РИК прогласио кандидатуру Јанковића за председника

Новости Онлине

05. 03. 2017. у 22:38

РИК прогласио кандидатуру Јанковића за председника

Саша Јанковић

Републичка изборна комисија (РИК) прогласила је вечерас Сашу Јанковића за кандидата за председника Републике на изборима расписаним за 2. април на предлог Групе грађана "За Србију без страха"
Републичка изборна комисија (РИК) прогласила је вечерас Сашу Јанковића за кандидата за председника Републике на изборима расписаним за 2. април на предлог Групе грађана "За Србију без страха".

РИК је утврдио да је поднет благовремен и потпун предлог кандидата за председника Републике и сва прописана документација.

Уз предлог кандидата поднете су укупно 17.134 правно ваљане оверене изјаве бирача да подржавају Јанковића.

РИК је утврдио и да Група грађана "За Србију без страха", предлагач проглашеног кандидата Саше Јанковића за председника Републоике, испуњава услове за одређивање представника у проширени састав Републичке изборне комисије и бирачких одбора.

Потписи подршке за кандидатуру Саше Јанковића за председника Србије предати су у току претходне ноћи Републичкој изборној комисији.

Спискови са потписима грађана који подржавају Јанковићеву кандидатуру донети су у кутијама са натписом "Људи које чекамо смо ми".

Предао их је бивши селектор кошаркашке репрезентације Душан Ивковић, испред Групе грађана "За Србију без страха", који је рекао да је предато тачно 17.866 потписа грађана.

Јанковић је 7. фебруара поднео оставку на место заштитника грађана и званично отпочео своју кампању за председничке изборе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

sanja

05.03.2017. 23:01

Na vašem sajtu najbolji je aforističar Bojan. Moram da pohvalim, do suza se nasmijem svakog dana.