Хан: Добри састанци са Вучићем и Тачијем, дијалог кључан

Танјуг

26. 01. 2018. у 09:40

Хан: Добри састанци са Вучићем и Тачијем, дијалог кључан

Фото: Бета

Европски комесар за проширење и суседску политику рекао да да 2018. година може бити "година Западног Балкана", ако сви лидери на Балкану наставе да инсистирају на реформама и помирењу
Европски комесар за проширење и суседску политику Јоханес Хан оценио је да је у Давосу имао добре састанке са председником Србије Александром Вучићем и косовским председником Хашимом Тачијем, те је поручио да је дијалог кључан за нормализацију односа Београда и Приштине.

Прочитајте још:Вучић: Ако је дијалог само да признамо Косово - хвала, довиђења


Хан је оценио да је имао "веома добар састанак" с Вучићем и додао да 2018. година може бити "година Западног Балкана", ако сви лидери на Балкану наставе да инсистирају на реформама и помирењу, што укључујује решавање билатераних проблема.

Хан је у одвојеној поруци на Твитеру навео и да је имао "добар састанак" са Тачијем у Давосу.

Прочитајте још:Вучић: На нама је да пробамо да разговарамо и постигнемо компромис


"У интересу Европске уније је да цео Западни Балкан крене напред. Заузврат, потребни су снажнији напори свих земаља. Дијалог је кључан за напредак српске владе и Косова", напоменуо је Хан.

Хан је поделио на Твитеру и фотографије са састанка са Вучићем и косовским председником.

Вучић је раније рекао да је у разговору са европским комесаром изразио очекивање да у најављеној стратегији о проширењу ЕК, у складу са изјавама Жана Клода Јункера, буде јасно да ће се могућност земаља кандидата да постану чланице ЕУ мерити према заслугама и ономе што су учиниле.

"Очекујемо да буде потврђена та позиција Србије, као што је била наглашена последњи пут у изјавама Јункера ", рекао је Вучић новинарима у Давосу.

Председник Србије је додао да је у разговору са Ханом било речи о свим темама, од дијалога Београда и Приштине, владавине права, економских резултата Србије, до нове стратегије ЕК.

Како је рекао, највећи део разговора је био о односима Београда и Приштине, јер је то, каже, увек најтежа тема.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације