НОВИ председник, ако то буде неко од канидидата опозиције, прво би морао да смени Александра Вучића са места шефа Бироа за координацију служби безбедности, затим да распише нове парламентарне изборе и да грађанима Србије каже истину о томе у каквом нам је стању држава.

Ово за "Новости" поручује председнички кандидат покрета "Доста је било" Саша Радуловић. Његова главна порука у овој кампањи јесте да је неопходна велика излазност да би дошло до промене власти. Чини се чак да је помирен са претпоставком да он неће бити кандидат који пролази у други круг:

- Ови избори су референдум против Вучића и за промену система јер они воде у парламентарне. Мој улазак у други круг би значио победу Вучића, победу ДЈБ на парламентарним изборима и увођење реда. Међутим, важније од свега је да грађани изађу и гласају јер је излазност битна, она води у други круг и у победу.

* Да ли ваш тихи рат са штабом Саше Јанковића шкоди основном циљу - уласку опозицоног канидидата у други круг?

- Нисмо ми ни у каквом рату са Јанковићевом кампањом. Ми смо рекли да они нису успели да анимирају довољно бирача да до другог круга уопште дође. Он није успео да анимира чак ни све гласаче ДЈБ. Зато сам се ја кандидовао, да бисмо проширили круг кандидата, кад већ Јанковић и Јеремић нису хтели да се договоре око једног, заједничког који би подигао енергију и сигурно извео људе на биралишта. Зато подржавамо кандидатуру Љубише Прелетачевића Белог јер то одлично ради и извешће младе апстиненте.

* Јесу ли ово заправо избори за вођу опозиције?

- Ово су кључни избори за промену система јер је Србији потребан систем а не вођа. Они не смеју да послуже за прање петококтобарских биографија. Ако Вучић победи, Србију чека још најмање пет година мрака. Ко год да уђе у други круг, а трчи трку против Вучића, имаће нашу безрезервну подршку.

СВИ ГУБЕ

* КОЛИКИ проценат гласова очекујете?

- Колико год процената да освојим, ако Вучић освоји 50 одсто плус један глас, сви су изгубили. Ја сам се кандидовао да подигнем излазност, а наравно, верујем да могу и да победим.