Беже од Бошка због Саше

С. Ј. МАТИЋ

24. 01. 2018. у 07:28

Коалиција са Радуловићем разбеснела чланове политичког савета Двери, у среду ванредни састанак. Сарадњи са ДЈБ противе се Чавошки, Ломпар, Липковски...

Беже од Бошка због Саше

Обрадовић игнорисао ставове Политичког савета

ХОЋЕ ли Двери због коалиције са ДЈБ за београдске изборе остати без дела или чак комплетног Политичког савета, знаће се након ванредног састанка овог страначког тела, који би требало да буде одржан у среду.

Неколико угледних професора - Коста Чавошки, Мило Ломпар, Срђа Трифковић, Александар Липковски и Зоран Чворовић као чланови Политичког савета побунили су се због одлуке да се успостави сарадња са странком са којом, како сматрају, не деле никакве вредности. Због тога размишљају да напусте своје саветодавне функције.

Незадовољни су и што су функционери Двери игнорисали њихов став да на изборе треба ићи или самостално или у коалицији са ДСС, идеолошки блиском партијом.

Професор Чворовић је у писму лидеру странке Бошку Обрадовићу и колегама из Савета указао да такав однос функционера партије представља крајње ниподаштавање и маргинализовање улоге Савета.

- Не желим да будем фикус и својим угледом и именом дајем покриће за савезе, који са "српског становишта" представљају противприродни блуд - заоштрио је перо Чворовић.

Затегнуте односе у партијском врху покушава да мало да опусти професор Александар Липковски.

- Лично немам ништа против сарадње са ДЈБ, али ми је важно питање зашто није направљена и коалиција са ДСС. Управо то треба да видимо на Савету. Са њима би требало стратешки да сарађујемо, јер делимо сличне ставове, а ако је потребно повући и неке тактичке потезе са Радуловићем и то је у реду. Бошко је и рекао да са ДЈБ неће бити никаквих политичких компромиса.

Коста Чавошки, Мило Ломпар


Липковски каже да не планира да због ових размимоилажења у ставовима повлачи драстичан потез и напусти Политички савет.

ТРИФКОВИЋ: ЈОШ НИСАМ ОДЛУЧИО

ПРОФЕСОР и историчар Срђа Трифковић каже, за "Новости", да још није донео одлуку хоће ли напустити Политички савет:

- Чекам ванредну седницу, да на њој расправимо и претресемо страначке одлуке. Кад то све размотримо, видећу хоћу ли и даље остати члан.

Трифковић сматра да суштинске програмске несагласности са ДЈБ не могу бити надокнађене пуким прагматизмом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

NemanjaKralj

24.01.2018. 12:05

Vala beze i od Sase zbog Boska. Gadne su mi ovakve stvari, toliko su im razliciti stavovi, a opet su se ujedinili. Jos sada je poznato da nece uraditi nista na izborima, dzabe su krecili..

Dragi

24.01.2018. 12:54

@NemanjaKralj - Beže i od jednog i od drugog, jedan batinaš a drugi stečajac pa vi sad vidite.

Marko

24.01.2018. 12:09

Kako i ne bi bežali kad je i narod shvatio da se udružuju i sklapaju koalicije po svaku cenu, samo da se domognu fotelje i ličnih interesa!

Брајко

24.01.2018. 12:17

Где је био Бошко Обрадовић и сва та господа из савета када је потапана Ваљевска Грачаница? Да ли је неко дигао глас против? Сви само причају...

Шоне

24.01.2018. 19:17

Чуде ме интелектуаци ,шта су до сад чекали.Ипак су Госодин Ломпар и Чавошки имена од интегритета