Вуку oстао кабинет без тоалета

С. С. Р.

17. 05. 2018. у 20:02

Вуку oстао кабинет без тоалета

Драшковић у канцеларији коју је задржао Фото Ж. Кнежевић

После више од две деценије СПО исељен из просторија у београдској Кнез Михаиловој

СРПСКИ покрет обнове Вука Драшковића исељен је из седишта у Кнез Михаиловој 48, чиме је процесом реституције простор у срцу Београда враћен старим власницима - сазнају "Новости".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Власници "избацују" Драшковића

Према нашим информацијама, СПО је остао без великог дела квадрата где је био смештен око 25 година, а задржао је само кабинет лидера и још неколико канцеларија. За овај део зграде, засада, нико није поднео захтев за враћање имовине.

У објекту где су "вуковци" годинама били домаћини, сада ће, незванично сазнајемо, бити просторије и ресторан издавачке куће "Лагуна". Потомци старог власника Душана Танасковића одлучили су да имовину враћену реституцијом после судског процеса продају предузећу "Звезда" које је затим отишло у стечај. Тиме је власник ексклузивног простора у центру престонице постала дрогерија "Лили", посланика Младена Грујића, који је поверилац пропалог предузећа, а он га је затим дао у закуп "Лагуни".

После исељења из већег дела просторија СПО је остао без степеништа, али и купатила.

- Испоставило се да степенице припадају новим власницима, па нисмо имали прилаз канцеларијама. Такође, немамо ни мокри чвор - каже наш саговорних близак СПО. - Ипак, били су коректни, па су нам оставили степениште, а они ће изградити нови прилаз, док ћемо ми једну од канцеларија претворити у тоалет. Сада смо остали у малом делу просторија, али верујемо да ће се ускоро појавити наследници старих власника који ће тражити и овај део зграде.

Између дела који је задржао СПО и нових комшија већ је постављен преградни зид, што је и био почетак реновирања дела зграде у Кнез Михајловој 48. Партија Драшковића ову зграду користи од деведесетих година када ју је добио од Скупштине града Београда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

naranca

18.05.2018. 13:36

@kataklinger - @kataklinger Ne nego bas pravi cetnici Isto kao I oni iz 1941!!!!!!!!!!!!

није Него

17.05.2018. 22:44

да ли ико може да похвата чија је била зграда, ко коме, чија је сад....ко у закуп.... а шта да проверавамо све то, легалност...?

Рашо

17.05.2018. 23:00

Где баш то да их снађе? Све што они кажу и ураде је управо за тоалет!

Krle Bgd

17.05.2018. 23:09

a odakle SPO ima pravo da koristi te prostorije? Najgora vlast u istoriji Beograda. Poklonjemo im je u zakup na 99 godina pola Knez Mihailove. Odakle im restoran Srpska rec? Pokojni Veselin Boskovic, Danin brat je ojadio Beograd. Dana je svoju crnogorsku familiju i siru i uzu obezbedila po centru Beograda sa stanovima.

steva

17.05.2018. 23:11

A odakle im pare da placaju kiriju. Sigurno to ne radi "vrli pretsednik" iz svog dzepa. A da li oni jos partija ?

ranko75

18.05.2018. 11:22

Trebalo mu je dati samo tualet bez kabineta. Za to sto sto radi zadnjih godina on je sasvim dovoljan, uz veliku kolicina wc papira.

ranko75

18.05.2018. 12:50

Mogli su da mu naprave WC solju u tom kabinetu na mestu radne fotelje. To bi odgovaralo delatnosti koju vodi. Dati mu na izbor papir, obicni i WC.

zoran

18.05.2018. 14:28

ovog stranog placenika treba iseliti iz Srbije a ne samo iz Knez Mihajlove koliko je samo para dobio za one demonstracije protiv milosevica

deda Gedza

18.05.2018. 20:21

@ - Vuku ostao kabinet bez taoleta !!!! Ma ja se uopste ne brinem za Vuka, on ce uskoro kod princa ( kralja) Karadjordjevica u Belom Dvoru na Dedinju,samo ne znam sta se Draskovic ucutao, kada ce biti to krunisanje i proglasenje kralja, pa zato ga je dovukao iz Engleske,secate se kada je sleteo na aerodrom u Beogradu i ljubio asvlat !!!????