Министарство правде: Нетачни наводи суда у Колмару; Вучић: Одлука срамна и скандалозна, да није тужно, било би смешно;

Танјуг

27. 04. 2017. у 13:22

Министарство правде: Нетачни наводи суда у Колмару; Вучић: Одлука срамна и скандалозна, да није тужно, било би смешно;

фото З.Јовановић

Одлука суда у Колмару срамна, скандалозна, противправна и неправедна, више од свега политичка. Нећемо прекидати дипломатске односе са Француском. Србија неће мењати спољну политику и наставиће европске интеграције
ВЛАДА сматра да је одлука срамна, скандалозна, противправна и апсолутно неправична, а више од свега политичка, рекао је премијер Александар Вучић на прес конференцији након ванредне седнице владе посвећене одлуци француског суда и најавио протестну ноту Француској и позив амбасадору Србије на консултације.

Вучић каже да одлуку француског суда нико нормалан не може да разуме, јер нема образложења зашто није прихваћен захтев Србије за изручење Рамуша Харадинаја. Он је затим навео четири тачке образложења одлуке суда, поменувши као посебно спорне трећу и четврту. Под тачком један суд је констатовао да су услови за разматрање основног захтева за екстрадицију од 6.1. 2017. испуњени, што, каже, значи да је Србија доставила документацију у складу са захтевом.

У тачки два образложења одбацује се поднесак од 1. 3. 2017. достављен од дрзаве подносиоца, иако су, приметио је премијер, на томе они инсистирали да би могло да се утврди да ли имамо нове цињенице, а не само оне које су већ узете у разматрање приликом пресуђивања Хаског ад хок трибунала. У тачки четири суд, истакао је Вучић, саопштава да је утврдио да би изручење могло да има изузетно тешке последице по Харадинаја.

"Па нисмо га звали на чоколаде и бомбоне, него да одговара за злочине", приметио је Вучић.

Вучић је рекао да су данас победили злочинци, а да је обавеза Србије да због убијених и жртава настави своју борбу.

ПРОТЕСТНАНОТА ФРАНЦУСКОЈ Србија ће Француској упутити протестну ноту због одлуке суда у тој земљи да не изручи Рамуша Харадинаја и позвати свог амбасадора из Француске на консултације у Београд, најавио је премијер Александар Вучић. Он је рекао да ће упутити најоштрију протестну ноту Француској, јер се ради о највишим моралним и правним принципима и о томе да ли неко поштује суверену земље или штити злочинце. Рекао је и да је ступио у контакт са амбасдорима више земаља, те да ће се у 16.30 сати чути са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровим. Најавио је и да ће у наредним данима упутити писмо и свим чланицама УН у којем ће навести правна образложења, али и одговоре на политичке одлуке.


ЧЕТИРИ ТАЧКЕ ОБРАЗЛОЖЕНјА СРАМНЕ ОДЛУКЕ СУДА У КОЛМАРУ

У образложењу одлуке француског суда наведене су четири тачке којима се суд руководио у одлуци да не изручи Рамуша Харадинаја Србији, а саопштио их је на прес конференцији премијер Александар Вучић.

То су:

1.Суд констатује да су у размотрању захтева од 6. јануара 2017. испуњени сви услови, што значи да је Србија доставила документа потребна за тај случај.

2. Одбацује се поднесак од 1. марта 2017. државе подносиоца, тражен иначе да би се проверило да ли Србија има нове чињенице и исказе, а не само оне које су већ узете у разматрање приликом пресуђивања Хашког ад хок трибунала.

3.Рамуш Харадинај није сагласан да буде изручен.

4. Суд је утврдио да изручење Рамуша Харадинаја подносиоцу захтева може да има изузетно тешке последице по њега.


МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ: НЕТАЧНИ НАВОДИ СУДА У КОЛМАРУ


Министарство правде саопштило је да нису тачни наводи суда у Колмару, који је данас одлучивао о захтеву за изручење Рамуша Харадинаја, да Србија није испоштовала процедуру и нагласило да је Србија у потпуности испоштовала све процедуре и захтеве, што је и суд потврдио у изреци пресуде - да су испуњени услови за разматрање захтева за екстрадицију, који је Србија доставила у јануару.

То значи да је у потпуности испоштована процедура која је прописана Европском конвенцијом о екстрадицији и да је Србија уз Захтев за изручење доставила и Решење о спровођењу истраге, Решење о одређивању притвора, као и Наредбу о издавању потернице. Наведени документи су било довољни да француски органи и на основу тога утврде да су испуњени сви неопходни услови потребни за изручење Рамуша Харадинаја, указало је Министарство правде,

Министарство истиче да се Наредба о проширењу истраге од јануара 2017. године, која је донета и прослеђена суду у Колмару, односи на исти предмет којим се терети Рамуш Харадинај за ратне злочине почињене на КиМ и представља саставни део првобитне истраге (и истрага и проширење истраге представљају делове једног истог поступка).

Са друге стране, каже се у саопштењу, потерница за Харадинајем, која је расписан 2004. године, обухвата и проширену истрагу, самим тим што наредба за проширење истраге представља део једног истог предмета, што је указано и достављено суду, по њиховом налогу из марта ове године.

Министарство правде указује да је суду такође доставило и додатну документацију која не представља допуну Захтева за изручење, већ објашњење да се Рамуш Харадинај не терети за иста дела пред српским органима, као што се процесуирао пред Хашким судом.

Подсећа се да је Харадинајева одбрана истицала да је против Рамуша Харадинаја већ правоснажно окончан поступак пред Хашким судом и да је ослобођен свих оптужби за које му се наводно поново суди пред српским органима.

Управо појашњење које је Србија проследила потврђује да се пред Тужилаштвом за ратне злочине против Рамуша Харадинаја води поступак за догађаје који су се догодили у јуну 1999. године, а који нису били обухваћени поступком пред Хашким судом, где му се на терет стављају догађаји из 1998. године, нагласио је Министарство.

Иако је наведена документација благовремено достављена, суд у Колмару је одржао још једно рочиште почетком марта, на којем је додатно затражио од Србије да достави одговоре у вези са изменама кривично-правног система Републике Србије (појашњење новог Закона о кривичном поступку, тужилачке истраге, као и делова Кривичног законика, који се односе на прописане максималне казне за дело стављено на терет, као и рокове застарелости за кривична дела ратни злочини), што је Србија и доставила.

У сваком случају, Србија је, уз сво поштовање како домаћих тако и међународних процедура о екстрадицији, доставила сву потребну документацију и више него довољно потребних доказа и чињеница, да француских суд у Колмару донесе позитивну одлуку и дозволи да Рамуш Харадинај буде изручен Србији, истакло је Министарстви правде.
НЕЋЕМО ПРЕКИДАТИ ДИПЛОМАТСКЕ ОДНОСЕ СА ФРАНЦУСКОМ, АЛИ..


Нисмо планирали да прекидамо дипломатске односе са Француском, али је јасно да данашња одлука суда у тој земљи не утиче повољно на односе две земље.

"Не желим да угрозим стабилност Србије и њену будућност било каквим хитним или хитрим потезом. Ово је највиши степен нашег протеста, пред отказивање гостопримства француском амбасадору. Мислим да смо нашли праву меру и најбољи начин да то урадимо", рекао је премијер Вучић.

фото Г.Ч.


Србији важно да има односе са Француском, али је на нама да пошаљемо јасну поруку шта мислимо о одлуци суда те земље о одбијању захтева Србије за изручење Рамуша Харадинаја.

Он је истакао да сада постаје бесмислено уопште разговарати о потписаним документима о сарадњи и стратешком партнерству две земље.


СРБИЈА НЕЋЕ МЕНјАТИ СПОЛјНУ ПОЛИТИКУ И НАСТАВИЋЕ ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ


Премијер Александар Вучић поручио је данас да Србија, после одлуке о неизручењу Рамуша Харадинаја, неће мењати своју спољну политику и да ће наставити европске интеграције.

"Ма колико да ми је тешко и да сам данас био и љут и огрочен и разочаран, поносан сам што живим у Србији и имам част да водим владу која се политици одобравања и подстицања злочина супротставља на најснажнији начин и наставиће то да ради", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да се политика Србије не мења из дана у дан, да је Србија на европском путу, те да жели најбоље односе са Русијом и Кином. Премијер је рекао да ће наша држава, поред свих мера, наставити да гони све који су починили ратне злочине, а грађанима је поручио да ходају уздигнута чела:

"Данас нисмо ми поражени, нити понижени, већ они који су доносили такве одлуке".

Вучић је истакао да је ратни злочин кривично дело које не застарева ни по српским законима, а ни по међународним нормама.

фото З.Јовановић

ЛУНАЧЕК: СРБИЈА ДА ПОВУЧЕ ЗАСТАРЕЛЕ НАЛОГЕ

Потпредседница Европског парламента и известилац за Косово Улрике Луначек поздравила је одлуку о пуштању Рамуша Харадинаја и позвала ЕУ да утиче на то да Србија повуче "застареле налоге за хапшења", као услов за наставак бриселског дијалога.

"Постојање застарелог међународног налога за хапшење издатог од стране Србије из 2004, која тренутно под покровитељством ЕУ води дијалог са Косовом, потпуно је неприхватљиво", каже она.

Харадинају је било суђено два пута и 2008. и 2012. године је пред Међународним судом у Хагу ослобођен оптужби за ратне злочине, стоји у саопштењу Улрике Луначек.

Она је позвала високу представницу ЕУ Федерику Могерини и свих 28 држава ћланица ЕУ, посебно оне 23 државе које су признале Косово, да јасно поруче Србији да би застарели налози за хапшења требало да буду повучени.

"Ово је важан услов за наставак дијалога Београда и Приштине, који се одвија под покровитељством ЕУ и по принципима добросуседских односа", закључила је Улрике Луначек.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (93)

slobodanka

27.04.2017. 14:05

To znaci da svi mogu da rade sa Srbijom sta hoce!! Opredelite se vec jedared skim cete, hocete li NATO ili Rusiju. Nemozete plivati u neutralnim vodama. A sto se Albanaca tice, trebali ste mnogo ranije reagovati na pretnje i to ostro! A onog siptara iz Presevske doline ste trebali uhapsiti i zatvoriti. Tako rade prave drzave!!

Деки

27.04.2017. 14:32

@slobodanka - Шипац муслију је еталон немоћи државе Србије, којој се буквално руга у лице, директно и непосредно! То је један од тежих пораза ове напредњачке државе, која нема начина ни да се разрачуна са материјалним стварима (разне плоче, споменици злочинцима), а камоли са разним ликовима попут шипца муслијуја. Њега Вучић једноставно НЕ СМЕ да ухапси, ма не сме ни да помисли на то! Какав смо народ, такав нам је и вођа, укратко речено.

Darmon

27.04.2017. 14:53

@slobodanka - Slazem se sa vama. Dok su svi iz okruzenja ne samo zbog ubedjenja pristupili NATO i priblizile se Zapadu, Srbija misli da moze da sedi na dve stolice i da veruje u neku bezuslovnu pomoc "pravoslavne brace Rusa". Veoma je tacno da srpsko sudstvo mora da uhapsi Musliju, jer ne postuje drzavu i njen ustav , u kojoj zivi, da propagira terorizam na delu srpske teritorije, i da se proveri ko ga finansira.

MatijaBG PFC

27.04.2017. 14:06

U znak prijateljstva sa francuskim pravosuđem,odmah slučaj Taton zatvoriti i osumnjičene pustiti na slobodu!!!

crno-beli svet

27.04.2017. 14:33

A gde je u svoj ovoj guzvi gosn vulin??Ja cekam da se on pojavi u crnoj maskirnoj uniformi i "odvali" neku pametnu,kad ono...corak.

mika

27.04.2017. 14:51

U pravnom sistemu Republike Francuske, sud nema nikakve veze sa vladom Francuske, pa tako i upucivanje "protestne note" moze samo da steti, a niti ima koristi niti sta menja, osim rusofilima i desnicarima SNS-a, SRS-a a i ostalima za prozivanje i pljuvanje po Evropi.

Baltazar

27.04.2017. 14:58

Onog trenutka kada budete uhapsili Musliua znacu da u Srbiji ima demokratije. Sve dotle bicemo samo otirac za sve.

komandant 1001

27.04.2017. 16:50

@Baltazar - " Kada se Srbinu prelije čaša žući tad nema ljućeg ratnika"....reče jedan francuski Maršal !

Gliga

27.04.2017. 14:59

Pustili bi ga i ranije ali su računali da će biti drugi krug izbora u Srbiji pa je suđenje zakazano za kraj aprila. Hapšenje je odradilo posao, premijer postao predsednik i voalá : /

Srbija

27.04.2017. 15:04

haradinaj, taci, ceku.....svi sa srpske poternice, svi vec hapseni u drugim drzavama i svi oslobodjeni ??! Alo bre, ko vise zamajava ovaj narod u Srbiji, kakva smo mi drzava kad svi rade sa nama sta im se hoce...nase politicare niko u svetu ne shvaca ozbiljno jer mi to ni jednog trenutka od 2000-ite ne pokazujemo, svet se sa nama ismejava i ubedjeni su da je terorista haradinaj i izrucen Srbiji nasa vlast bi ga jos pre pustila na slobodu nego li to sada ucinili Francuzi !

zap

27.04.2017. 15:05

Evo predloga svi teroristi koji postaviše bombe po evropi odsad migu u srbiju. ne možemo da ih izručimo jer oni nisu saglasni i to može da im škodiako su ovo tačni prevodi ovo je više nego sramota !!!

Iva

27.04.2017. 15:09

Od Srba se očekuje saradnja, dobrosusedski odnosi, poštovanje međunarodnog prava, pravila EU. Od drugih, naročito Albanaca, ništa, čak se i nagrađuju za nedela.

liverpool

27.04.2017. 15:17

"PROTESTNA NOTA FRANCUSKOJ"Sto se tice tih "nota", da li neko moze da mi odgovori:Da li se te note , pisu u "C-dur" -u ili u "e-mol" -u ?

Aca

27.04.2017. 15:58

E pa nije mi zao ni bataklana,ni onih karikaturista.Oni su njihovo cedo koje.finansiraju i naoruzavaju sirom sveta a kad dodju malo u njihovu drzavu i pobiju silan narod onda je problem.Teroristi su tetoristi iz bilo koje drzave da dolaze ili mozda nisu

Sova

27.04.2017. 16:01

Evropo ponovo se. vraćaš u Srednji vek bez struje,pa one koji ubijaju nagradjujes,a zrtve ismevaš,,Sramoti se

nema pravde na ovome svetu

27.04.2017. 16:16

Kakva bre protestna nota? Prekini sve diplomatske odnose sa onima koji podrzavaju teroriste, i one koji kolju i siluju decu! Ovo je samo jos jedna jasna poruka da za Zapad srpske zrtve, zaklana deca ne postoje, da ih je bas briga, i da nikome nece dozvoliti ni da se pise o nasim zrtvama. Mi sami zaboravljamo svoje zrtve i jedini smo od svih Naroda koji bi ponovo postali Jugosloveni i da se ostali nisu odvojili od nas nikad ne bi imali svoju drzavu niti bi bili Srbi. Svoje ljude smo isporucili

Alex

27.04.2017. 16:18

Naravno da je politicka odluka. Ovakve stvari ne bi smele da nam se desavaju. Sami smo sebi podmetnuli nogu. Jel receno da se stare poternice opozovu? Oni ljudi pamte sta je receno. Nemaju svi amneziju kao nas narod pa da nam se danas prica jedno a sutra drugo.

Radovan

27.04.2017. 16:27

Hajde, necemo se sad praviti da nismo znali kakva ce biti odluka suda. Pretpostavljam da je vecina Srba, i pre pocetka sudjenja znala da ce se to ovako zavrsiti.

Miki - Zg

27.04.2017. 17:17

@Dinarska divizija - Znali smo svi ,da objavimo rat Francuzima i NATO snagama ?

sasa

27.04.2017. 16:31

Eto gos. Vucic .Vi umisljate da vas zapad kao ceni i vrednuje zato sto vas tapsu po ramenu. Ne ne oni se sprdaju sa vama i smeju vam se koliko ste naivni i ne shvatate to. Pa to da je jedan Amerikanac ubijen bio bi haos i pohapseno pola kosova a ovako Srbi hahaha to je nebitno.I vi i dalje srljate u tu Evropu koja vas ne ceni ni kao crno ispod nokta. To ste trebali mnogo ranije da shvatite a ne ovako sad na pola puta pa nemas gde a oni nas i dalje ignorisu i blamiraju kao neku banana republiku.

naranca

28.04.2017. 14:07

@sasa - @mikizg Resenje je da se prekine heroinski put.A koliko znam to niko ne zeli.Siptarima uz sav taj ''veliki transport'' lose ide .A kad bi ga presekli bilo bi ciju ciju.

saša

27.04.2017. 16:36

Pa ovaj sa jezikom ko u guštera je gori od ovog što su pustili,upropasti Srbiju sa ovim dramatičnim konferencijama za štampu na kojim ništa konkretno ne preduzme!

Gale

27.04.2017. 16:39

Kosovo se jedino moze vratiti ratom pod okrilje Srbije , sve ostalo je zamazivanje ociju ,bez obzira koja garnitura je na vlasti . Pitanje svih pitanja ko bi ratovao ,vrlo mali broj ljudi i tu je kraj svake price naseg povratka na Kosovo. Zato ko god bio na vlasti upucuje i upucivace samo protestne note .

Vladimirz

27.04.2017. 16:43

Kakva konstatacija premijera. Mi njih docekujemo sa hlebom i solju a oni nas kamenuju. To licemerstvo zapada prevrsilo je svaku meru. A mi cemo po starom dobrom obicaju slegnuti ramenima i pitati se sta da radimo, a da nekoga ne uvredimo, i sagnuti glavu da mnogo ne strci.

Vladimir

27.04.2017. 16:48

Srbija posle ovoga, treba da uceni njegovu glavu na 10.000.000€ pa da vidiš kako će sam da dodje na sudjenje iz straha od svjih "saborca"

šumadiunac

27.04.2017. 16:52

a ostavke ministara pravde vojske I policije to nema ništa još ce ih nahvakliti kako su uspešno po pitanju haradinaja radili

VASKE

27.04.2017. 17:02

Ništa mi DRAGI MOJI Srbi nismo naučili, zato nam se ovo dešava. PRIJATELJSKA POMOĆ Francuske u prvom svetskom ratu, ubistvo kralja u Marselju, bombardovanje Srbije od strane saveznika krajem drugog svetskog rata i na kraju bombardovanje Srbije 99 godine. Niti su bili niti će nam francuzi biti prijatelji.

Jovana

27.04.2017. 17:07

Pitam se samo dokle više će se donositi ovakve sramne i štetne odluke po srpski narod! Sramotno zaista!

ranko75

28.04.2017. 15:00

@zile - Bolje je otvoriti javnu kucu i ofarbati je u boje francuske zastave!

"споменик"

27.04.2017. 17:17

Обнављајте Споменик српски-француског "пријатељства" на Калемегдану - ТРКОМ!!!

Dragan KNN

27.04.2017. 17:57

@"споменик" - Колико знам наш удео у обнављању "споменика захвалности француској" је око 200 000 евра. Предлажем да га обновимо сами уз значајне уштеде, тако да га ОБОЈИМО У ЦРНО !!! Осјећам се тако пониженим !

поштено говорећи

27.04.2017. 17:34

Срби су скинули гаће, и сад се чуде што "га" пристави свако ко пролази и ко наиђе. Одустали смо од части и поноса, признали да смо радили и што нисмо и сад уживајте. Палите свијеће сами себи, сутра неће имати ко. Улазиму у унију смрти, где људи изумиру а насељавају се из азије и африке. Што смо ближе ЕУ и ми умиремо и нестајемо све више.

Jole

27.04.2017. 17:38

Ovo je sve mazanje ociju i laz. Verovatno je Vucicu laknulo kad je cuo vest da pustaju ovog zlocinca... Ako se vec onako preznojio kad mu je Zukorlic zapretio, zamislite kako mu je bilo kad mu je Haradinaj pripretio ratom... Jadno i bedno.

GALEB BIJELI- ANTE BAN

27.04.2017. 17:39

Opet su se komšije i komšijski premijer jako blamirali u Evropi i svijetu! ZAŠTO? Zato što su A,Vučić i Brnabićka kao dipl. pravnici ovu odluku suda mogli i trebali predvidjeti! I- što je najgore; oboje njih ne shvaćaju d je u EU sudska vlast odvojena od političke! Protestnom notom pogoršat će odnose sa Francuskom, usporiti put u Evropu, a- NIŠTA RIJEŠITI NEĆE!

veteran, ratni

27.04.2017. 21:18

@GALEB BIJELI- ANTE BAN - GALEB BIJELI, prvo Srbija je uvek bila u Evropi, a drugo ako misliš da će usporiti put u EU, onda je to dobro. Jer, srpski narod ( ne i vlast) velikom većinom ne želi u EU. Vi ste nam primer, a i Bugari, Rumuni, ....

ranko75

28.04.2017. 15:05

@petar - Tako je 100% si u pravu,bez obzira sto ti sendvicari lupaju minuse!

Dimitrije

27.04.2017. 17:51

Ako Francuska nije htela, a nije htela, da kazni ovog zlocinca, Srbija ce naci nacina da ga kazni.

zaliv.NET

27.04.2017. 17:54

Premijerske lovacke price, bio sam protiv zutih sad sam protiv Vucica, sve je to jedno te isto....kud EU i SAD okom tud nasa vlast skokom. Jadna li si moja Srbijo

Стеван

27.04.2017. 18:10

Ništa, sad pošto neće da mu sude, ako imaju muda naši će da mu presude preko tajnih službi...ako drže do sebe.

Taras

27.04.2017. 18:10

Dacicu gde ti je tvoj prijatelj,kome si na Kalemegdanu onako inspirativno pricao gde se nalazite i kako se zove to mesto.

Veselin

27.04.2017. 18:20

Iznenadila me vasa ostra cenzura i neobjavljivanj moja dva komentara napisao sam ih ja imenom i prezimenom a ne vi pa ste morali da ih objavite

slo

27.04.2017. 18:49

Oni te samaraju a zatim i siluju. Ti vristis , navodno u znak protesta; ali onda, po ko zna koji put, trcis kod tih isatih nasilnika i silovatelja jer zelis da budes u njihovom drustvu. Posle svega toga: Ko da ti veruje da ne volis samare i silovanje?

ZZ

27.04.2017. 18:50

E srbijo srbijo nemas ti ni kicme za nista, prekini odnose sa tim francuzima ako imate malo kajgajine izmedu noga

@Sara

27.04.2017. 20:05

@Sara - Srbi demonstriraju samo kad im Soros plati dnevnicu. Da smo mi neki narod, ni kamen na kamenu nebi ostao od njihove ambasade.

radnik

27.04.2017. 19:29

Vraticemo Francuzima istom merom i treba sto pre prekinuti diplomatske odnose sve dok se ulizujemo takvim silama svi zlocinci nad Srbima bice amnestirani a mislim i da je vreme da se okrenemo ka Rusiji i Kini oni su nas barem podrzavali a ne kao ovi sto jedno pricaju a drugo rade...sada ce nas ubijati i niko nece odgovarati...Strasno

Stojko Đokić

27.04.2017. 20:22

Рече лепо премијер да нећемо одустати од еуробских интеграција. Боље би им било да пусте из затвора ове што су убили татона и да се окрену Русији.

Zurkolomac

27.04.2017. 20:31

Jedini nacin da se uniste fasisti koji vladaju citavom planetom je 3.svetski rat. Na zalost. A Francuzima zelim da im islamisti svaki dan ubiju barem 10.000 ljudi. Ako bude vise jos bolje. Toliko...

Vlada legenda

27.04.2017. 20:35

Pa gde je sad uticaj velikog nam vodje!Što u ime svog naroda koji ga podržava u "velikoj" meri ne izdejstova pravednu odluku uz pomoć silnih svetskih zvaničnika koji ga takodje "podržavaju "?!E naivna Srbijo,surujes sa onima koji te kroz celu istoriju gaze....e to je ta Evropa kojoj nas vodi ova vlast!

Vlada legenda

27.04.2017. 20:42

Pazi samo koliko su nenor....i ovi botovi što lupaju minuse na patriotske komentare!

Rođa

27.04.2017. 21:09

Šta reći, a ne zaplakati. Tužna će biti sudbina Francuske kad šuruje sa ratnim zločincima.

Nemanja

27.04.2017. 21:33

Ajmo Srbijo sada treba da se ujedinimo i svi zajedno izađemo i održimo proteste ispred ambasade Francuske i ukažem im na njihovu sramnu odluku.

Pavle

27.04.2017. 21:35

Pošaljimo Francuskoj protestnu notu, pošaljimo im zahvalnost što stali uz nas onoliko koliko smo mi stali uz njih kad su se desili oni teroristički napadi kod Parizu.

Tanja

27.04.2017. 22:15

Nema veze, od pravde jos niko nije pobegao. Ona nakraju stigne sve, samo je razlicit nacin.

perbos

27.04.2017. 23:04

Ako nismo porusili spomenik zahvalnosti Francuskoj kada su nas bombardovali, sada je vreme da se to uradi.Ekranom ga podici i spustiti u dvoriste francuske amabasade. Zivela Le Pen!

ranko75

28.04.2017. 15:03

U EU za srbe i Srbiju, samo ovako i gore,nikad bolje! Ocete li jos u EU?Hocete? EU udri nas dok se ne opametimo. Kada kazemo da necemo onda znaci da smo poceli da ozdravljavamo, dok vicemo da hocemo za bolje i nismo!