Потписан Уговор о седишту Транспортне заједнице Западног Балкана у Београду

Бета

09. 07. 2018. у 18:28

Потписан Уговор о седишту Транспортне заједнице Западног Балкана у Београду

Потписивање споразума
Фото: twitter.com/@Bulc_EU

У Лондону су данас Србија и Европска комисија потписали споразм којим се потврђује да ће седиште Транспортне заједнице Западног Балкана бити у Београду
У Лондону су данас Србија и Европска комисија потписали споразм којим се потврђује да ће седиште Транспортне заједнице Западног Балкана бити у Београду.

Договор је потписан у оквиру Самита о Западном Балкану који се данас и сутра одржава у главном граду Велике Британије, а потписивању је присуствовао министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Европска комесарка за транспорт Виолета Булц написала је на Твитеру да је ово још "један важан међаш који нас доводи ближе потпуно функционалној транспортној заједници између ЕУ и Западног Балкана" и додала да је то "огромно достигнуће за цео регион".

Прочитајте још - Дачић: Србија спремна да решава сва питања са регионом

На потписаном договору честитали су и европски комесар за проширење Јоханес Хан и званичница Европске комисије Хеновева Руис Калавера.

Хан је на Твитеру написао је "добра вест за повезаност и сарадњу на Западном Балкану, западнобалканских шест се дговорило о седишту Транспортне заједнице у Београду".

Руис Калавера је у Твитер поруци честитала на управо потписаном договору и додала да ће ЕУ финансирати 80 одсто Секретаријата Заједнице у Београду да би се "убрзала агенда повезаности ЕУ-Западни Балкан".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mr Radomir Scepanovic

10.07.2018. 05:04

Kako vreme ide,letece siptari iz svojih automobila,kamiona,autobusa kada krenu preko Srbije!