Нова хајка коју води КРИК против министра Александра Вулина само је још један вид незадовољства које влада у евроатлантским круговима у тренутку када се развија војно-техничка сарадња са Русијом, када је начелник Генералштаба Љубиша Диковић једини представник ван ОДКБ на војним вежабама "Запад 2017" и када Србија и Српска развијају своје односе у наменској индустрији.

Након уласка Црне Горе у НАТО и Македоније пред вратима НАТО-а, Србија и Српска су на антируском политичком и медијском удару Запада, као и све русофилско у њима. Политичка и медијска српска чаршија свесна је нове западне офанзиве да се уклони било какав руски утицај или спречи чињење у националном интересу, а противно западним интересима.

Симптоматично је да је предводник хајке уредник КРИК-а којем је 2015. забрањен улаз у Русију као "медијском терористи" и припаднику новинарске мреже која, према мишљењу руске државе, ради на подривању националних интереса других земаља.

Иза КРИК-а стоје НЕД ("ради јавно оно што је ЦИА радила тајно", по речима једног донатора), Сорошев фонд, Фонд браће Рокфелер као познате експозитуре спољне политике НАТО-а. У хајци учествују као западне експозитуре и БИРН и Инсајдер, а све преносе западне телевизијске експозитуре у виду Н1 или новинске као што је Данас.

Интересантно да су се преко КРИК-а огласили и неки други политички учесници познати по посећивању одређених западних амбасада, по свом аутошовинизму, аутономаштву и русофобији што уопште не крију. За то време два тужилаштва су одбацила наводе и пријаве у овом случају. Када желимо да спознамо праве намере политичке хајке само је потребно да видимо ко је врши и у ком тренутку. Тако долазимо до одговора - зашто.

Ненад Узелац са ФПН, стипендиста руске владе на студијама у Москви