РИК прогласила кандидатуру Вука Јеремића

Танјуг

10. 03. 2017. у 11:54

РИК прогласила кандидатуру Вука Јеремића

Фото А.Станковић

Републичка изборна комисија прогласила је данас кандидатуру Вука Јеремића на изборима за председника Србије
Републичка изборна комисија прогласила је данас кандидатуру Вука Јеремића на изборима за председника Србије.

РИК је утврдио да је уз кандидатуру достављено 14.360 правно ваљаних оверених потписа бирача.

Предлог кандидатуре Јеремића за председника РИК је поднела група грађана "Морамо боље".

Донето је и решење о томе да представници предлагача Јеремића буду у проширеном саставу РИК и у проширеном саставу органа за спровођење избора.

Пре Јеремићеве, проглашене су кандидатуре Александра Вучића, Саше Јанковића и Војислава Шешеља, за изборе који ће бити одржани 2. априла.

ЈЕРЕМИЋЕВ ТИМ: КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ НН ЛИЦА У ПОРЕСКОЈ

Адвокатски тим Вука Јеремића поднео је кривичну пријаву против НН лица из Пореске управе због, како тврде, одавања службене тајне.

Како је на конференцији за новинаре објаснио Владимир Тодорић, Пореска полиција у јануару је у пет наврата проверавала ЦИРСД, а подаци који су прикупљени исцурели су у јавност, каже, посредством Твитера посланика СНС Маријана Ристичевића.

"Адвокатски тим ЦИРСД-а поднео је 6. марта кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву против НН лица из Пореске управе, односно полиције због одавања службене тајне", рекао је Тодорић.

Тодорић тврди да није било писаног налога Пореске полиције, те да су порески инспектори рекли да поступају по усменом налогу "лица из Министарства финансија".

Према његовим речима, Нада Новосел из Пореске полиције пре 10 дана, када су јој скренули пажњу на цурење података, рекла је да су они сигурни да то није "процурело" из њихових редова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације