Јанковићу број 1, Вучић шестица

В. М.

17. 03. 2017. у 19:30

Јанковићу број 1, Вучић шестица

Фото: Зоран Јовановић

РИК жребом одредио редослед кандидата на изборном листићу. У трци за председника дефинитивно 11 кандидата

ПРЕДСТАВНИЦИ Републичке изборне комисије одредили су у петак жребом распоред кандидата на листићу за председничке изборе 2. априла.

Прва позиција на изборном листићу припала је кандидату ГГ "За Србију без страха" Саши Јанковићу. Иза њега ће се, под редним бројем 2 наћи Вук Јеремић. Бубањ је трећу позицију на гласачкој листи "наменио" Мирославу Паровићу.

Кандидат покрета "Доста је било" Саша Радуловић носиће број 4, а име Луке Максимовића, познатијег као Љубиша Прелетачевић Бели, наћи се иза редног броја 5. Премијеру Александру Вучићу, кога је кандидовала владајућа коалиција предвођена напредњацима и социјалистима, жребањем је припао број 6.

Седму позицију на листићу заузеће кандидат "Двери" Бошко Обрадовић, а број осам припао је лидеру Српске радикалне странке Војиславу Шешељу.

Бирачи који желе да гласају за кандидата ДСС Александра Поповића мораће да заокруже број девет, а за Милана Стаматовића десетку. Последње место на гласачком листићу, под редним бројем 11 заузеће Ненад Чанак, кога је предложила ЛСВ.

Пре жребања сви чланови Комисије могли су да провере да ли је све у реду са куглицама у којима су се налазили папирићи са именима кандидата и бројевима. Представница ДЈБ Мирослава Миленовић је то и учинила и изнела је примедбу да куглице, иако су исте величине и боје, имају различиту структуру.

Грађани Србије ће на председничким изборима 2. априла гласати на укупно 8.343 бирачка места, од којих је 90 на КиМ. Гласаће се и на 53 гласачка пункта у иностранству.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

Marika

17.03.2017. 20:17

Redni brojevi na glasačkim listićima ne znače nikakvu prednost bilo kom kandidatu. važno je ko će koliko dobiti glasova , a kako stvari stoje broj 06. će biti dalkeko ispred svih svojih protivnika.

Vesna

18.03.2017. 06:09

Potpuno je nebitno ko će biti koji na ovom listiću. Bitno je kako će biti drugog aprila.

rajko

18.03.2017. 08:45

Halo glasaci, na izbore obavezno ponesite mali lenjiric i postavite ga vodoravno ispod broja i imena i kruzica ili kockice i onda ukrstiti ili zaokruziti zeljenog kandidata,oko moze da prevari pravac.