Љајић: Све странке да кажу шта мисле о питању Косова

Танјуг

среда, 09. 08. 2017. у 10:15

Љајић: Све странке да кажу шта мисле о питању Косова

Архива В.Н.

Позиву председника државе на унутрашњи дијалог о решавању питања Косова треба да се одазову све странке и кажу шта мисле о том важном државном питању, рекао је данас министар Расим Љајић
Позиву председника државе на унутрашњи дијалог о решавању питања Косова треба да се одазову све странке и кажу шта мисле о том важном државном питању, рекао је данас министар трговине, туризма и текомуникација Расим Љајић.


Он је додао да је то добра иницијатива председника коју треба све политичке странке да искористе.


"Не треба више да се кријемо иза разних флоскула - не дамо Косово или дајемо Косово. Свака од странака треба да изађе са ставом шта мисли о том важном државном питању. Ми смо као странка конкретно изашли", рекао је Љајић за ТВ Пинк.


Појашњава да се њихов предлог односи на стабилизацију односа у три фазе, без признавања, са међупериодом од пет година да се види како то функционише.


"Након тога са следе државне и међународне конференције о решавању коначног статуса Косова", закључио је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)

неимени

09.08.2017. 10:28

Нећете објавити, нема смисла да пишем. Странке.

maniks

09.08.2017. 10:30

KiM treba da resavaju Srbi starosedeoci., a ne dosljaci poput Vuka Draskovica koji ni predsednik mesne zajednice nije mogao da bude u selu, a posebno nemogu Ljajic, Cedomir Jovanovic, Canak....

Вук З.

10.08.2017. 09:24

@maniks - ... Вучић, Тадић, Шешељ. Сви они су дошљаци. Србију могу да бране једино они којима је Србија у срцу и чији су преци својим животима ослобађали и бранили српске земље, а не они чији су се преци борили у аустроугарским и турским униформама против њих. Знам да ће они чије сам страначке лидере поменуо да ми налупају минусе, али - баш ме брига! Косово је Србија!

maniks

09.08.2017. 10:35

Sta imaz da kazes za Vukovarsku adu Srpsku teritoriju na kojoj se vijori sahovnica i promet u kunama, sme li neko da pokrene ovo pitanje.Ni to malo ne mozete da resite a hocete da resavate Kosovo. Svi vi i opozicija i pozicija niste na tom nivou za ovako sudbonosno pitanje Srba.

maniks

09.08.2017. 11:46

@maniks - Ovo sto je napisano 100 % je istina . Sada postavljam pitanje nekom od ovih za sada 43 sto ne preporucuju komentar da li su to hrvati ili botovi koji ne razmisljaju svojom glavom zasto , o cemu se radi , ne verujem da i jedan pravi Srbin misli drugacije i nebi dao ovakav ili slican komentar.

Dragan

09.08.2017. 11:14

Treba već jednom da se stave sukobi na stranu i borba za političku moć i da vidimo šta nam je činiti za budućnost naše zemlje i ljudi. Vreme za to je došlo, samo svi mudro ćute, niko nema petlju da kaže šta misli, pa se svadjom kriju iza toga.

Vili

09.08.2017. 11:17

Naravno da treba sve stranke da se odazovu i kažu šta misle, a ne da jedni rade i trude se a drugi samo kritikuju i pametuju...

Profa

09.08.2017. 11:53

Kosovo je rešeno u briselu koji je potpisao vučić, daje kosovo da uđe u eu,. Onože ds da svojuimovinu kome hoće, ali kosovo može samo referendumom

Ђура Змај

10.08.2017. 07:35

Rasime, u Statutu kažeš zalažemo se za: "decentralizaciju Kosova i Metohije. Decentralizacija Kosova i Metohije treba da omogući opstanak i povratak srpske i drugih nealbanskih zajednica na Kosovo i Metohiju i efikasnije učešće pripadnika nealbanskih zajednica u upravljanju javnim poslovima. Suštinska decentralizacija Kosova mora da obuhvati i decentralizaciju, odnosno lokalno organizovanjeKPS i adekvatno procentualno učešće pripadnika različitih zajednica u sastavu tih snaga;"

Ђура Змај

10.08.2017. 07:39

"Poseban entitet na K obuhvatio bi teritorijalno povezane jedinice lokalne samouprave sa većinskim nealbanskim življem, kao i teritoriju manastira, crkava i ostalih verskih objekata i spomenika kulture nealbanskih zajednica, i za njega mora biti predviđena mogućnost uspostavljanja specijalnih veza sa ostatkom Srbije čak i za vreme međunarodne uprave na KiM. Takve specijalne veze omogućile bi nesmetano delovanje organa vlasti Srbije čije je delovanje na KiM u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN"

Ђура Змај

10.08.2017. 07:40

"Nakon toga sa slede državne i međunarodne konferencije o rešavanju konačnog statusa Kosova", zaključio je on.", pa Mu predlažem da pročita opet Program svoje partije.!?