Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој Вук Јеремић, најавио је данас да ће 22. октобра бити одржана Оснивачка скупштина Народне странке која ће, како је навео, бити странка политичког центра.

"Народна странка ће покушати да премости неке од подела у нашем друштву, пре свега поделу на грађанско и национално", казао је Јеремић за Радио-телевизију Војводине.

Јеремић је навео да је вероватно да ће он бити на челу странке, али да ће то ипак одлучити Оснивачка скупштина 22. октобра.

Народна странка је, како је подсетио, настала кроз уједињавање са Народним покретом Србије Мирослава Алексића, са којим су он и његови сарадници имали блиску сарадњу.

"У том процесу уједињавања и укрупњавања избегли смо бирократске смицалице које су могле да настану приликом регистрације. Да се ишло у пешачко скупљање потписа за Народну странку, у сваком тренутку неко је могао да промени име од тих 117 или 118 партија које постоје у Србији", навео је Јеремић.

Он тврди да ће Народна странка донети нови квалитет у политички живот Србије у виду људи који су се показали у професионалном смислу, али имају жељу да се укључе у политички живот.