Томислав Николић председавао првој седници савета

Танјуг

понедељак, 24. 07. 2017. у 16:37

Томислав Николић председавао првој седници савета

Фото Танјуг, Д.Гол

Национални савет за координацију сарадње са Русијом и Кином одржао је данас прву седницу којом је председавао председник тог тела Томислав Николић
БЕОГРАД - нНационални савет за координацију сарадње са Русијом и Кином одржао је данас прву седницу којом је председавао председник тог тела Томислав Николић, на којој су се чланови упознали са досадашњим током сарадње са Русијом и Кином.


Како је саопштенео, поздравили су формирање новог тела и сагласили да је задатак Савета да координацијом рада са министарствима помогне Влади Србије да оствари ефикаснију сарадњу са Русијом и Кином, у циљу раста и даљег убрзања развоја Србије.


Чланови Савета сагласили су се да је редовно међусобно информисање кључно за даље унапређење сарадње Србије са Русијом и Кином.


На првој седници чланови Савета договорили су и да се кроз редовне састанке врши преглед и оцена усаглашених активности.


Седници су, како је саопштено, присуствовали чланови тог тела: потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар привреде Горан Кнежевић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, министар рударства и енергетике Александар Антић, министар културе и информисања Владан Вукосављевић.


Такође присуствовали су и чланови тог тела - државни секретар у министарству финансија Мирјана Ћојбашић и државни секретар у министарству просвете, науке и технолошког развоја Ана Ланговић Милићевић.


Седници Националног савета присуствовали су и чланови Националног савета: Иван Мркић, Дејан Симић, Милан Тадић, као и в.д. директора Канцеларије Националног савета Недељко Тењовић.


Како преноси Б92, док су цланови Владе пристизали у седиште новоформираног савета, доцекали су их Николицеви најближи сарадници.


Када се Николић појавио – уследила је шала коју су забележиле телевизијске камере: ''Има један руски филм... Високи функционер свако јутро кад устане прво погледа кроз прозор да ли је доле ауто. Једног јутра није било аута и он каже - распремите пешкир, цеткицу, распремите све..."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Danko

26.07.2017. 07:09

Eliot Ness. Nesalomiv je ovaj sumadijski Eliot, koji ostaje u igri iako ga je"trener" poslao u svlacionicu. Ostaje cak i na istoj adresi - rezidencijalnistanar. Kazu, tasti se svidja komsiluk, pa zet nema seca da boj ne ispunizelju. Za svaku pohvalu.