Амбасадор САД о дијалогу: Нећемо прихватити било какво решење које евентуално буде постигнуто

Бета

24. 09. 2018. у 12:38

Амбасадор САД о дијалогу: Нећемо прихватити било какво решење које евентуално буде постигнуто

Фото Танјуг / АП

Одлазећи амбасадор СADна Косову Грег Делави изјавио је да дијалогу о нормализацији односа између Косова и Србије недостаје демократски легитимитет и да његова земља неће прихватити било какво решење које евентуално буде постигнуто

Одлазећи амбасадор Сједињених Америчких Држава на Косову Грег Делави изјавио је да дијалогу о нормализацији односа између Косова и Србије недостаје демократски легитимитет и да његова земља неће прихватити било какво решење које евентуално буде постигнуто.

У интервјуу за Коха диторе, Делави је рекао да његова влада неће прихватити било какво решење које нема демократски легитимитет, односно све што евентуално буде договорено у Бриселу.

"Мислим да је ствар Скупштине (Косова) да обезбеди демократски легитимитет. Скупштина, на жалост, није била у стању да обезбеди 61 глас за све што се односило на дијалог", казао је Делави.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Vučić pod lupom zapada zbog Putina i Sija

Он је додао да решење треба да буде одрживо и прихваћено од грађана обе стране, то јест да допринесе стабилности региона.

"Ми нисмо рекли да ћемо прихватити било какво решење... Ми смо рекли да ћемо размотрити понуђена решења и да ћемо изразити наша узнемирења, ако их буде", казао је Делави.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Vučić: Neće me naterati da priznam Kosovo

Говорећи о најавама и законима који се односе на трансформацију Безбедносних снага (БСК) у Оружане снаге Косова, Делави је рекао како нико није давао већу подршку БСК од САД али и додао да није било погођено право време када је то објављено.

"Мислим да је сада значајно да лидери Косова наставе да раде са народом и заједницама и да објасне шта је то (што се предлаже)", казао је амерички амбасадор.

Он је додао да је најважније да се мањинским заједницама јасно стави до знања да ће те снаге бранити све, укључујући и мањинске заједнице.

Такође је затражио да поводом питања БСК буде далеко више консултација са НАТО.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Marko K

24.09.2018. 13:24

Ma ko su oni da prihvate ili ne prihvate, pa nije Srbija njihova dedovina. Dosta vise sa imperijalizmom! Bolje grob nego rob!!!

Andreja Analiticar

24.09.2018. 13:39

Mister Ambasador, Kosovo ce biti reseno onda kada NATO Alijansa i Albanci odu sa Kosova i oslobode Srbiju. Bez toga nema resenje za Kosovo.

Павле М. Дивнић

24.09.2018. 14:19

Да ли је нешто демократски или није одлучује се већином гласова у држави о којој је реч а не о регији.Да је то тачно и непорециво имамо шпански случај Каталоније, мога би уследити још и Кипар, Јужни Тирол итд, итд.И да се не лажемо, Косово није независно јер није чак ни простом већином могло бити изгласано пошто није било република већ покрајина и да се не лажемо, оно је то само номинално што је постигнуто бруталном силом САД. Зато када ви кажете "демокртаија" то имплицира "утеривање мира силом!

Драган

24.09.2018. 16:33

Нисам читао. Шта каже представник главне окупационе силе Србије?

dobrovoljac

24.09.2018. 21:42

ovaj je svoje zavrsio pokupio pare od siptara i moze u americku penziju.Siptare nezalim pare su ionako ilegalno stekli a ovaj ima truli karakter kao i njegovi domacini

iz glave

25.09.2018. 15:55

Амер вели:"Нећемо прихватити било какво решење"... значи маске су пале....замрзнути конфликт док не врате у УН

RRpantela

17.10.2018. 10:38

Sta to oni imaju da prihvataju ili ne,ako se mi dogovorimo?Pa nije Balkan vasa prcija.Na kraju ce te platiti za sva zlodela koja cinite na planeti. SAD je rak rana planete Zemlje.