Замрзнути конфликт није решење за Косово

В. Н.

31. 03. 2018. у 11:00

Замрзнути конфликт није решење за Косово

Јадранка Јоксимовић, Александар Вучић и Марко Ђурић на округлом столу у Палати Србија / Фото: Танјуг

Председник државе разговарао са представницима цивилног друштва у оквиру унутрашњег дијалога о КиМ. Вучић: Време не ради за Србију и заштиту нашег суверенитета у јужној покрајини
ПРОТИВ сам стања замрзнутог конфликта по питању Косова и Метохије, јер та, наизглед реалнија опција, Србији оставља све мање простора за заштиту свог суверенитета у Покрајини. Решавање косовскометохијског проблема од суштинског је значаја за нашу земљу, истакао је у суботу председник Александар Вучић отварајући Национални конвент о ЕУ, који се одржава у оквиру унутрашњег дијалога.

Он је указао да се у досадашњем процесу унутрашњег дијалога највећи број људи, који су учествовали у њему, залагао управо за очување статуса кво и да чекамо неке боље прилике за нас у будућности.

- Иако је то већински став политичке и неполитичке јавности Србије, ја сам против таквог решења, не зато што не волим Србију, или не разумем светска кретања у глобалној политици, већ зато што смо анализирали са неким невладиним организацијама и фондовима, преко Владе и Канцеларије за КиМ, шта је то што можемо да добијемо и изгубимо - рекао је Вучић.

Закључак тих анализа је, каже, да, имајући у виду наше економске потенцијале, социјалне, демографске, демократске и све друге, протеком времена не добијамо ништа. Напротив, стручњаци су израчунали да ће у свим општинама јужно од Ибра, осим у Штрпцу, већ за неколико година албанско становништво свуда бити већинско.

- За нас је важно решење, па и после овако тешког тренутка по нашу земљу, у којем се показало да једна страна жели насиљем да решава проблеме и сматра да политиком свршеног чина може да доведе до решења, чији је основни циљ суштинско заузимање севера Косова и Метохије.

Он је истакао да је опредељење Приштине да по сваку цену заузме север Косова и оствари суверенитет.

И ИВАНОВИЋ ТРАЖИО ЗСО ВУЧИЋ је у суботу подсетио да је Оливер Ивановић од њега, на последњем састанку који су имали, тражио да се хитно иде у формирање ЗСО, јер Срби то треба сами да ураде, пошто пет година чекају на испуњење те обавезе из Бриселског споразума. У вези са убиством Ивановића подвукао је да неће да прихвати инсинуације и пребацивања да су за то криви Срби и мафијашке структуре. - Биће интересантно да видимо окончање тог случаја заснованог на доказима. Наши органи воде истрагу, биће интересантно да се подаци упореде и интересантно да се види у ком смеру иду истраге - нагласио је он.

- Намера им је да нас доведу до свршеног чина, на исти начин као што нас је Хрватска после "Олује" довела до свршеног чина, да се исто догоди на северу Косова и Метохије - рекао је Вучић.

Процес дијалога убудуће се може водити само по принципу: прво се испуни договорено, па се разговор наставља, рекао је председник Србије и додао:

- Свакако да ће разговори бити настављени, а на који начин и у којем формату, видећемо.

Вучић је рекао да је проблем да разговарате у петак, а да Приштина истог дана доноси одлуку да Ђурић буде ухапшен, и онда главног преговарача не само да претуку, већ покушавају да га унизе, мада су унизили само себе. Он је истакао да ћемо атмосферу која је створена хапшењем Марка Ђурића морати да превазиђемо, али и да поверења, било каквог, неће бити.

Навео је и да државно руководство Србије није спремно да буде једини учесник у компромису и сваковрсном дијалогу и да будемо једини који би требало да дамо и пружимо све, а да се друга страна, и они који су између, праве да не виде ко је суштински за компромис, а ко није.

Координаторка Националног конвента о ЕУ, Наташа Драгојловић, захвалила је председнику Србије што је Конвент позвао на састанак о решењима косовског питања и истакла да је он први председник који са њима разговара. Рекла је да га охрабрује да напише платформу за решавање тог проблема, јер је Србији потребан план, који, истиче, сви други актери "косовске драме" имају.

- Да ли су њихови планови јавни или тајни, добри или лоши, свеједно је. Само га ми немамо и понашамо се исто, и све се надамо престаће, а неће. Губимо све више људи, имовине, права, угледа, самопоуздања, шанси, прилика. Чекамо да се други промене, да се околности промене, само да ми ништа не променимо. Ако истом проблему сваки пут приђемо исто, имаћемо исти резултат, што значи статус кво - казала је Драгојловићева.

И представници Националног конвента о ЕУ, који окупља преко 700 организација цивилног друштва, противе се одржавању стања замрзнутог конфликта на Косову и Метохији. Они су у суботу, на дебати, истакли да се мора наћи решење, како би, поред осталог, Србији био отворен пут ка ЕУ.

Више од 700 организација цивилног друштва окупљено у Националном конвенту о ЕУ / Фото Танјуг


Изнели су различите предлоге, а председница "Београдског фонда за политичку изузетност" Соња Лихт изјавила је да је за друштво и земљу изузетно важно што је почео унутрашњи дијалог о КиМ јер дуго није вођен, а проблеми су "гурани под тепих". Стиче се, каже, утисак да је већина за статус кво, али како би и било другачије када је много оних који или не знају довољно или нису информисани, али и оних који "размишљају емоцијама", а оне нису "најмудрија водиља", подвукла је Соња Лихт.

ВЛАДА СПРЕМНА ДА РАЗГОВАРА

- НИСАМ срећна да видим ни САД, ни Руску Федерацију као кључне играче који ће да преламају своје интересе на овом простору. Мислим да је природно окружење Србије пре свега Европа, европске земље и да заједнички треба да проналазимо решење - казала је Јадранка Јоксимовић, министарка за европске интеграције, на крају састанка.

Навела је да очекује да ЕУ у будућем периоду покаже још већу одговорност у налажењу одрживих и прихватљивих решења између Београда и Приштине.

- Несумњиво је да су и Влада Србије и председник Александар Вучић показали да смо спремни да у најбољем интересу наших људи покушамо да дијалогом и на миран начин тражимо одржива решења - казала је Јоксимовићева.

О ЕНЕРГЕТИЦИ ЗБОГ НЕМАЧКЕ

ПРЕДСЕДНИК Вучић је на крају разговора констатовао да је заједнички именитељ свих излагања на Националном конвенту да треба да се сагласимо са независношћу Косова, али да је формално не признамо.

- Да видимо шта је то што можемо да извучемо за српску заједницу и да видимо шта можемо да обезбедимо за будућност Србије у ЕУ - додао је Вучић сумирајући оно што је чуо.

Он је указао да Приштина није хтела до сада да прича о имовини, ни српској, ни државе Србије, а сада хоће да разговара о енергетици и то због интереса једне велике европске силе, Немачке, и то ће покушати да наметну као питање, а да питање ЗСО и даље не буде решено.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (257)

Ateista

31.03.2018. 11:06

Dobro pa nismo mi idioti pa svi vidimo da Albanci kojih na Kosovo ima 95% zbog čega je i EU na njihovoj strani nemaju zašto da ratuju nego da sede i gledaju srpsko kukanje i kmečanje ko i hrvati od 95g i da čekaju i konačno poniženje Srba gore od onog 95g i zarobljavanja i istorijske sramote i predaje srpske vojske u Glini da sada priznaju Republiku Kosovo. A pošto svaki ima 5-10 dece eto za jedno 30g će uz Božju/Alahovu pomoć da uzmu BEZ ISPALJENOG METKA i CG i Sadnzak i ceo Jug srbije...

toya

31.03.2018. 11:14

Zamrznuti komflit!Čekati bolje prilike.Čekali smo mi 500 god. pa će mo i sada ali šiptera na KIM vise biti nece.

Sve ih je vise

31.03.2018. 12:19

@toya - Sve ih je vise a nas je sve manje... 500 godina... Ima nas jos za 30 (kriticna masa i starosna granica) da nas lovacko drustvo oduva!

Мики

31.03.2018. 11:26

Косово је у потпуности српско. подстанари морски да плате ренту док се прилике не промене, а то значи замрзавање. Косово је насилно отето, и ако се чврсто држимо, кад-тад не ће доћи наших пет минута. па Шиптарима на Косову је било боље у Југославији него данас.

Heroji

31.03.2018. 11:27

Ostaviti zamrznuto je i najbolje resenje za Srbiju. Ali bojim se da to nije prihvatljivo za Albance i a to sta mi mislimo i hocemo je proslost. Zivimo u poptuno nerealnom svetu koje ce nas skupo kostati. Albanci znaju koliko smo i moralno i vojno dno i sad im je najbolji trenutak da udare i postignu ciljeve. Da oni sacekaju Nove generacije Srba koji ce imati Hrabrosti i patriotizma, vojno i moralno sposobne? A nas da preskoce ako moze? Sta da im kazemo nemojte sada, slabo smo se pripremili?

Čekaj

31.03.2018. 12:01

@Heroji - Kako da ostane zamrznute kad Srbija mora da uđe u EU do 2025g a sa hrvatske strane još ima toliko uslova da je priznanje Kosva sa 95% albanaca ništa?

ZIKI

31.03.2018. 11:44

Bolje nam je da stavimo granicu gde je danas,dakle,Kosovo da ide,nego za jedno 20 godina,ce nam ici i Jug Srbije,Toplica i Sandjak.Zivi bili pa videli.Mi igramo bez znanja i analize.Da se ja pitam,mi da proteramo 2 miliona van Kosova,nemamo sansu.A oni,jedva cekaju jedan oruzani konflikt i da udaraju sve do Nisa.Ce vidimo i pola stvari idu sve u nasu stetu.Dajte Kosovo,sacuvajmo Srbiju,Inace,ode i jos pored Kosova i pola Srbije.Zakleo sam se da budem iskren.Ajde sada udrite minuse,nazovite me S

ljubo

31.03.2018. 11:50

proglasiti kosovo okupiranom teritorijom,vratiti pregovore u UN ,sprovoditi rezoluciju 1244 za pocetak, pozvati u pomoc rusiju i kinu za pomoc u ocuvanju teritorije i borbi sa teroristima koa sto je to asad uradio

Precednik Srbije

31.03.2018. 11:52

Nisam ja ali neki su...ne ja jesam predsednik... ma ne nisam....ma ne jesam nego ja hocu a oni nece.

Vuk

31.03.2018. 11:56

Vojska nam je planski uništena......moral Srba ravan NULI.......bolje zamrznuti ako može.....ili idemo na sve ili ništa do poslednjeg našeg ili njihovog.....ali prvo poslati Beograđane ..gradjane prvog reda

Pravni status poklona

31.03.2018. 12:52

@Gavrilo Princip - Poklon se vraća ako poklonoprimac nije zahvalan poklonodavcu , ili ako poklonodavac mnogo osiromaši !!

CAUSA ugovora o poklonu

31.03.2018. 14:19

@Gavrilo Princip - Znači u svakom slučaju Albanci moraju da vrate Kosovo iako ga poklonimo , jer su već nezahvalni , a Srbi su već najsiromašniji narod u Evropi !!

sanjajte vi

31.03.2018. 12:03

nema nista druze srbija nikada nece biti deo familije dokle si ti na vlasti znaju oni ko si ti

NEVEROVATNO

31.03.2018. 12:04

Jeste li znali da je u Srbiji arhiv od NDH? Hrvatska ucenjuje Srbiju na putu u EU za poglavlje 23 da otvori arhiv JNA i da hrvatima vrati njihov arhiv iz NDH koji je otet i odnešen Srbiji a kad se ti arhivi otvore ko zna šta će sve da izađe na videlo... Novosti.rs DOKAZI O ZLOČINIMA NAD SRBIMA Zagreb želi da nam otme arhivu o NDH

Ateista

31.03.2018. 12:26

@NEVEROVATNO - Sve je u Srbiji prokleto i lažno ali baš sve i to cela istorija od 11veka.....

Provizija

31.03.2018. 12:27

@NEVEROVATNO - Predali smo Herojske generale HAG-u zauzvrat za neke za ustupke i to su se izredjali tako da mogu da slobodno kazem i poziciji i opoziciji, znaci bagri na jednom mestu. Sta mislis koliko treba da dobiju i to kad heroj ima cenu u Srbiji? Koliko filmovi i papiri onda vrede za njih. Niko nije trazio ni placao ali sada hoce. Sad je samo visina provizije u pitanju

Vera

31.03.2018. 12:31

@NEVEROVATNO - Ajde da i to saznamo kako je ceo arhiv od NDH u Srbiji a da u njemu nije bio niti jedan dokaz protiv Stepinca da se pokaže papi u onoj njegovoj komisiji ili ako on neće da ga primi da se pokaže celom svetu a 50g šire mržnju o njemu kojeg su sami pretvorili u sveca jer ga nisu uspeli slomit da odvoji Crkvu od Vatikana i pape ko šta su to Srbi uradili u 11veku e sada taj arhiv i treba das e vrati hrvatima da se vidi šta se krije a za ovaj od jenea svi možemo da zamislimo šta ima sve unutra...

Lopovi

31.03.2018. 12:33

@NEVEROVATNO - Ne samo to nego i kip koji se zove Majka Hrvata je u centru Beograda a lepa je to simbolika kad eto i analiza gena pokazuje kako su 30% Srba-slovena ništa drugo nego Hrvati a pravi srbi su onih 20% Srba-grka koji su došl isa pravoslavljem i bežeći od Osmanlija...

Skupstino

31.03.2018. 12:06

Skupstino Srbije, Opozicijo i Vladajuca Srbije. Zajedno udruzenim snagama unistili ste nam Armiju, rastopili tenkove, unistili municiju, zatvorili kasarne. Izdali najace armiske generale u HAGu. Ubili nas u pojam sa privatizacijama i pljackama. Prodali imovinu i fabrike Srbije. Sada je epilog i naplata greha i to dobro znate. A mi sto smo glasali za vas za nagradu dobijamo Vulina da nas vojno vodi u pobede koji ni vojsku nije sluzio. Djuric za moralnu podrsku. A Vucic na liniji sa zapadom. VRH!

Zoran bgd

31.03.2018. 12:28

Srbija je srednjevekovna država koja uprkos svemu opstaje,dok je Albanija nova tvorevina čiji opstanak zavisi od trenutne politike.Srbija je vecna a siptari potrošna roba, u svakom slučaju vreme radi za nas.A nisu ih ni ameri džabe gadjali uranijumom

@zorana

31.03.2018. 12:34

@Zoran bgd - Proslo je vreme retorika i praznih parola. Situacija se mnogo brze konkretno odvija nego sto Srbija uspe da postigne sa retorikom i praznom pricom.

Svetosavac

31.03.2018. 12:49

@Zoran bgd - Tebi je potreban lekar, da shvatiš da pričaš najopasnije stvari za Srbe !!

Moderni Srbi

31.03.2018. 12:57

@Zoran bgd - Eh da su ovi Srbi bili pre samo 100 godina.... Srbija vise danas ne bi ni postojala! 35000 ljudi godisnje nestaje iz Srbije uklopi se ti sad koliko cemo ojacati za 500 godina? Naravno nestacemo mnogo ranije jer i sada smo preslabi da ocuvamo ove teritorije. Mnogo je ulozeno u unistavanje i armije i zemlje, bas ali bas im se zuri. Prijatelju kakvih 500 godina, Nikad veca opasnost po Srbiju jer imamo unutrasnjeg neprijatelja kojeg ne vidimo a kao rak nas ubrzano unistava!

Bonaparta

31.03.2018. 12:34

Prvo predsednice dok jos mozemo sredimo za 100 dana unutrasnje stanje. Donesemo zakon o zabrani NVO koje se finasiraju iz inostranstva. Umesto da saslusavaju ove za vakcinu, nek saslusaju zene u crnom, Biserko i druge koji otvoreno potkopavaju Srbiju, onda obavezni vojni rok. Za to vreme ce u svetu sazreti prilike da KiM vratimo potpuno pod kontrolu. Donesite uredbu da svi moraju da imaju zalihu vode i hrane za 100 dana. Vrlo brzo ce svet goreti.

mara

31.03.2018. 12:40

Nesmemo odustati od borbe i nema koristi od zamrzavanja jer tad ćemo mi biti gubitnici što oni i hoće

Aranđel

31.03.2018. 12:41

Srbija će odgovoriti na svaku pretnju i pokušaj nasilja nad Srbima na severu Kosova.

Georgije

31.03.2018. 12:42

Glavno ej da smo i Tačiju i Haradinaju staviti do znanja da ćemo poslati vojsku ukoliko se ponovi nasilje nad Srbima.

Jole

31.03.2018. 13:43

@Georgije - Georgije,ili vec kako se zoves..Molim te ...Misli svojom glavom.

Briselski sporazum je dobar

31.03.2018. 12:47

Nije bitan Vučić, nego bolji život Srba na KiM, i rešavanje kosovskog problema, koji sada smeta većim investicijama u Srbiju, a koje su neophodne za bolji život svih građana Srbije (sada imamo najniže plate u Evropi) ! Samo HITNA implementacija Briselskog sporazuma omogućava bolji život svim građanima !!

Milo

31.03.2018. 13:29

@Briselski sporazum je dobar - Po tom sporazumu ti Srbija mora PRVO priznat RK pa da posle ona može kao priznata država dati manjini koja ga priznala ZSO jer kako uopšte može nešto dati ako nije država pa stani malo nismo idioti čovbeče a to neće još niko lepo i jasno da kaže?

глупости

31.03.2018. 14:08

@Briselski sporazum je dobar - Никад више инвестиција нисмо имали, него у протеклих неколико година. Значи, да се не лажемо да Бриселски споразум омогућава бољи живот и да треба напречац да решавамо питање КиМ.

N I K A K O zamrzavanje problema

31.03.2018. 14:16

@Briselski sporazum je dobar - Slažem se , jer je "zamrzavanje" problema najopsanije za biološki opstanak Srba na KiM i Srbiji. Naime Albanci imaju najveći natalitet u Evropi , a Alabnija je članica NATO-a..

Irena

31.03.2018. 12:53

Stvar je po meni vrlo jednostavna, kad albanske institucije rese da normalizuju odnose tada ce i biti, do tog trenutka mozemo samo da cekamo i nerviramo se, ili da im priznamo drzavu, glupost, i eto normalizovanih odnosa. Nemamo mi ni izbor ni prostor za normalizovanje bilo cega.

Pobedile su albanske majke

31.03.2018. 13:18

@Irena - Irena, 5 miliona Albanaca na Balknau i 3 miliona u svetu sanjaju VELIKU Albaniju i zbog toga imaju najveći natatlitet i ušli u NATO.. Zato mi moramo biti REALNI i uskladiti naše interese za njihovim i SAD (koji moraju kontrolistai Balkansku raskrsnicu svetova).

Zamrzavanje

31.03.2018. 13:21

@bata - Zamrzavanje je kao tiho umiranje u snegu, jer Albanci imaju najveći NATALITET u Evropi !!

Karlobag

31.03.2018. 13:27

@Nina - Bilošla obnova Srba???? ?a šta nije bitnije od svega da se ima izlaz na more? Pa eto svake godine Srbi hrvatima kako kažu odnesu na more oko 600-700mil.E a ova nova eskadrila aviona hrvatima košta samo 500mil.E? Pa zna se zašto se ratovalo 90ih a ko je luda sada da ratuje za to zaostako Kosovo baz kapi mora? A ta biološka obnava ti je najbolja kad ti svi Srbi sa Kosova dođu u svoju zemlju pa počnu da žene ALBANKE hjer Srpkinje se pogospodile da neće da rađajuu i rade abortuse.....?

Jadovno

31.03.2018. 13:45

@Nina - Nije ih bilo pre sto godina nego su ih naseljavali bez ikakve dozvole. Namnozili se i traze teritoriju. Kao sto su dosli tako ih treba i odseliti kad bude moguce a tj kad Srbija bude mogla dobiti podrsku USA kao sto su siptari dobili. Nemoguce? Ako smo ista naucili to je da nista nije nemoguce!

САДизам

31.03.2018. 14:05

@Nina - Нема на КиМ 95% Шиптара. То је лаж. Интензивно рађање Шиптара је престало после окупације, много их је напустило КиМ. Али зато сада Срби имају по четворо, петоро деце и за неколико деценија биће већина на КиМ. Шиптара је на КиМ до 2000-те било око 900.000. Све остале процене су шиптарска пропаганда.

naranca

31.03.2018. 14:15

@Nina - @kraj I Njujork ima 70% Latinosa .Pa sta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Harfa

31.03.2018. 19:29

@Nina - S tim da latino amerikanci nisu neprijateljski nastrojeni prema drzavi u kojoj zive, kao Kosovoalbanci prema Srbiji.

LILIT

31.03.2018. 13:19

Vrati sve Kosovare: Dačića, Drecuna, Jorgovanku, Folića i ostale koji su prodali imanja Šiptarima, pa Srbi neka budu većina!

Kadj

31.03.2018. 13:27

I i i ti samo cutis oni se spremaju za svasta a zasta se ti spremas samo neki spinovi o dijalozima recitujete ko pesmicu siso jedna uradi vise nesto bar daj ljudima nesto da se sami brane i onako kad pukne ostavicea ih ko i uvek a ne bi prosli da ih nismo pustili,cemu to sve kad znas sta ce biti

Утеривач

31.03.2018. 13:28

Историја нас учи да НЕ ПОСТОЈИ НИ ЈЕДАН уговор . који су Срби или Србија склопили са тзв "међународном заједницом" од 1991 до данас који није потпуно или делимично прекршен од исте те "заједнице" на нашу шету! С ким ћемо и како да преговарамо и на какве гаранције уопште можемо да рачунамо да ће потписано да буде д краја спроведено? Судбина тзв "бриселксог споразума" се у потпуности поклапа са свим претходним, где ми наш МОРАМО* да спроведемо а други део је "Алајбегова слама". Сами проверите!

GALEB BIJELI- ANTE BAN

31.03.2018. 13:33

KOmšije; vi i vaš predsjednik A.Vučić još ne živite u stvarnosti! Kosovo je kao država-protektorat- NEDJELJIVO, bio sjever ili jug, i vaša vlast tu nema što tražiti! Ako kosovska policija i vojska ne budu na sjeveru za mjesec dana, bit će za godinu, a vašega predsjednika Vučića za to nitko neće ni pitati! Prosto ko pasulj!

радисав

31.03.2018. 16:09

@GALEB BIJELI- ANTE BAN - Анте бане, црвен бане када ово с Косовом престане и српска се труба из Призрене чује, тад ће бити с истока олује, јер нит је било нити може бити да олуја једанпута дува, тад замоли Бога свевишњега да Хрватска и Загреб сачува.

sele

31.03.2018. 13:33

Ne smemo da predamo KiM.Nesmemo odustati od borbe i nema koristi od zamrzavanja jer tada ćemo mi biti gubitnici što oni i hoce...

Sara

31.03.2018. 13:35

Politika dijaloga je jedino resenje, mora se nastaviti tako. Srpski narod na Kosovu mora biti zasticen, ekonomski razvojnSrbije ne sme biti zaustavljen.

неимени

31.03.2018. 13:39

За све има време. И кад се рађа и кад се умире. И кад се пара и кад се шије. А изгледа да има време и кад се издаје. Мада биће време и кад се одговара за издају.

plan

31.03.2018. 13:43

da li se iko seća pre nekoliko godina kako su čitave porodice albanaca sa kosova nalazili na granici sa mađarskom i svi se pitali šta je to i zašto. i onda odjednom najezda imigranata baš tim putem!!! ništa se ne radi slučajno, sve ima plan a neke naše službe su plaćene da te planove otkriju pre nego se ostvare. jedino što oni ne rade posao kako valja. jure domaĆe izdajnike a spoljašnji vršljaju po srbiji kako im je volja

TO je TO

31.03.2018. 13:47

Predsednik Vučić je tačno sumirao : "Ono što je zajednički imenitelj gotovo svih ljudi koji su izlagali svoja viđenja, a to je da stvari nazovemo otvoreno, da se Srbija saglasi sa nezavisnošću Kosova , da je formalno ne priznajemo i da vidimo šta možemo da izvučemo za srpsku zajednicu i obezbedimo budućnost Srbije u Evropskoj uniji "!

Zorana

31.03.2018. 13:47

Ne treba zamrzavati konflikt sa Pristinom, jer ako Vucic ne resi pitanje i problem oko Kosova, nece ga niko ni resiti.

naranca

31.03.2018. 16:00

@rade - Hapse se nenaoruzani politicari sa hordama do zuba naoruznih maskiranih bandita.Ubijaju se sledja narodni tribuni.Preoravaju groblja.Krade se suma I ubijaju zandari duboko u Srbiji.Pale se Manastiri.Vrsi se etnicko ciscenje svakodnevno........Tebi je to ''zamrznuto''?????Nije ''zamrznuto porodici Olivera Ivanovica.Sigurno nije.

Mikiboy

31.03.2018. 13:52

Oni probaju zauzimanje S.Kosova a mi kada znamo sta smeraju trebamo da se pripremimo i da mozemo da odbranimo nase ljude u svakoj sekundi.

srki

31.03.2018. 13:58

Od zamrzavanja korist nećemo imati pred nama su teški dani i teške odluke ali nesmemo da se predamo

Perović

31.03.2018. 14:10

90 posto ovih glupih komentara koje čitam, a čitam ih su ustvari, dirigovani komentari tj. botovski ,šturi i bez nekog određenog stava i mišljenja.Komentari koji se iz aviona vide da su lažni ,kao i ovaj predlog. Kao da priznamo ali ne i formalno. Ne znam ko normalan može ovo da prihvati Bićete svedoci veleizdaje, živi bili pa videli.

неимени

31.03.2018. 15:35

@Perović - Реч је о софтверу. Неко упућенији би могао да да више информација. Исто као што би неко упућенији могао да каже покоју и о софтверу који погони и овог који као предлаже предлог.

Istina

31.03.2018. 14:10

Suverinitet je vec osvojen, netreba im mitrovica za to, koja svakako pripada republici kosovu!

tačno sumiranje

31.03.2018. 14:13

Predsednik Vučić je tačno sumirao diskusije: " da stvari nazovemo otvoreno, da se Srbija saglasi sa nezavisnošću Kosova, da je formalno ne priznajemo, da vidimo šta možemo da izvučemo za srpsku zajednicu i obezbedimo budućnost Srbije u Evropskoj uniji. " Zato NIKAKO "zamrzavanje " problema !!

srbin

31.03.2018. 14:15

Moze li neko konacno da kaze decidno sta podrazumeva "normalizacija odnosa" koja se trezi od EU? Sta je to? Priznanje? Uspostavljanje institucijalnih veza? Nije mi jasno. Normalne odnose mogu da imaju dve drzave, dve institucije itd. Kako EU moze da trazi normalne odnose sa "Kosovom" kad ni sama EU nije zvanicno priznala Kosovo. Kako su potpisali sporazum koji se odnosi na pridruzivanje sa njima, kad oni kazu da se EU mogu pridruziti samo drzave? Izgleda da za bogate ne vaze ni sopstveni zakoni.

DW

31.03.2018. 14:16

Pre bilo kog razgovora sa "NVO" treba dodneti Zakon o nevladinim organizacijama gde one moraju navesti izvore svog finanasiranja, jer u suprotnom čemu razgovor sa stranim agentima i lobistima. A drugo, ne razumem i svrhu "unutrašnjeg razgovora" ako predsednik radi suprotno od onog za šta se zalaže većina učesnika tog dijaloga.

naranca

31.03.2018. 14:19

Ko bre od Srba (ako je normalan) moze da voli nasu proslost??????Proslost sa ratovima ,klanjima,jamama,ethickim ciscenjima,silovanjim,nabijanjem na kolac...................To samo mogu glupi zapadnjaci da misle da mi volimo nasu istoriju!!!!!!!!!!!!

radoje

31.03.2018. 14:21

Ne verujem da postoje idioti koji bi potpisali sporazum koji jednu stranu ne obavezuje ni na sta.

milica

31.03.2018. 14:21

Mi nema šta da se stidimo naše prošlosti ali moramo da razmišljamo o budućnosti naše zemlje i naše dece

Goran Cvetkovic

31.03.2018. 14:22

Kosovo i Metohija su okupirani 1999. godine. Nikada ih necemo priznati. Zemlja ce biti oslobodjena kada se rode neki Srbi i Rusi koji vise vole Srbiju , Kosovo i pravoslavlje od nas. Vredi cekati, i Turci su proterani posle 400-500 godina, i svi ostali okupatori. Srbija sa Kosovom je sveta zemlja pravoslavna.

srki

31.03.2018. 14:23

Problem je od mnogo ranije i mi moramo biti svesni da nesmemo dozvoliti gubitak Kosova ali isto tako nesmemo uništiti budućnost zemlje

Koriolan

31.03.2018. 14:24

Pitamje KiM se moze resiti uz malo dobre volje Albanaca u toj pokrajini,ali oni nisu spremni ni za kakvu saradnju,za razliku od Srbije.

Kap u Okeanu

31.03.2018. 14:26

Sve dotle dok Srbija bude nastavila sa politikom "ispravljanja krive drine" sve dotle nece biti normalizacije na ovim prostorima ! Desilo se ono sto se desilo 90-tih godina, (pomenulo se ne povratilo se), SFRJ se raspala, NE samo Kosovo nego sve drzave bivse Republike u SFRJ dobile su podrsku demokratskog dela sveta SAD i EU da se i one DEMOKRATIZUJU, prihvate sve one civilizacijske vrednosti koje zapad bastini i da se ujedine u EU, neke su to uspele, Srbija nazalost NIJE zbog Rusije !

naranca

31.03.2018. 15:51

@Kap u Okeanu - @kap Da uspele su da udju u Veliku Njemacku,Da izgube svoj suverentet.I da postanu duznicki robovi.Malo po malo priblizavaju se konjusnjici:)Iiiihhhiihhiiii.

predrag

31.03.2018. 17:07

@Kap u Okeanu - Naprotiv! Srbija je počela tonuti onog časa kad joj je prijateljstvo i servilnost prema zapadu postala glavna ideja vodilja .Zašto je to tako i ko to ne vidi da je to put bez povratka neznam ali izgleda jedino kod nas politika štapa bez šargarepe daje odlične rezultate

Vadadada

31.03.2018. 14:37

Niko nema pravo da se odrekne ili da prizna bilo sta za sta su se vekovima preci borili i krvlju stvorili ... To je je istina , svidjalo se to nekome ili ne.!

mare

31.03.2018. 14:38

Trude se vekovima unazad da nam preotmu naše teritorije, Mislim da Vučić ima jasan stav da se više nećemo prepoštati volji stranih sila, osim našoj braći rusima.

Bojan

31.03.2018. 14:43

Bilo bi pošteno da padnu maske i da se pregovara sa Amerikom, zastupnicima Prištine, a ne gubiti vreme .

mare

31.03.2018. 14:43

Vučijev je stav je kristalno jasan. Srbija više nije ona kao nekada, koja svima pezi i dozvoljava da sa nama radi ko šta hoće.

Ботови, умукните

31.03.2018. 14:44

Дакле, да поновим. Нема на КиМ 95% Шиптара. То је лаж. Интензивно рађање Шиптара је престало после окупације, много их је напустило КиМ. Али зато сада Срби имају по четворо, петоро деце и за неколико деценија биће већина на КиМ. Шиптара је на КиМ до 2000-те било око 900.000. Све остале процене су шиптарска пропаганда.

Milo

31.03.2018. 14:47

O kakvom on to severu Kosva priča pa celo je Kosovo albansko i tačno se zna gde je granica Republioke Srbije i Republike Kosovoa pa šta mu je sada to Severno Kosovo neka nova Sao krajna ili šta?

Ђорђе С.

31.03.2018. 15:33

@Milo - Цело Косово и Метохија су ДЕО СРБИЈЕ! Не само по Уставу Србије, већ и по резолуцији СБ УН! А то што је група Албанаца (без референдума!) прогласила КиМ за "државу", а подржале их својим приѕнањима земље НАТО-а и десетине државица које су све заједно мање од Монтенегра (Науру, Палау, Кирибати, Сан марино, Монако, Тонга, Вануату, Бангладеш...) - ништа не значи ако Вучић не потпише "правно обавезујући споразум")!

Braco

31.03.2018. 16:03

@Milo - Milo Ti kao da zivis na Marsu. Sjecas li se ti SFRJ? Sta je Kosovo bilo. Autonomna Pokrajina u sastavu Srbije. Onda se to isto Kosovo nezakonito odvojilo od Srbije podpomognuto od SAD I EU. Sad Sjeverno Kosovo ili SZO moze da bude sta god hoce jer Kosovo kao republika ne postoji kad se pita Srbija. Ako se ikada napravi sporazum izmedju Srbije I TZV Republike Kosovo ond Sjeverni dio Kosova mora da ima istu autonimiju kao I Kosovo za vrijeme SFRJ. Ili to ili nista drugo.

Milenko spapovic

31.03.2018. 15:18

Ne mozemo da se oslonimo na ruse jel oni imaju problema sa englezima i amerikancima jedino sami hladnim glavama moramo ici napred

Danilo

31.03.2018. 15:21

Neka međunarodna zajednica promeni dvostruke aršine i prema Prištini , pa će i dijalog biti pozitivan.

Stojan

31.03.2018. 15:39

Pa da... Borbe iz proslosti prodjose, dedovi izgibose, idemo dalje... Ratovase ljudi i ne bi mira,a sad cemo da mirno resimo probleme duge 100 godina... Za dve godine...

kontesanera

31.03.2018. 15:43

Lako je pričati sa strane šta je najbolje rešenje ali u ovom trenutku je veoma teško pronaći to rešenje.

Mija Pećanac

31.03.2018. 15:43

Pod pritiskom rešavati takav problem nije preporučljivo . Treba definisati crvenu liniju , napraviti referendum i otvoreno izaći u javnost bez obzira na reakcije (spoljne ili unutrašnje). Ako nema kompromisa onda nazad u UN i 1244.Jednostavno i demokratski.

Retorika

31.03.2018. 15:46

Nesto sad Vucicu ne prolazi tako lako retorika. Pritisli ga Srbi ovoga puta za konkretnu akciju. Tako da osim Retorike sada i cujemo akciju. Da odlozimo resavanje problema za neke druge mandate, Da pocistimo ispod tepiha? Nismo se spremili pa neka nas sacekaju siptari. Dok on ceka zivot ide, 20 Aprila je prvi konkretan datum i prva konkretna Akcija Srba. A Srbi iz Srbije mogu samo da pruze podrsku ko u Kninu i eventualno nekog heroja ako se taj uoppste i pojavi isporuci u Hag.

Vito Raski

31.03.2018. 15:47

Vucic hoce, po ocenama drugih, da sedi na dve stolice, dok Dacic izjavljuje da oni sede na jednoj, srpskoj stolici. Ali po dvostrukim izjavama samog Vucica vidim kolebljivost u njgovom "sigurnom" vodjenju politike. naime, on je kako mediji prenose izjavio da su analizirali sa nekim nevladinim organizacijama i fondovima, sta mozemo da dobijemo i gubimo. A sta nam misle te organizacije zna svaki covek u Srbiji. Da li ima jos nekih organizacija sem pomenutih da se savetuje, nas predsednik? CUDNO?!

SaleA

31.03.2018. 15:49

Treba navuci siptare da napadnu prvi pa onda uz blagoslov Rusije napraviti kosovsko-presevsku oluju i aj’ u p.m...

* КОМЕНТАР *

31.03.2018. 15:50

Ма све је ово супер али народе Српски ово је политичка намештаљка !!! После свега овога ће она два светска зла, америка и еу, да нам дају услов "признаћемо самопрокламовану ЗСО ако ви признате самопрокламовану државу косово" !!! Ја главу сечем своју ако се наш "државни врх није већ тако договорио са њиховим налогодавцима са запада !!! МРЗИМ ПОЛИТИЧАРЕ !!!

Косовац

01.04.2018. 10:05

@* КОМЕНТАР * - Па такав је и "тајни" договор у Бриселу, који треба да се потврди и Вучићевим потписом на званичном "међудржавном" документу!

Родољуб Поповић

31.03.2018. 16:01

а'теби тешко ? иди тамо где те поштују и цене

Braco

31.03.2018. 16:08

Pa ljudi moji ne oze se pregovarati sa nekim ko ne odstupa od svojih idaja o nezavisnom Kosovu. Oni nece pristati na nist drugo osim toga. To se vidi po tome koliko su uradili iz Briselskog sporazuma. NISTA. To je bre Mafija I nista drugo. Legle krijumcara droge I ljudskih organa. e to ti je drzava sa kojom treba da pregovaras. NE DAJ BOZE. Fino za stolom ici po reciprocitetu. Mi smo uradili ovoo e sad da vidimo vas. Ako ne urade ustati sa stola I napustiti razgovore.

ceca

31.03.2018. 16:20

naravno da ne mozemo da cekamo bolje prilike jer ih nece biti, predsednik mora da ponudi konkretno resenje za trenutno najveci problem nase zemlje i siguran sam da ce biti za dobrobit svih.

cana

31.03.2018. 16:22

Nasa zemlja je u nezavidnoj poziciji ali mora da se bori za svoju teritoriju i sigurna sam da ce se stvari odvijati u nasu korist.

Zeljko BL

31.03.2018. 16:30

Predsednice podrska iz BL,samo mudro i polako mogu oni upasti ali mogu i da se dvostruko vise povuku,samo pametno.

Milos Obilic

31.03.2018. 16:40

Podržavam kompromis i dijalog. Sve osim toga da mi de facto i de jure priznamo nezavisnost, a da zauzvrat ne dobijemo ništa, pa čak ni ZSO ni sever jeste nešto o čemu se može razgovarati. Treba razmisliti i o bosanskom modelu, tj. da ZSO postane nepto tipa Republike Srpske u BiH, a da Srbi na KiM budu konstitutivni narod sa pravom veta i da se Ustavom zabrani ujedinjenje Kosova sa Albanijom.

Radojica

31.03.2018. 16:41

Čemu žurba? Zašto se postavlja pitanje ili zamrznuti konflikt ili konačno rešenje? Prijem Srbije u EU je na dugom štapu, dužem no što ima Turska. Pregovaranje odgovara Srbiji i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji jer se pregovaranjem iznosi istina za koju mnoge zemlje ne znaju i iz neobaveštenosti priznale su državu Kosovo. Pregovore treba proširiti i na UN a voditi ih u Ženevi paralelno sa Briselom i sve u okviru međunarodnog prava. Pregovori su protiv politike kreatora nezavisnog Kosova.

miki

31.03.2018. 16:50

Najbolje bi bilo raspisati referendum,pa neka narod odluci sta ce biti sa KiM.Ovako svi ovi razgovori su samo u prazno i sve sumnjivo.

Nadam Se

31.03.2018. 16:54

Nadam se da će te objaviti drugačije mišljenje. Predsednik Srbije izuzetno komplikuje stvari i čini da ljudi ne razumeju o čemu zapravo govori. On nije dežurni doktor da dijagnostifikuje stanje svesti nacije već da primenjuje Ustav i zakone i da druge motiviše da rade isto! Govori vrlo apstraktno i gotovo ne zna ni sam šta hoće, a ni šta neće, meni sve liči da će njegov konačni predlog glasiti: dajte nam neku mrvicu i nek ide Kosovo! Naravno,on to neće reći javno ali nas tera da tako zaključi

Izdajaaa

31.03.2018. 20:04

@Nadam Se - Svaka cast na komentaru,sve je istina.Samo me zanima da li on stvarno misli da ce to proci...

Ivan Zgrozeni

31.03.2018. 16:59

Podelite oruzje. Bolje da junacki svi izginemo nego da nestanemo bez borbe. Bar ce nas istorija zapamtiti kao narod koji se nikada nije predao.

Janko

31.03.2018. 20:28

@Ivan Zgrozeni - Mof gu da vas razumem ali i ono sto ostane bice necije sluge, ne vredi oruzjem, videli smo u poslednjem ratu.

Ivan Zgrozeni

31.03.2018. 23:20

@Ivan Zgrozeni - Niste razumeli. Moramo pokazati da imamo testise. Mislite da ce NATO da intervenise? NECE. Garantujem vam. Bilo bi glupo sada kapitulirati.

Jasmina

31.03.2018. 17:02

Svi želimo bolju i izvesniju budućnost za nas i naše potomke. I to treba da je prioritetni cilj. To nije nespojivo sa očuvanjem naših interesa na Kosovu i zaštitom života i opstankom Srba u južnoj pokrajini.

Ovo mi zvuci nesto novo

31.03.2018. 17:11

Naslo je neobicajan po kojem se podrazumeva da Srbija aneksirala sever Kosova i suprostavlja se svim medjunarodnim aktima u vezi Kosova.Drugo opredeljena da zadrzi taj deo a za ostatak??????????? Eh ovo je jednostrana odluka i okupacija seuverena druge drzave!

31.03.2018. 17:12

Па службени назив за "хуманитарну" мисију "Милосрдни анђео" био је "Племенити наковањ" ("Noble Anvil")!

Смрт €U/NATO окупацији, слобода народу Србије!

31.03.2018. 17:19

Добро, колико сам разумео овај фамозни "национални ЕУ конвент" су представници исувише добро познатих домаћих другосрбијанских усташа. кад ће коначно и неки срби, моћи да изнесу свој став о својој властитој држави. Верујем да их у нашој окупираној Србији има бар 20 пута, од ових плаћених евроталибанских креатура....

Nadam Se

31.03.2018. 20:20

@Смрт €U/NATO окупацији, слобода народу Србије! - Vučić baš njima hoće da izađe u susret i reši se Kosova. Na žalost, političari i stranke određuju čija je ovo država, vi i ja se ne pitamo!

Miso

31.03.2018. 18:04

Sve uredu, ali necemo u EU!!! Hocemo doibre ekonomske odnose sa Briselom, ali necemo da Vasington/Brisel upravlja Srbijom....

Sanja

31.03.2018. 18:17

Mi smo nase delove dogovora ispunili, pa cak i ono sto ne ide nama u korist, a potpisali smo, a kad ce oni?

joki

31.03.2018. 19:02

Срби не смеју да живе у страху а то је албанцима циљ.

Janko

31.03.2018. 19:52

Srbija je više outa pokazala da je prvenstveno za dijalog i dogovor, to što je Srbija tolerantna ne znači da je slaba i nemoćna. Zna se ko podržava Albance na Kosovu i ko se pravi da ništa ne vidi.

Saska

31.03.2018. 21:04

Ekonomski i vojno jaca Srbija je jedini model po kojem bi Srbija stitila svoje interese , tako da se tome moramo maksimalno posvetiti.

Fudbaler

31.03.2018. 21:09

Nadam se da zapadni deo međunarodne zajednice razume da ne mogu Srbi da se saglase u svemu sa onima koji su odmah priznali Kosovo. Srbi traže da budu poštovani i da ne budu poniženi. Srbija je na pravom putu ekonomskog napretka i razvoja naše države. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas ojačati i izvući nas iz teške krize.

Fudbaler

31.03.2018. 21:11

ZSO će biti formirano ali nikada Srbija neće priznati nezavisnost KiM. Formiranje ZSO Srbija će sačuvati svoje nacionalne interese.

Fudbaler

31.03.2018. 21:13

Srbija za Kosovo i Metohiju, na različite načine, godišnje izdvaja između 520 i 530 miliona evra i da je zato razvoj privatnog sektora na Kosovu od ključnog značaja za ekonomski opstanak Srba u pokrajini. ZSO biće formirana.

fudbaler

31.03.2018. 21:16

Požrtvovanost Aleksandra Vučića je ogromna. Zaista će doći do formiranja ZSO i do toga da se obezbede bolje uslovi života građana Srbije.

Jovana

31.03.2018. 21:18

Vreme je da mirom pobedjujemo , trazeci da se postuje dogovoreno u Briselu i najvaznije , da se postuje jedini medjunarodni pravni akt - rezolucija SB UN 12 44.

Karolin

31.03.2018. 21:25

I dok bi trajao taj "status kvo" imamo priliku da budemo itekako aktivni na svaki diplomatski nacin .Moramo insistirati da se postuje stav 5 clanica EU i stav zemalja poput Kine i Rusije , koje imaju pravo veta u SB UN.

arsa

31.03.2018. 22:22

Nema sstatusa kvo.Nikada ga nije ni bilo.Nije Srbija pala na kolena samo 1999 Kumanovskim sporazumom, vec je pala na samo dno kada su na vlast dosli DOS-ovci, NATO placenici.Danas Srbija vise ne kleci i polako se pridize.U isto vreme Rusija i Kina sve vise jacaju i menjaju svet.Sve nam to ide u prilog.Desavaju se sve veca povlacenja priznanja tkz "nezavisnog Kosova".Sve se menja ali u nasu korist.Siptari su okupatori i tako ce i proci kada se stvari stave na svoje mesto.Samo hrabro napred

ranko75

01.04.2018. 08:06

@Natasa - Bolje je ga zamrznuti do boljih vremena nego ga dati zauvek sada. Da ga damo nikada nije kasno a uvek je rano.

aca

31.03.2018. 22:51

Albanci žele Kosovo ,ali nisu spremni samostalno za to bez logističke podrške njiovih nalogodavaca!

ranko75

01.04.2018. 08:04

@aca - Mi isto zelimo Kosovo ali ne znamo sta bi sa njime radili da nam ga sada dadnu sa onolikim siptarima kao kamenom o vratu,koji nece da rade a traze socijalnu pomoc, da im ne pomognemo ne mozemo, a svaka pomoc se pretvara u razmnozavanje i sirenje na ostalu Srbiju i na kraju ovladanje Srbijom u kojoj postajemo manjina.Kosovo nemamo sanse dobiti dok Rusija jako ne ojaca na Balkanu,a to ne moze biti bez jake ruske vojne baze, a nju nasi ne daju jer im je miliji zapad nego Srbija i Rusija zajedno.

ranko75

01.04.2018. 09:20

@Vanja - Da nemas mozda predlog da oba budu na dobitku? Probaj da ga sprovedes.Zato su ameri na dobitku, ko pita srbe i siptare.

ema

31.03.2018. 22:56

Srbija ce naci nacin da nadje resenje koje ce doprineti da se sacuva mir i stabilnost na KIM,jer je to najvazniji prioritet,i izboricemo se da Srbi budu bezbedni,i da ne bude suoba.

sandra

31.03.2018. 23:24

Svi misle da je lako resiti problem na Kosmetu i da je dovoljno reci: "Kosovo je Srbija". To stoji ali problemi su mnogo dublji i do resenja necemo lako doci...

ranko75

01.04.2018. 08:12

@Nikola - Zamislite Nikola koliko su daleki od pameti ovi sendvicari.Oni osecaju raspolozenje svoga sefa da da Kosovo siptarima, i na tvoju repliku "boriti se za bolju buducnost" daju ti minuse.Sta hoce da kazu? Ako je "boriti se za bolju buducnost" za njih negativno, znaci oni tvrde da se ne treba boriti za bolju buducnost.Mozda treba da izvrsimo samoubistvo, ili da se borimo za goru buducnost?Pa ubite se vi gospodo sendvicari, a srbi ce se boriti za bolju buducnost jos bolje ako vi ne budete smetali.

Hisar 008

01.04.2018. 00:54

Političari moraju uvek tražiti rešenje,najjednostavnije ćutati.Hrabro napred za rešenje.

Siki

01.04.2018. 06:59

Rešavanje kosovskometohijskog problema od suštinskog je značaja za našu zemlju.

Kap u Okeanu

01.04.2018. 13:29

@Tasa - Ja bih pre rekao da se Kosovo bori za svoju buducnost, Srbija se bori za proslost i Srbija je ta koja ne prihvata "buducnost bez proslosti" iako bi i sama morala znati da se Svet ne "krece unazad" i da se proslost ne vraca ! Prihvatanjem realnosti i uspostavljanjem prijateljskih odnosa sa Kosovom Srbija bi daleko bolje pomogla Srbima na Kosovu od ovakvih "stalnih pretnji" Kosovu cime primorava Kosovo da "zazire" od svojih gradjana koji Srbiju vide kao svoju drzavu i rade o glavi Kosovu !

naranca

01.04.2018. 14:19

@Tasa - @zeka Proslost se ne vraca ali se ISTORIJA PONAVLJA.I prekljinjem te odreknite se te floskule ''realjljljnost''.To vam se neki spin doctor naplatio dobro a vi ko papagaji do besvesti.........Za pocetak uopste ne postoji nikakva definicija ''realjnosti''........

naranca

01.04.2018. 14:23

@Tasa - @kap Pa bre svi vas u okolini mrze.Cak I prava Albanija vas drzi na distanci.Samo vas vole Bili lazov,Toni lazov I Hans . A da I Miss All bright 666.

Kata

01.04.2018. 07:12

Proces dijaloga ubuduće se može voditi samo po principu: prvo se ispuni dogovoreno, pa se razgovor nastavlja.

Miško

01.04.2018. 07:13

Borićemo se za bolju i stabilniju budućnost sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu!

ranko75

01.04.2018. 08:17

Ako biramo izmedju toga da damo siptarima i amerima sa ostalom belosvetskom bagrom Kosovo ili da konflikt zamrznemo, onda jeste resenje zamrznuti ga. Cemu se mi mozemo nadati ako ga zamrznemo? Mozemo se nadati da ce jednom doci na celo Srbije predsednik i predsednik vlade koji nece biti prozapadno orijentisani i nece druziti sa Sorosem,Toni Blerom i slicnom bagrom kao danasnji,nego ce dati rusima da napravi vojnu bazu vecu od Bondstila i da nam pomognu da stanemo na noge i vratimo Kosovo.

gaga vuk

01.04.2018. 08:37

G- dine Vucicu, nikakvi okrugli stolovi, i nikakvo zamrzavanje ili nastavak tzv pregovora nece doneti resenje problema, Vi to veoma dobro znate, pa iskoristite to vase veliko prijateljstvo sa Merkelovom; Kurcom i ostalim kako kazete cak i vasim licnim prijateljima pomognu u resenju problema jer je to i u interesu cele Evrope, nemojte se vise pravdati kako vredno radite, mere se samo ostvareni rezultati, mnogo ima Vase licne promocije , u tome ste odavno najjaci politicar u poslednjih 30 godin

ranko75

01.04.2018. 09:21

Ako zamrznuti konflikt nije resenje ti ga vrati u Srbiju. Ili mislis da je resenje da ga damo siptarima?

naranca

01.04.2018. 11:05

Koji bre zamrznuti konflikt???------Ubijanje Olivera Ivanovica?Razapinjanje Djurica?Paljenje Manastira?Svakodnevno ubijanje I prebijanje Srba I Ne-albanaca?Tihi,tajni,podmukli Genocid?Obucavanje terorista UCK_ISIS?To je vama ''Zamrznuti konflikt''.Da vama neko ubije oca i sina I muza ne bi to nazivali ''zamrznut konflikt''!!!!Ocete da pozovem Putina da malo odmrzne?Da se malo svi ogrejemo!!!!!Ne prepisujte fraze iz glupackih teftera.

naranca

01.04.2018. 12:15

@naranca - ''Zamrznuti konflikt'' je za one gu........... iz Brisela I Berlina(Bri-Bre) ili za one sti pisu za ''Vojnicki list'' u Koloradu.Za nas ovde je vrlo vruc konflikt.Svaki dan neki zlocin.Tako da bi nasi ''Resavci''mogli malo da razmisle kad pisu.

sasa

01.04.2018. 12:01

Kako je sve to uoste dijalog kada se sve zavrsi sa Vucicevim stavovima? trebalo bi zvati ovo unutrasnji monolog

ŠTO PRE - to bolje

01.04.2018. 12:04

NIKAKON zamrzavanje problema , jer će Srba biti sve manje i u Raškoj i Južnoj Srbiji, a Albanaca sve više .

Hermes

01.04.2018. 12:18

U Srbiji je vrlo lako zauzeti ispravan stav o važnim pitanjima. Dovoljno je misliti suprotno od nevladinih organizacija. Toliko o tome. Druga tema su stranački botovi čiji komentari su kratki, bezsadržajni, liče na novinske naslove... Dakle prepoznatljivi a time i bez uticaja na javnost. Baza mora pojačati sledovanje salame jer je robote zahvatila rutina i apatija.

Miso.Pec

01.04.2018. 13:18

Dosta nam je mišljenja raznih fondova i nevladinih organizacija.Primetio sam dok čitaju "svoje mišljenje",ne dižu glavu sa papira,sami kažu da je većina za status kvo,pa kad je tako treba i ispoštovat većinu.

naranca

01.04.2018. 13:43

@Miso.Pec - Trebalo bi I mi da osnujemo nase NVO da ukrste maceve sa njihovim NVO.Klin se klinom izbija.

naranca

01.04.2018. 15:23

@Miso.Pec - @miso.pec''.Primetio sam dok čitaju "svoje mišljenje",ne dižu glavu sa papira''------Ha ha ha Brilijantna observacija********

Жика Живац

01.04.2018. 13:32

Грешите г-дине Вучићу. Зашто вам се жури? Због ЕУ? У томе је ваша велика грешка. Држава Србија мора, мора, мора да прогласи окупацију дела своје територије. Мора!

ZIKI

01.04.2018. 13:38

Kao sto neko misli da NVO,imaju pogresne stavove,ja isto tako mislim za ove pametnjakovice da imaju SUPROTAN STAV OD NVO,i da imaju sasvim pogresan stav.NVO su sasvim u pravu.Moze li ovako?E to je najbolje.A sto se tice Kosova,ono je izgubljeno 1999,kao sto zele da kazu ovi iz NVO.Sam Sloba ga izgubio,potpisao kapitalaciju,i Kosovo je odstranjeno od srj.Dakle,Srbija,nije pravno nalednik sfrj.Zato sto,svu imovinu podelila sa ostalim federalnim jedinicama sfrj.Toliko,a Kosovo,mi smo krivi.Bilo rat

naranca

01.04.2018. 14:07

@ZIKI - @ziki Ti kao rasni Srbin.........jel znas sta ide(koji stihovi) posle ''Od Topole.od Topole.....?

naranca

01.04.2018. 15:18

@ZIKI - @ziki Pa to ispada da je KiM jedini legalni naslednik SFRJ:) I po nasem ustavu a I svetloj tradiciji niko ne ma prava da potpies kapitulaciju.Pa ni tvoj Sloba.Seti se kako ste ziveli pod Slobom a kako sada????????/

naranca

01.04.2018. 14:09

Tacno treba pregovarati, ali ko ce bre da ide da pregovara.Jel bre vidite sta se desava sa pregovaracima.Ko u vreme Murata!

predrag

01.04.2018. 18:58

@naranca - Fala naranca ! Ko vlada Kosovom vlada Balkanom a on je meki stomak Evrope Zato je Kosovo bitno Evropi.Srbi su za njih mali Rusi zato se trude da ih odatle istisnu.Šiptari imaju stratešku prednost jer su bezgranično odani i poslušni gospodaru ko stvoreni za takav prostor u očima zapada.Dakle na Kosovu se lome puno žešći interesi od Srpsko šiptarskih.Iskustvo i istorija uče ovaj prostor ne trpi trajna rješenja a izdaja se da dobro unovčiti.Može se dobro živjeti ako se spremno svašta istrpiti.

predrag

01.04.2018. 14:40

Prava dilema glasi "Kosovo ili Rusija " Bez Rusa ne možemo očekivati povratak Kosova jer smo ga uz njihovu pomoć i dobili a Ameri neće da nas vide i čuju dok imamo bliske veze s Rusima .Kopkala me je činjenica kako to da Kraljevina Jugoslavija nije imala problema sa Kosovom.Vjerovatno zato jer su tad sve veze sa SSSR bile prekinute .Ovo je proklet prostor koji zahtjeva bezgranično strpljenje i trpljenje zato sam za zamrznuti konflikt.Treba čekati jer ko garantuje provedivost biločeg dogovorenog

naranca

01.04.2018. 15:13

@predrag - @predrakag Pa tada su ziveli albanci starosedeoci.A posle je Musolini naselio svoje Siptare-fasiste a Tito ih nije takao posle rata .......

rurik

01.04.2018. 16:46

A gde ti to Aco zuris? Zamrzni stanje, radi na tom da i druge drzave povuku priznanje tzv Kosova, to sta Haradinaja zoves premijerom- ta on ne moze biti nikakav premijer drzave koja ne postoji, smao politicki disident..i nastavi da pricas sa njima dok ne ojacas vojsku. Pusit da prodju dve ..tri godine i lepo se usetaj u KiM kao u svoju kucu. Yuan obara petro dolar, amerima se mraci a na istoku izlazi sunce. Nista ti ne guraj pre vremena. Sve smo izdrzali i ovo cemo.

vladimir

01.04.2018. 23:13

....a zašto Ti misliš da moraš "rešiti" sve probleme! Koja deca, kave gluposti ....glasam za tebe ali mani se da je sve na tebi! Okreni se ekonomiji i razvoju! Pa i kralj Petar je /od 1903/ je ostavio decinoj deci, dece - nesrećnu Jugoslaviju!? Alo!