Дачић: Вучић и ја смо се договорили да самостално идемо на изборе

Танјуг

11. 01. 2018. у 12:52

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да се са председником Србије и СНС Александром Вучићем договорио да њихове странке на градским изборима наступе одвојено, а да коалицију направе након избора

Дачић: Вучић и ја смо се договорили да самостално идемо на изборе

Фото: Ж. Кнежевић

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да се са председником Србије и СНС Александром Вучићем договорио да њихове странке на градским изборима наступе одвојено, а да коалицију направе након избора.

Он је рекао да ће на предстојећим изборима наступити у коалицији са Јединственом Србијом, дугогодишњим коалиционим партнером, а да ће њихов кандидат за градоначелника бити Александар Антић.

Лидер СПС је навео и да је уверен да ће СНС и СПС заједно имати већину одборника у Скупштини града Београда.

Додао је да ће у кампањи наступати "чврсто и одлучно", а да ће тако поступати и у вршењу власти.

Коментаришући одлуку Српске напредне странке да се не иде на ванредне парламентарне изборе заједно са београдским, Дачић је рекао да та одлука доприноси увођењу реда у одигравање одређеног политичког догађаја и трајање мандата појединачних државних органа.

"Ви знате да смо ми социјалисти увек били за то да избори буду редовни, наравно постоје и неке прилике када се политичка нестабилност уноси на наш политички простор и у тим тренуцима је позитивно одрзати ванредне изборе", истакао је Дачић и додао да поздравља ту одлуку као знак уважавања државних интереса.

Дачић је поручио и да ће СПС одмах након расписивања избора кренути у кампању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Neks

11.01.2018. 13:35

Niste se vi ništa dogovorili,nego Vučić se nada da mu koalicija neće biti potrebna,da vlada sam.Ali nije gospodinu Dačiću nikakav problem da jednog dana okrene leđa Vučiću i nađe nekoga drugog da se šlepa.Nije mu prvi put.Bio je na vlasti i sa radikalima i sa Tadićem i sa Vučićem,a bio bi i sa crnim đavolom,samo da je u fotelji!

Nuclear Vlasta

11.01.2018. 13:36

Бићу јасан и искрен, добро вам иде обадвојици - за сада.... али, дојади народу „зајахаше и Курта и Мурта....“, ипак све има своју меру - ви не. И нека вам не буде крив неко други за ваш скори дебакл - кривисте само ви. Тако је то кад неко нема меру у нечему, а ви је нисте (меру) никада имали.

NENAD

11.01.2018. 13:39

Sadasnja slaba opozicija mora da se ujedinjuje, jer svako od njih pojedinacno ne bi preslo cenzus na izborima. SNS i SPS ovim pokazuju da i dalje imaju podrsku medju gradjanima Beograda. Mislim da ce posle izbora ponovo biti u koalicioji SNS i SPS jer je dobro funkcionisala do sada.