ДОК се прашина после хапшења Марка Ђурића још није ни слегла, дан после упада РОСУ у северну Косовску Митровицу, на фудбалском стадиону у јужном делу града, човек са имиџом Адолфа Хилера несметано и без последица подизао је руку у нацистички поздрав.

Емир Џиновци, бивши борац ОВК, познат по својој бизарној опсесији и физичкој сличности са Хитлером, сликао се испред немачке заставе током утакмице младих фудбалера тзв. Косова и Немачке.

Џиновци је, иначе, ране деведесете провео у Немачкој, али се вратио на Косово и придружио ОВК, а постао је познат па надимку Хитлер. После рата отворио је ланац ресторана у нацистичком стилу. Пошто је то запало у очи припадницима међународних снага, ресторани су затворени.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Харадинај: Србе хапсили „бум-бум полицајци“, они служе само за то

Он, између осталог, зарађује тако што наплаћује онима који желе да се сликају са њим и по неколико десетина евра. Наводно, позивају га чак и да гостује на венчањима и сахранама. Његове кћерке у Митровици су познате као "Хитлерова деца". Бивши терориста сад са собом увек носи копију Хитлеровог манифеста "Моја борба". Више пута је изјављивао да му је лако да се идентификује са Хитлером, јер су имали заједничке непријатеље - Србе. Због свог изгледа и склоности јавној демонстрацији нацистичких уверење, не сме да се врати у Немачку.