Турски агенти гурају идеју Тачија и Раме

В. Н.

26. 04. 2017. у 09:12

Новости сазнају: Наше службе откриле улогу Анкаре у пројекту "Велике Албаније". Албански лидери из Прешевске котлине и са КиМ у контакту са безбедњацима

Турски агенти гурају идеју Тачија и Раме

Еди Рама, Реџеп Тајип Ердоган и Хашим Тачи

ПОСТОЈЕ озбиљне сумње да су последње претње Србији прекрајањем граница и стварањем "велике Албаније", а које су синхронизовано стизале из Тиране, Приштине и Прешева, "скуване" у политичкој кухињи Анкаре и спроведене под диригентском палицом турских обавештајних служби!

Ове шокантне информације, до којих су, како сазнајемо, дошле наше безбедносне структуре, још једном су оголиле скривене аспирације Турске да од дела територије Балкана створи своје јако упориште.

Према оперативним подацима наших служби, офанзивни наступ турских обавештајних структура иде преко Приштине и то кроз две кључне полуге. Први канал комуникације и утицаја остварује се преко турске инвестиционе Агенције за сарадњу и координацију програма у Србији (ТИКА), која је углавном усмерена на деловање у Рашкој области, али је присутна и у општинама у Прешевској котлини. Друга полуга деловања су интензивни састанци турских безбедњака са албанским лидерима у Прешеву и Бујановцу, али и на КиМ. Све ове операције одвијају се преко турског обавештајног пункта у Приштини, како би њихов субверзивни рад остао што даље од очију српских безбедносних служби.

Да последњи испади албанских лидера у региону нису усамљени потези "слободних стрелаца", у сврху скупљања поена на КиМ и у Албанији, већ да иза тога стоје много озбиљнији и дугорочнији пројекти њихових моћних савезника, јуче је индиректно указао и премијер Александар Вучић.

Он је рекао да нема сумње да су изјаве о "великој Албанији" добро координисана акција:

- Нисам сигуран шта је циљ. Наше службе су нашле "трагове" деловања једне стране службе са агенцијама из Албаније и Приштине. Али, није реч о једној од највећих светских сила и то није довољно за овакво самопоуздање. Нисам сигуран да је све то уперено против Србије, чини ми се да је било "гађај Србију јавно, а шаљи поруку неком другом".

Према његовим речима, постоје докази да се све креира у сарадњи с најмање једном тајном службом, а како би се дао легитимитет албанском питању и како би се Србија испровоцирала да реагује неодговорно и да они испадну жртве.

- И Муслију је убачен у целу причу како бисмо ми од њега направили албанског националног хероја.

ДОДВОРАВАЊЕ МУСЛИМАНИМА ПОСЛЕДЊИ потези албанских лидера у региону иду наруку не само Турској, већ и Саудијској Арабији, али и ЕУ и САД, сматра Мирољуб Јевтић, професор Факултета политичких наука. - Политички пројекат "велике Албаније" за Американце и Западну Европу може да буде начин да се додворе муслиманима и исламском свету генерално - поручује Јевтић.

Вучић је открио и да постоји још једна земља која показује изненађујуће интересовање за Балкан, да је он тим интересовањем изненађен, да они желе да остваре што већи утицај на албански корпус и да ће о томе разговарати с председником те државе.

Поновио је да је за њега степен агресије који се чује и осећа из изјава албанских политичара, а посебно према ЕУ готово невероватан:

- Па Хана су оптужили да реагује по налогу Србије. То је застрашујуће. Можда ЕУ потцењује то што се збива и у Тирани и у Приштини, у делу органа власти Бујановца. Желимо да сачувамо мир и стабилност готово по сваку цену, али границе да мењате на такав начин, претите и креирате нешто науштрб територије и Устава Србије, то нећемо дозволити.

И шеф дипломатије Ивица Дачић поновио је да су изјаве албанских лидера неопрезне и забрињавајуће.


ШЕШЕЉ: ХИТНА СЕДНИЦА О ПРЕТЊАМА

ПОСЛАНИЧКИ клуб СРС поднео је јуче захтев за заказивање посебне седнице Скупштине о угрожавању територијалног интегритета и суверенитета Србије. Шеф посланика радикала Војислав Шешељ затражио је да тој седници присуствује премијер Александар Вучић и да одговара на питања:

- Очигледно је да се ствари све више заоштравају на Балкану и да Албанци, уз помоћ западних сила, насрћу и на Србију и на Македонију, а питање је како ће се то даље одвијати. (В. М.)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (25)

kataklinger

26.04.2017. 09:37

dozvolili ste da se po Srbiji muvaju turski izaslanici kao da su u svojoj prciji, a sve zbog fabrike carapa i gaca i podmazivanja. oni nam nikad nisu zeleli nesto dobro, odavde su oterani silom, a vratili bi se odmah sutra kad bi im mi se ukazala prilika. oni po Srbiji vrsljaju, sprovode izborne kampanje, prave mitinge, finansiraju stranke i organizacije, posecuju svoje daleke rodjake(po veroispovesti), kao da su u predgradju Ankare, a u Beogradu svaki treci turista je njihov.

DRAGI SRBI

26.04.2017. 09:38

VI I DALJE GLEDAJTE SULEJMANA VELICANSTVENOG, i pozurite u Antaliju na odmor, cene su vrlo pristupacne, sto je za vas najvaznije.

Milorad

26.04.2017. 10:13

Vrlo uskoro cete svi u Tursku pa odatle zajedno sa Turadijom u Turkmenistan odakle ste i dosli, zajedno sa ovima nasima koji kupuju glupe Turske serije i forsiraju letovanja u Turskoj.

serbian secret cod *

26.04.2017. 10:15

Turci resili da okupe sve albance i da ih zajedno povedu sa sobom u anadoliju da proglase svoj sultanat tj.emirat nazvan po Osmanu - zato i dobise ime Osmanlije posto ih je Dzingis kan proterao iz srednje azije 1212 zajedno sa nekolicinom albanskih konjusara koji dogurase kasnije uz pomoc srba do nacije.Znaci srbi netreba da brinu za turske aktivnosti i zelju da sve albance povedu sa sobom jer im evropa vise neodgovara KLIMATSKI.

Ivanka Kosovka

26.04.2017. 10:45

Nikada Turska nije odustala od tz. zelene transferzale-preko Makedonije, Kosova i Metohije, Raske oblasti do Bosanske Federacije.. Zar nije Alija pokusao sa uvodjenjem te arapskog, te turskog jezika...Ali, nekako mu nije poslo za rukom. EU treba ozbiljno da shvati celu situaciju.

piksi

26.04.2017. 11:02

od brisela je sve jasno-čekamo svog Putina da vratimo Srpski Krim,koliko god bude trebalo-proći će i ovi nato vazali i njihovi partneri-ćeraćemo se još

Milos

26.04.2017. 11:08

U zvanicnim kontaktima i regionalnim medijima podsetiti Turke na mnoge njihove necasne radnje na ovim prostorima koje im nikada nece biti ni oprostene a ni zaboravljene i uputiti im zvanican zahtev da to vise ne rade.Isto tako treba poraditi na budjenju svesti Turskih gradjana srpskog porekla,kojih u Turskoj ma 9 miliona (3 u Istambulu i 6 u ostalom delu Turske).Nismo trebali da cekamo na ovakve provokacije da bismo poceli da "budimo svest' nasem narodu u Turskoj,to je trebalo mnogo pre da pocne

kataklinger

26.04.2017. 12:58

@Stanovnik - mnogo ste se ogresili o pse, a ono za turcina ste u potpunosti u pravu.

Ivan NBg

26.04.2017. 11:58

Šta ima ko da radi na stvaranju etničke Albanije kad ona već postoji... Od Vranja do granice sa Makedonijom Albanci drže teritoriju i sa jedne i sa druge strane autoputa, na Kosovu je priča završena, trećina Makedonije je pod albanskom kontrolom kao i Ulcinj i Tuzi u CG. Formalno-pravno velika Albanija još ne postoji ali na terenu ona postoji i funkcioniše. Etnička Albanija je naše ogledalo, ogledalo našeg mentaliteta, javašluka, potkupljivosti, naše nesloge...

nema njih toliko koliko su alavi

26.04.2017. 14:34

@Ivan NBg - Pun ih je Beočin i Novi Sad, po toj logici za koju godinu će i ovo da uzmu.

Ivan NBg

26.04.2017. 15:45

@Ivan NBg - Srpsko pravoslavno stanovništvo je sve starije i sve ga mane ima... Nema nam spasa, propasti hoćemo...

Orvel

26.04.2017. 12:11

Turci su aktivno ucestvovali u rasturanju Jugoslavije a kasnije i Srbije.Turci su bombardovali Srbiju 1999.god.Turci se i od tada mesaju i podbunjuju muslimane u Srbiji.Sta nas tek od ovog diktatora ogrezlog u krvi sopstvenog naroda, zaselog na presto ceka?

vlado pljevlja

26.04.2017. 13:43

Ovakve vijesti se u javnost lansiraju da bi obični građani manje razmišlali o svakodnevnim problemima i teškoj ekonomskoj situaciji.Što se geopolitike na Zapadnom Balkanu tiče još je raspad SFRJ označio kraj projektima velike "ove" ili velike "one"!

Mario Zemun

26.04.2017. 14:14

Ne kupujte turske proizvode a kada dođe leto idite u bratsku GRČKU ! Tursku zaobiđite !!!

BOGDAN.

27.04.2017. 06:15

Pod hitno ZABRANITI sve turske serije i turski filmoi na celu teritoriju SRBIJE i REPUBLIKE SRPSKE.Zabraniti sve REKLAME o letovalista u tursku za vreme letnje sezone .Nikakve pozitivne reklame sve sto se tice turskog porekla.

UJEDINjENjE SRBA

27.04.2017. 09:00

Srbija treba da gura UJEDINjENjE Srba u Srbiji, Srpskoj, na severu Kosva i u ZSO, jer nema logike da 8,2 miliona Srba (najbrojniji naroda na Zapadnom Balkanu) ima 2 miliona sunarodnika van matične države.

Enis

27.04.2017. 12:45

Turci su juče preko crnogorskog ministra saobraćaja Osmana (a kako bi drugačije) Nurkića, poništili prodaju Luke Bar Poljacima.