Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ представио је данас како је навео, поверљиви документ о деловању војске и полиције на Косову 1998. године који је по његовим речима, бивши премијер Србије Зоран Ђинђић 2002. године предао некадашњој главној тужитељки Хашког трибунала Карли дел Понте.

Прочитајте још: ШЕШЕЉ ИЗВРЕЂАО КОФИЈА АНАНА: Јавише да је одапео, шта је чекао досад?

Шешељ је новинарима у Скупштини Србије рекао да документ садржи записнике са састанака Заједничке команде за Косово и Метохију, што је како је рекао, био неформални орган који је 1998. године деловао у циљу координације напора војске, полиције и цивилног сектора на плану сузбијања терористичког деловања на Косову и Метохији.

"Ђинђић је тражио од Небојше Павковића да му донесе та документа па их је потом предао Карли дел Понте. Прибавио је он нешто и из 1999. године, две сиве свеске са прегледом архивске грађе Војске Југославије из 1999. године као и Оперативни ратни дневник истуреног командног места Треће армије 1999. године, казао је Шешељ.

Прочитајте још: Шешељу "заробили" чак 187.000 долара

По његовим речима, предаја тих докумената главној тужитељки Хашког трибунала представљала је "велеиздајнички чин Зорана Ђинђића".

"Овде нема акта владе о предаји докумената већ само руком писани записник на енглеском језику, шта је то ако није велеиздајнички чин? Ја сам на волшебан начин дошао до ових докумената спремајући најновију књигу и сматрао сам да је важно да јавност обавестим о томе", казао је лидер радикала.