а на скенеру ће бити сви функционери, од месног и општинског нивоа до јавних предузећа и министарских позиција. Наши извори тврде да су Извршном одбору већ дате инструкције да се читава база детаљно претресе и да се посебно анализира рад оних функционера који су се уљуљкали и који се, скривени иза странке и председника Александра Вучића, понашају недомаћински и као локални шерифи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Вучић: Бојазан од сукоба великих сила у нашем делу Европе, треба да чувамо мир

Кадровска "метла" могла би да захвати и високопозициониране страначке кадрове, а нарочито оне у извршној власти. Посебно ће бити анализирани "непослушни" функционери странке, који су често искакали из шина јединствене партијске политике и у јавности критиковали потезе других колега. Највише "фаулова" засад је прикупила министарка грађевине Зорана Михајловић, коју су поједини страначки функционери више пута прозивали због константних обрачуна са сопственом странком и колегама у Влади.

Проветравање странке најавио је и Вучић, који је на седници Главног одбора у понедељак оштро критиковао функционере који се скривају иза његових леђа и више раде на самопромоцији него за добробит странке, грађана и државе.

Милош Вучевић, потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада, каже за "Новости", да је критика коју је Вучић изнео на месту, чињенично тачна и неопходна:

- То је потребно ако СНС жели да остане народна странка, која се бори за снажну и пристојну Србију. Сигурно је да ће довести и до оцене страначких активности свих функционера у СНС.

Још један потпредседник, Миленко Јованов поручује да се сви функционери у СНС увек налазе на испиту:


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Вулин:Једино Вучићева политика води решавању проблема КиМ

- То је нови квалитет који је Вучић донео, не само странци, него и политици у Србији. Свако ко мисли да му је фотеља постала саставни део тела, живи у прошлим временима и примењује праксу неких других странака, а не СНС. У СНС је високо подигнута лествица, вреднују се посвећеност послу, резултати и вредан рад у корист грађана, а не у личну корист, као што су радили представници наше, од грађана кажњене, опозиције, док су се бахатили на власти.


ПРОМЕНЕ УОЧИ ЈУБИЛЕЈА

КАДРОВСКА престројавања у СНС највероватније ће се поклопити са десетогодишњицом оснивања странке, која ће бити обележена 21. октобра у Краљеву. Свечана скупштина, на којој ће бити присутан и велики број гостију из иностранства, могла би да буде погодна прилика да се представе нова страначка лица и енергија.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (27)

vera

26.09.2018. 13:50

Verujem da će posle ovih promena stranka jiš više ojačati pokazati još bolje rezultate.

Sandra

26.09.2018. 16:32

Treba da se" protresete", ali je problem ko će zameniti te koji budu smenjeni . Ta stranka nema kadar, jedino ako se u nju učlane neki "žuti" pa ih zamene.

Husa

26.09.2018. 16:44

Zar je moguće da samo sendvič brigada dobija objavu komentara? Srbija, tralala lalaaaaaa, blato civilizacije...

Miki - Zg

26.09.2018. 16:45

Treba pogledati semafor svakog funkcionera ,od opštine do ministarskog mjesta .Tko nema rezultate ( zamjena ) .Prozvana ministarka ne da ima dva žuta kartona ,već je davno dobila i crveni ,sudac gdje si ?

Starina Janko

26.09.2018. 16:55

Ako se uradi pazljivo i analitički,bez vrednovanja pojma lojalnost stranci i Vucicu.Lojalnost profesionalnom,zakonskom i kreativnom radu je kljuc napretka.

Aleksandar

26.09.2018. 17:13

I svi su smenjivi i podlozni toj metli osim predsednikovog kabineta, zar ne? Koja je napredna definicija diktature?

isim

26.09.2018. 17:45

Hahahahahahahahah,slatko se nasmejah. Dobar vic,u ovim teškim vremenima. Još uvek čekamo ono obećano.

Mishel P.

26.09.2018. 18:19

@Sandra - " jedino ako se u nju učlane neki "žuti" pa ih zamene."- Ne brini za "kadar". Jos 2014. se kolektivno uclanio ceo G-17/URS. A ni DS-ovih "kadrova" ne nedostaje, puno ih je uzelo jos jednu partijsku knjizicu. - Pogledaj samo koliko je u drzavnom aparatu DOS-ovih direktora i pomocnika direktora koji su 2012. zateceni na tim mestima i dan-danas u istim foteljama (sto ne mora da znaci da su bas svi nestrucni, nesposobni ili gramzivi) i sve ce ti biti jasno.

Pera Kojot

27.09.2018. 08:48

Vrh bezobrazluka vlasti je trivijalno otvaranje kolektora za kanalizaciju u Vranjskoj banji, pre neki dan, na čelu sa Zoranom Mihajlović. To je vređanje inteligencije ovog naroda, valjda je Vučić to gledao, čekamo njegovu reakciju.

Steva

27.09.2018. 11:41

Krajnje je vreme da proradi "metla" u SNS. Veoma je mnogo neobrazovanih, nabusitih i samouverenih funkcionera, članova SNS. Ako mi administrator dozvoli, javno bih prozvao gradskog sekretara obrazovanja u Beogradu, Gaka. Molim Vas vaterpolista, sekretar obrazovanja? Nikada nije u kancelariji, čak i novinari kada ga traže, dobijaju odgovo "...na sastanku je u gradu.." A pogledajte u ka