Узелац: Хајка на Вулина јер смета Западу

Ненад Узелац

петак, 22. 09. 2017. у 14:23

Узелац: Хајка на Вулина јер смета Западу

Ненад Узелац

Србија и Српска су на антируском политичком и медијском удару Запада, као и све русофилско у њима. Политичка и медијска српска чаршија свесна је нове западне офанзиве да се уклони било какав руски утицај

Нова хајка коју води КРИК против министра Александра Вулина само је још један вид незадовољства које влада у евроатлантским круговима у тренутку када се развија војно-техничка сарадња са Русијом, када је начелник Генералштаба Љубиша Диковић једини представник ван ОДКБ на војним вежабама "Запад 2017" и када Србија и Српска развијају своје односе у наменској индустрији.

Након уласка Црне Горе у НАТО и Македоније пред вратима НАТО-а, Србија и Српска су на антируском политичком и медијском удару Запада, као и све русофилско у њима. Политичка и медијска српска чаршија свесна је нове западне офанзиве да се уклони било какав руски утицај или спречи чињење у националном интересу, а противно западним интересима.

Симптоматично је да је предводник хајке уредник КРИК-а којем је 2015. забрањен улаз у Русију као "медијском терористи" и припаднику новинарске мреже која, према мишљењу руске државе, ради на подривању националних интереса других земаља.

Иза КРИК-а стоје НЕД ("ради јавно оно што је ЦИА радила тајно", по речима једног донатора), Сорошев фонд, Фонд браће Рокфелер као познате експозитуре спољне политике НАТО-а. У хајци учествују као западне експозитуре и БИРН и Инсајдер, а све преносе западне телевизијске експозитуре у виду Н1 или новинске као што је Данас.

Интересантно да су се преко КРИК-а огласили и неки други политички учесници познати по посећивању одређених западних амбасада, по свом аутошовинизму, аутономаштву и русофобији што уопште не крију. За то време два тужилаштва су одбацила наводе и пријаве у овом случају. Када желимо да спознамо праве намере политичке хајке само је потребно да видимо ко је врши и у ком тренутку. Тако долазимо до одговора - зашто.

Ненад Узелац са ФПН, стипендиста руске владе на студијама у Москви

Коментари (8)

Posmatrač sa strane

22.09.2017. 19:47

Počemu to-hajka na Vulina, pa još na inicijativu Zapada? On sam sebe nepromišljenim izjavama gura u blato! Te skrivao kupovinu stana, pa onda tetka dala pare a kada nije mogao da dokaže legalan ulaz tolike sume novca u Srbiju govori da je unosio po 9000 € po letu za i iz Kande, pa da je novac mogao i da mu pozajmi kum-Pinkovac Mitrović itd. Sve same nebuloze Morao je da sedne i da se posavetuje sa stručnjacima šta da kaže a ne da stalno vrda i priča gluposti. I on ministar vojske? Sačuvaj Bože!

ja Pa ja

23.09.2017. 19:24

@Posmatrač sa strane - Hajde da stavimo tebe za ministra vojnog. Ti si posten, sve znas u sve se razumes

Diplomirani politikolog

22.09.2017. 20:07

Nenad Uzelac je inace jedina osoba na svetu koja je uspela da ode na master studije, bez da je uopste zavrsila osnovne studije na FPN-u, za koje je pitanje da li ce ih ikada i zavrsiti kako je krenuo. Takodje zanimljivo da je doticni bio strasveni radikal, clan SRS-a i veliki protivnik aktuelne vlasti.

Алекса

23.09.2017. 11:17

Потпуно логично с обзиром да ће Србија имати представника на војним вежбама ОДКБ-а. Ово је већ виђен начин лупања пецки. Сад да смо држава ударили би контру и испитали донације које добија Крик од фондације Браће Рокфелер...

Barska mangulica

23.09.2017. 11:17

Bitno je da stalno galamimo po svojima, uvek da igramo kako kazu Englezi ili sada NATO. Opametite se nacionalisti, pre nego nestanemo....

Miloš

23.09.2017. 17:07

Ово је стварно јефтино, шибицарско одвраћање пажње. Вулин је на мистериозан начин приходовао више до 200.000 евра. Како, под којим условима, су сасвим логична питања за јавног службеника. Да је понудио какву такву, уверљиву причу, ове афере не би ни било. Али он очито копа све дубље и све више се упушта у измишљотине. То са руским и америчким утицајем има колико и овогодишњи род шљиве ранке. Питање је врло једноставно: како је Александар Вулин дошао у посед 200.000 евра. Слушамо.