Српска листа саопштила је да су чланови Партије косовских Срба упали у њен изборни штаб у Лепосавићу где су вербално и физички насрнули на петорицу активиста Српске, који су задобили лакше телесне повреде.


Како се наводи у саопштењу Српске листе неколико минута пре 15 часова у изборни штаб Српске листе у Лепосавићу насилно је упао син кандидата за градоначелника Драгана Јаблановића, Марко Јаблановић, који је, подсећају, оптужен за шверц и препродају дроге, и активиста Партије косовских Срба Марко Вукашиновић.

"У том тренутку у изборном штабу налазило се пет активиста СрпСке листе који су обављали свакодневне активности. Приликом напада, Јаблановић и Вукашиновић су давили активисте Српске листе, псовали и претили убиством свим присутнима. Све ово забележиле су и сигурносне камере које су постављене испред страначких просторија Српске листе" речено је у саопштењу.

Наводе и да се потом, супруга Марка Јаблановића, "снаја кандидата за градоначелника Драгана Јаблановића", зателела колима и ударила активисту Српске листе који је био код билборда, и који је тренутно у болници на прегледима.

Српска листа најоштрије осуђује овај „дивљачки покушај линча“ и изазивања нереда, који, у интересу они који желе раздор међу Србима, спроводи породица Јаблановић и њихова минорна криминално-интересна група Партија косовских Срба у Лепосавићу.

Српска листа позива надлежне органе да приведу правди криминалце и хулигане, али и њихове налогодавце.

"Свима онима у општини Лепосавић којима смета јединство које жели да успостави наш председник Александар Вучић Српска листа поручује да престану да нападају и уцењују људе у нашој општини, и да престану да покушавају да спрече да српски народ сам уређује свој живот и гради будућност на Косову и Метохији у сарадњи са својом државом Србијом“, поручили су из Српске листе.


СРПСКА ЛИСТА: ТВ МОСТ ДА СЕ НЕ ПЛАШИ ПРИШТИНЕ И ЊЕНИХ САТЕЛИТА


Српска листа поручила је данас новинарима и уредницима Телевизије „Мост" да не треба да се плаше Приштине и "њених сателита Оливера Ивановића и Драгише Миловића коју су најавили тужбу против те телевизије и њеног главног уредника, незадовољни садржајем предизборних спотова конкурентске Српске листе.


"Охрабрујемо их да наставе да раде професионално и у интересу српског народа на Косову и Метохији, а Српска листа има довољно снаге да их заштити од сваке врсте насиља, физицког или правног", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да би Ивановић и Миловић требало да признају да су изнервирани због тога што су предизборне поруке Српске листе огледало у коме се види сва њихова поквареност и корумпираност.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Подршка Српској листи подршка је држави Србији (ФОТО)

У недељу на изборима против себе и своје антисрпске политике неће, међутим, имати незаштићене новинарке и уреднице, већ уједињену снагу српског народа на Косову и Метохији, и тада ће се, како наводи Српска листа, "јасно видети ко је вера, а ко невера".

Та листа је такође критиковала поједина новинска удружења, која нису осудила непримерене притиске на медије.