Обрадовић: Заједно само о фер изборима

С. Ј. М.

19. 08. 2017. у 13:18

Обрадовић: Заједно само о фер изборима

Фото: Танјуг / Димитрије Голл

Бошко Обрадовић, лидер Двери, о уједињењу опозиције и београдским изборима: Јасно је да су Двери трећи пут и алтернатива и садашњем и бившем режиму. Имаћемо кандидата за градоначелника

НИЈЕ било никаквих разговора између Двери и Саше Јанковића о предизборној коалицији. Разликују нам се системи вредности и политика, и због тога не можемо заједно. Ако би Јанковић дошао на власт, Србија би имала исту политику према ЕУ, Сребреници, геј паради, а можда би се учланили и у НАТО. Ми смо против тога, а политика ПСГ и ДС је тренутно ближа СНС. Заједно можемо само да се боримо за фер изборе.

Овако у разговору за "Новости" лидер Двери Бошко Обрадовић одговара на питање да ли је након "раскида" Јанковића и Драгана Шутановца могућа њихова сарадња са ПСГ.

* Јанковић вам је замерио да не прихватате сва људска права.

- Ако је мислио на права ЛГБТ и осталих сексуалних настраности, то нису људска права. Нека наведе где је у међународном праву сексуална оријентација дефинисана као људско право. Ми тврдимо да није нигде.

* Направили сте отклон и од власти и од опозиције?

- Ако са једне стране имате погубну власт СНС у Београду, а са друге се нуди повратак на стару власт ДС и потрошене лидере без икаквог програма, јасно је да су Двери трећи пут и алтернатива и садашњем и бившем режиму.

* Уколико се одлучите на самосталан излазак, верујете ли да је то добра одлука и да у Београду можете прећи цензус?

- Увек смо имали добар резултат у Београду и очекујемо то и сада.

* Јеремић вам је ближи од Јанковића. Ко су вам још потенцијални партнери?

- Отворени смо за разговор са Јеремићем, али треба да видимо и програм његове нове странке. Рачунамо пре свега на сарадњу са "Здравом Србијом" Милана Стаматовића. Када је реч о ДСС, све зависи од тога да ли они желе да буду део праве опозиције.

* Хоћете ли предложити кандидата за градоначелника?

- Имаћемо кандидата за градоначелника, који не мора да буде страначка личност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Milanko

19.08.2017. 14:29

Novine moraju da objavljuju razna saopštenja stranaka. Njihove izjave za javnost.Obradović priča o Beogradskim izborima ,neozbiljno je to .Tako radi "Američka televizija", izjavio glumac, istoričar, ekonomista, gradjanin, seljak, nezavisna udruženja. Razumem da je komentarisao izbore u negovom selu (gde je izgubio). To je njegov nivo. Pazite Beograd,Beč,Minhen,Niš,Čačak,to je neozbiljno,vi ste ozbiljne novine!

вук

19.08.2017. 21:34

@Milanko - Разумем да је ''Миланко'' коментарисао турску серију у кругу обитељи или ногометну текму сеоског клуба, седећи на гајби пива испред задружне трговине. То је његов ниво. Ви сте озбиљне новине!

Јована

20.08.2017. 01:19

Наравно! Како Двери могу да се сврстају у исти кош са оном "опозицијом" чија се спољашња политика у великој мери поклапа са политиком СНС-а (НАТО, ЕУ, Косово- репубљика)? Како бити раме уз раме са онима који су већ били на власти (као и СНС и њихови полтрони) и који су тек нешто мање лагали и пљачкали Србију? Можда ДСС, ДЈБ, Стаматовић...

W. R. Seton-Watson: The Spirit Of The Serb

21.08.2017. 00:03

Бошко, не брини због опредељења будуће Јеремићеве странке, са њим је Ђорђе Вукадиновић, а његови ставови су ти познати. Ни Јеремић није превише прозападно оријентисан, а својим говорима у УН показао је шта мисли о КиМ. Договори око броја (несигурних) мандата не смеју да буду препрека за јединство странака чији циљ нису ни ЕУ, ни НАТО, па чак ни Русија, већ здравија и боља Србија - каква је некад била!

IgorO

21.08.2017. 09:37

Priča o poziciji i opoziciji u Srbiji je bukvalno priča o kurti i murti. U ovom trenutku, Dveri su jedina politička opcija koja nije bila na vlasti i za koju nije nedvosmisleno dokazano da su izdajnici,prevaranti i lopovi. Za sve ostale od DS, preko DSS do SNS je potpuno jasno da ne rade u interesu Srbije i njenih građana. Od mene Boško Obradović ima siguran glas jer do sada od njega nisam čuo ništa preterano glupo, nije lagao i nije krao - za razliku od ostalih.