Заменик председника Одбора за међународне послове Савета федерације Русије Андреј Климов изјавио је да су их спрски посланици обавестили о, како је рекао, невиђеном притиску НАТО-а на Београд са циљем да га убеди да се придружи Северноатлантском пакту

"На Србе се тренутно врши невиђени притисак, данас су нас у разговору са члановима њиховог одбора за одбрану и унутрашње послове (српског парламента) они уверавали да постоји јак притисак да се придруже НАТО", рекао је Климов.

Он додаје да је то у супротности са званичним изјавама које увек чујемо од структура НАТО да, наводно, никога не присиљавају да дође код њих, већ људи сами долазе и они просто не могу да их одбију, пренео је Спутњик.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Srpska vojska vežba sa NATO iduće godine

Сенатор је напоменуо да ово није први пут да се испоставља да руске партнере „буквално покушавају да угурају ову војну организацију“.

Руска парламентарна делегација коју предводи Климов, а у чијем саставу су и члан Одбора за међународне послове Државне думе Сергеј Железњак, сенатор Оксана Белокоњ, као и потпредседник Државне думе Петар Толстој, налази се у дводневној посети Србији.

У петак је одржан састанак парламентараца са колегама у Скупштини Србије.